Срещу стрелбите в училищата: Тръмп иска да въоръжи учителите!?

Масова стрелба траела 3 минути, а на службите отнемало минимум 5 да стигнат до мястото
22 фев 2018 20:30,
137
Срещу стрелбите в училищата: Тръмп иска да въоръжи учителите!?
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп заяви, че ще обмисли предложението да бъдат въоръжени учителите в опит да се предотвратят масовите стрелби, предава Guardian.

Американският президент се срещна с ученици, преживели стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" в Белия дом. Пред тях той заяви, че щом подобна мярка е дала резултат и пилотите на самолети могат да носят оръжие, то мярката ще има успех и в училищата.

Още по темата

"Работи само ако имаме много вещи в използването на оръжия хора, от които имаме много", каза Тръмп по време на емоционалната среща, която беше излъчвана по националните телевизии.

Споменавайки Арън Фейс, футболният треньор, който с цената на живота си е защитил учениците си по време на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, президентът продължи: "Ако треньорът имаше оръжие в шкафа си, когато се затича към този мъж... Този треньор беше много смел, спаси много животи, предполагам".

"Но ако той имаше оръжие нямаше да трябва да бяга, щеше да го застреля и това щеше да е края. Това очевидно би било (приложимо) само за хора, които са много умели в използването на пистолет", посочи Тръмп.

Президентът смята, че носенето на скрито оръжие ще бъде полезно. Посочи още, че ако мярката стане реалност – учителите ще преминават обучение за боравене с оръжие.

"Зона, свободна от оръжие е като покана за маниака: "Нека да влезем и нападнем, защото куршумите няма да се върнат към нас", обясни Тръмп.

Той допълни, че атаките продължават около 3 минути, а на спешните екипи отнема от 5 до 8 минути да стигнат до мястото на стрелбата.

"Ако има учител, умеещ да борави с оръжие, това много бързо може да приключи", настоя US президентът.

Учениците в стаята обаче не бяха много въодушевени от предложенията на президента. Въпреки това той ги увери, че правителството разбира и двете гледни точки на въпроса и предложението ще бъде дискутирано сериозно.

След стрелбата в Паркланд стана ясно, че на територията на училището е имало въоръжен охранител, но той не е имал възможност да стреля по Николас Круз.

През май 2016 г. по време на предизборната си кампания Тръмп публикува в Twitter: Уродливата Хилари (Клинтън) каза, че искам да вкарам оръжия в класните стаи. Грешка!" А сега?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и в Швейцария има много оръжия ама не съм чул като в Щатите през седмица да ги убиват по училищата...Аз детето на училище ли го пращам или на война, егати...
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ!ТРЪМП НАСЛЕДЯВА ПАРИТЕ СИ! И ГИ УВЕЛИЧАВА С ПОМОЩА НАЙ-ВЕЧЕ НА МНОЖЕСТВО ФАЛИТИ ПРИ КОИТО ЗАВЛИЧА СЪДРУЖНИЦИТЕ СИ А ТОЙ ИЗВЛИЧА ПЕЧАЛБАТА!ТРЪМП Е ИЗПОЛЗВАЧ КОИТО НЕ ДАВА ПЕТ ПАРИ НИТО ЗА ДЪРВЕТАТА НИТО ЗА ЖИВОТНИТЕ НИТО ЗА ХОРАТА !! НАЙ ОБИКНОВЕН БЕЗКРУПОЛЕН ИНТЕРЕСЧИЯ!!!НИВОТО МУ НА ИНТЕЛЕКТ Е МНОГО ПОД СРЕДНОТО !!ПАК КАЗВАМ ТРЪМП НАСЛЕДЯВА ПАРИТЕ СИ А НЕ ТОЙ ДА ГИ Е ИЗКАРАЛ ЕДИН МЕДИЕН КЛОУН ТОВА Е ТРЪМП!
53
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 51 Добро е решението, но и всеки папагал 4-ти курс с пистолет понеже навършил 18 години.Ще е интересно на входа на училището как охраната на училището ще позволи на учител да влезе с оръжие, а на ученик- не! Нещо дискриминация усещам!
52
1
 
