Срещу стрелбите в училищата: Тръмп иска да въоръжи учителите!?

Масова стрелба траела 3 минути, а на службите отнемало минимум 5 да стигнат до мястото
22 фев 2018 20:30,
137
Срещу стрелбите в училищата: Тръмп иска да въоръжи учителите!?
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп заяви, че ще обмисли предложението да бъдат въоръжени учителите в опит да се предотвратят масовите стрелби, предава Guardian.

Американският президент се срещна с ученици, преживели стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" в Белия дом. Пред тях той заяви, че щом подобна мярка е дала резултат и пилотите на самолети могат да носят оръжие, то мярката ще има успех и в училищата.

Още по темата

"Работи само ако имаме много вещи в използването на оръжия хора, от които имаме много", каза Тръмп по време на емоционалната среща, която беше излъчвана по националните телевизии.

Споменавайки Арън Фейс, футболният треньор, който с цената на живота си е защитил учениците си по време на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, президентът продължи: "Ако треньорът имаше оръжие в шкафа си, когато се затича към този мъж... Този треньор беше много смел, спаси много животи, предполагам".

"Но ако той имаше оръжие нямаше да трябва да бяга, щеше да го застреля и това щеше да е края. Това очевидно би било (приложимо) само за хора, които са много умели в използването на пистолет", посочи Тръмп.

Президентът смята, че носенето на скрито оръжие ще бъде полезно. Посочи още, че ако мярката стане реалност – учителите ще преминават обучение за боравене с оръжие.

"Зона, свободна от оръжие е като покана за маниака: "Нека да влезем и нападнем, защото куршумите няма да се върнат към нас", обясни Тръмп.

Той допълни, че атаките продължават около 3 минути, а на спешните екипи отнема от 5 до 8 минути да стигнат до мястото на стрелбата.

"Ако има учител, умеещ да борави с оръжие, това много бързо може да приключи", настоя US президентът.

Учениците в стаята обаче не бяха много въодушевени от предложенията на президента. Въпреки това той ги увери, че правителството разбира и двете гледни точки на въпроса и предложението ще бъде дискутирано сериозно.

След стрелбата в Паркланд стана ясно, че на територията на училището е имало въоръжен охранител, но той не е имал възможност да стреля по Николас Круз.

През май 2016 г. по време на предизборната си кампания Тръмп публикува в Twitter: Уродливата Хилари (Клинтън) каза, че искам да вкарам оръжия в класните стаи. Грешка!" А сега?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се забрани оръжието само престъпниците имат оръжие.Факт.
114
0
 
1
 
! Отговори
Според мен... преди 6 години
... най-добре тюлените да станат учители, за да се усмирят нещата.Друг изход не виждам. А най-агресивните хлапета от рано - по на 11 годинки в строителни войски да " изпускат парата ". Разбира се дилърчетата и бандюгите навъртащи се около училищата, да се съдят като във филмите Escapa from L.A. и Escape from NY.Е тогава може и нещо да се случи.Шегата на страна, проблемите с подрастващите и тяхната дисциплина в училищата е сериозен от край време!
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е да се въоръжат всички ученици след 4 клас, бизнеса от продажба на оръжие ще нарасне.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страна, в която на преди 21 години не можеш да си купиш бира, но можеш картечница. Фак лоджик!
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***!!! Знаеш ли колко изтрещели учители има заради идиотчетата които им лазят по нервите по цял ден.
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази с вдигнатата ръка, бих й вдигнал нещо друго.
109
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо ...
108
3
 
14
 
! Отговори
Драганов преди 6 години
Вместо всеки учител с пистолет,аз бих препоръчал всеки американец с личен психиатър ,а президентите с цял екип....
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хайде холанСигурно си от най-активните членове на Тръмп-обществото в България.
106
5
 
2
 
! Отговори
днес, преди 6 години
защо няма за раша някое порно, все на западняците порното давате? Да не би да е щото сте руска 5 колона? Офанзивата на ЕС стига до точка за закриване на подобни сайтове...
105
7
 
3
 
! Отговори
Хайде холан преди 6 години
До АнонименИ Тръмп ли е виновен за американските проблеми?Щото си казва право куме в очи!За разлика от предишните лицемери.
104
1
 
0
 
! Отговори
трий преди 6 години
бълхарина, че се подиграва с народа, а почвам да пращам на Патриотичния фронт подобни постове напоследък и после ще имаш известни неприятности...
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много умно от страна на Доналд Тръмп но е добре да даде и личен пример. Да освободи Сикрет Сървиз а той да си поеме сам охраната като се въоръжи подходящо.
102
0
 
3
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 6 години
Объркан ученик вади пистолет и чистачката го засича:-Спокойно сополанко да не станеш храна на лешоядите. -Връщай се в час и да забравим случилото се.
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искахте Тръмп? На ви сега Тръмп!Руснаците и русофилите се радваха, когато го избраха, защото това е все едно някой американофил да види на Русия да сложат за президент Митьо Пищова.
100
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Положението в САЩ е отдавна изтървано!Ако забранят оръжията,цве.тните(като по-яки и агресивни) ще избиват белите с подръчни средства(както "шведите" у нас правят по селата)!Ни така,ни онака...Можем само да се надяваме,че в сравнително скоро време американските проблеми ще престанат да бъдат световни!Сещате се за какво става дума.
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителят към Джо:-Джо, къде са Скалистите планини?- ... не знам.Бум! /Джо пада мъртъв/-Джим, къде се намират Апалачите?- ... не знам...Бум! /Джим пада мъртъв/.- Хари, къде...Бум! /учителят пада мъртъв/.Хари:- Много питаш!
98
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно да гасиш пожар с бензин!
97
2
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
И този е президент на САЩ? Боже господи!
96
3
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Нали КОПИРАМЕ / най-вече / мръсотията на американците!Да раздадат ли пищоФи и на нашите учители?