САЩ ще санкционира индивидуално още руснаци

В края на януари Вашингтон обнародва т.нар. „Кремълски списък“
19 фев 2018 16:00, Екип на Bloomberg
54
САЩ ще санкционира индивидуално още руснаци
Снимка: Reuters

Съединените щати разглеждат вариант списъкът с руснаци, попаднали под прицела на индивидуални санкции, да бъде разширен.

Това зави в интервю за американската телевизия CBS държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън.

„Предприехме и предприемаме стъпки, които вече ефективно предотвратиха множество военни сделки с Русия. Също така разглеждаме отделни личности, по отношение на които са възможни индивидуални санкции“, посочи той.

Припомняме, през лятото на 2017 (2 август) президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа пореден пакет от санкцкии срещу Руската федерация. По този начин той фактически положи в законова обвивка санкциите, наложени от бившия президент Барак Обама чрез изпълнителни заповеди, като по този начин те не биха могли да бъдат отменени едностранно от никого, в това число и от самия настоящ глава на Белия дом, като последна дума за това ще има Конгреса.

Освен това те предвиждат разширяване на рестриктивния режим, най-вече в области като енергетика и търговия.

В края на януари пък Вашингтон обнародва т.нар. „Кремълски списък“, (който не въвежда конкретни санкции, а има по-скоро дипломатическо значение) в който попаднаха редица лица от най-висшите икономически и политически кръгове в Москва, като премиера и бивш президент Дмитрий Медведев, главата на най-голямата частна компания в Русия „Лукойл“ Вагит Алекперов и т.н. 

Още подобни новини четете на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
6
 
! Отговори
стига вече преди 6 години
Стига вече сте ми навирали руската военна мощ......какво ще кажете за хората на Русия. Тези които правят тази техника и живеят като затворници, в комуналки---съпругата ми бе в Москва, защото харесва руснаците и като се върна бе ужасена от условията на живот там--и то в Москва. Състоятелно семейство- живее в четири стаи - баба , дядо, две деца и мъж и жена. и това са състоятелни хора......Когато Русия помогне на обикновенния човек, тогава би била достойна за уважение.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой те излъга че са 15 аз казвам 48
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20:Звучиш поразително като претърпялите крах срещу Русия империи...От коментарите ти разбирам че много слабо познаваш Руската бойна техника,но може да провериш с какви ракети свалиха 'недосегаемите' U-2 , F-117.. ?! Защо САЩ изстреляха 50+ крилати ракети по Сирийската ВВС база.. пък само 15-ина стигнаха ?!И за да не презнословнича - прочети си сам... : independent.co.uk/news/world/middle-east/war-in-syria-russia-s-rustbucket-military-delivers-a-hi-tech-shock-to-wes
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21:Обаче.. цялата Американска бойна техника унищожена след войната е била поразена с Руски оръжия. В Кореа, Виетнам, Ирак, Близ. Изток и др. Вкл. и свръх-модерни, ултра скъпи проекти като U-2 , F-117, F-16 , и др. F.. Например, Сен. Джон Макейн е бил свален над Виетнам.. Америк. изостават във радио-електр. противодействие, в ПРО-то, вече и в танкостроенето...Има и едно много кофти нещо наречено EМП ( Елек. Магнит. пулс ) което действа меко казано катастрофално в-у съвр. системи.
36
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
Колко хубаво би било американската земя да е за свободно ползване от целия свят! Все пак тя е на всички - там не трябва да има краварска държава, а всеки трябва да може да пътува свободно на почивка там - кеф ти Флорида, кеф ти Зона 51. Индианците пък ще се прехранват със събиране на такси от билети.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
краварите са просто посрани наглеци но това няма да им помогне.долу америка
34
0
 
1
 
! Отговори
2 преди 6 години
До 27 прочети 24 часа и ще знаеш кой гладува тук
33
6
 
6
 
! Отговори
7 преди 6 години
Добре че имате информация за руснаци поне за др държави нямате нищо руснаци ще пикаят на тези санкции
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сони 25Ти тия щуротии ги разправяй на неграмотните, дето ходят на училище само да си разходят новите дрехи! НИЕ СМЕ УЧИЛИ ИСТОРИЯ И НАС НЕ МОЖЕШ ДА НИ РАЗКАЗВАШ НЕБИВАЛИЦИ!!!!!!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Аллоооуууу.......Андрешко! Препоръчвам ти да не си отваряш много човката, въпросите за глобалната политика не са за пернати! Не са и за говедца, И те още малко САМИ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ!!!! За сега още вне вдяват, защото НИКОЙ ДОСЕГА не им е свивал сърмите, но си го просят!!! И ЩЕ СИ ГО ИЗПРОСЯТ! Въпросът е да не ни прогрушат ушите после с плача си!!!
30
7
 
14
 
! Отговори
слава на РУСИЯ преди 6 години
Краварите губят все по-голяма почва под краката с всеки изминат ден.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите са много полезни за руската икономика. Нашият президент понеже е русофоб иска да бъдат отменени.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом не слушкат ще им дърпаме ушите
27
14
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ДО ВОЙНА НЯМА ДА СЕ СТИГНЕ ,АМА САНКЦИИТЕ ВЪРШАТ ГОЛЯМА РАБОТА !В КРЕМЪЛ МОЖЕ ДА НЕ ГЛАДУВАТ ,НО ОБИКНОВЕНИТЕ РУСНАЦИ МАСОВО МИЗЕРУВАТ !НЯМА ПО-ХУБАВО ОТ ТОВА ПОНЕ ЗА МЕНЕ ! КОЙТО АНЕКСИРА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИ И РУШИ СЪСЕДНИ ДЪРЖАВИ , ГЛАДЕН ДА СТОИ !
26
3
 
13
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
Русия изпраща привети, с крилати ракети! Ако искате от Каспийско море, ако искате от Средиземно. Изборът е ваш!
25
15
 
5
 
! Отговори
сони преди 6 години
Русия никога не са били демократична държава,те не знаят какво е свобода.Това е единствената страна в света,в която от вътрешни войни са загинали повече, отколкото от външни противници.Големият проблем обаче са Запада, който позволи на ***, с цел да запази властта си-да разпалва войни-в Грузия, Сев.п Осетия, Чечня, анексирането на Крим, Агресията в Източна Украйна, войната в Сирия. И сега хипофизното джудже-масов убиец води хибр война срещу ЕС и дои по няколко милиарда от троян. магаре- БГ.
24
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ и Европа трябва да изгонят децата на руските политици и олигарси. Ето това ще ги заболи много. Децата им да живеят и учат в ***.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евентуалният сблъсък между руски войски и сили на НАТО би заприличал насхватка между индианци и испански конкистадори
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската авиация няма способности да поддържа сухопътните части, особено нощем и в лошо време. Най-сериозни са проблемите при самолетните двигатели, където изоставането нараства. Русия така и не произведе надежден съвременен радар.В момента руските въоръжени сили са на равнището на пакистанските. Притежават ядрено оръжие, ракети и подводници. Колко от тях биха били ефикасни при ядрен конфликт, никой не може да гарантира. Руските военачалници нямат ясна представа за философията на съвр.война