3
 
! Отговори
Гост преди 6 години
От цялата тази дискусия, аз не разбрах, кои са всъщност двете гледни точки? Пише за две гледни точки. Да носят учителите в САЩ оръжие в час или да не носят? Или що? Този човек, преби собствените си екипи за спешни действия - полиция, парамедици и всички останали, завявявайки, че са толкова зле явно, че трябва да бъдат въоръжени учителите? Леле... Гениален ход да се измъкнеш от една каша, като сътвориш друга))). Па и гледни точки, нещо, борави))). А сега, на ход е правителството)))
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече е модерно да се обижда на ***, преди беше ***...Ех как ви промиват мозъчетата...
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел би заявила: Ще раздадем на всеки плюшено мече за да служи като щит.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната тъпотия на американците, нали ще си сменят местата бе, учителите ще стрелят по лошите ученици?
48
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Добро решение! Всеки учител с автомат!
47
3
 
7
 
! Отговори
бай х преди 6 години
дайте и оръжие на чистачките ... бабави *** прозтъ
46
3
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Спомням си филма "Директорът" с Джеймс Бешуши. Хамерикански филм от преди 30 години. Е там Директорът искаше да ги разстрелва едни определени ученици, но само ги биеше до пребиване.....защото беше сам! Иначе щеше да ги гърми ако имаше патлак...Велик филм!
45
1
 
8
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Стрелбите в училищата стават, защото те са така наречените "меки цели" (заедно с църквите) - обявени са за gun-free зони. Което спира само добронамерените хора, но не и откачалки и терористи. В последния случай в Тексас в църквата дъщеря успява да се обади на баща си, който живее наблизо. Таткото си грабва пушката, нахлува в църквата, ранява откачалката който побягва, и после с друг съсед го гепват.
44
5
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Че що да не се върнете при Чарлз Бронсън в Дивия Запад, Тръмпе?Там убиеш някой от кеф, от интерес, от заплаха и не ти искат сметка.Ти без това мозъкът ти е в дивия запад..пардон в концлагера Заксенхаузен.Фашист неземен!
43
2
 
2
 
! Отговори
Be quick or be dead преди 6 години
Как е, подадохте ли молби за визи вече за Ю Ес Ей? Никой нормален не бяга да живее в Русия. Добре е преди да заминете да направите десетина часа на стрелбището да сте адекватни на ситуацията
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баш американа си със свободата на словото, право да притежаваш и носиш оръжие и останалите точки от конституцията.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си някой даскал да бъде разгневен от факта, че всички ученици закъсняли за часът му, влизайки в стаята и му кажат: аре стреляй ве, нали си бесен от нас, нали имаш оръжие...?ще имаме" Учител разстреля цял випуск."бай дончооууу, бАЙ дОПНЧОУУУ...мУАХАХАХАХ
40
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е трудно да обясниш на българския роб, че оръжието е свобода.
39
4
 
8
 
! Отговори
ВТОРО ЧЕНГЕ преди 6 години
Ако няма оръжия в училище , няма да има стрелба..толкова е просто....Че утре Може Учителя да превърти...и да почне да стреля..тогава на кой друг трябва да се даде оръжие за да пази пазят учителите ...които пък ще пазят децата...насилие с насилие не се спира....
38
1
 
1
 
! Отговори
Янки ли е или не преди 6 години
Всеки с патлак и пушкало!
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВолодяНяма нищо по американско да имаш право да носиш оръжие за самозащита.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията за какво е,трябва да се засили охраната навсякъде.Особено в училищата,да се проверяват ,като на летищата,щом са я докарали до там.Носенето на оъжие от всички,не е решение.