Ученическа вълна срещу огнестрелното оръжие в САЩ

Деца срещу насилието и срещу смъртта на съучениците им
Обновена: 22 фев 2018 08:28 | 22 фев 2018 08:23, Петя Славова
24
Ученическа вълна срещу огнестрелното оръжие в САЩ
Снимка: Ройтерс

Вълна от демонстрации на ученици заля вчера Съединените щати от щата Аризона на югозапад до Мейн на североизток в знак на протест срещу насилието с огнестрелни оръжия и в памет на жертвите на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Протестите се разпространяваха от училище на училище и от щат на ща, като младежите споделяха плановете се за демонстрации в социалните мрежи.

Още по темата

Някои от проявите продължаваха точно 17 минути, колкото на брой бяха убитите в Паркланд, пише БТА. Неколкостотин ученици от Мериленд не се явиха на занятия, за да направят митинг във Вашингтон. Стотици излизаха от училищните сгради за протест през обедната почивка в градове от Чикаго, Илинойс, до Остин, Тексас.

По повод кръвопролитието във Флорида вчера президентът Доналд Тръмп обеща, че неговата администрация ще засили мерките за контрол върху хората, които придобиват огнестрелно оръжие.

"Ние ще бъдем много строги с проверките на миналото [. . .], ние ще поставим много силен акцент върху проверките на душевното здраве", каза той в Белия дом на среща с ученици, учители и родители, вкл. от гимназията във Флорида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп каза, че учителите трябва да са въоръжени. Някой ученик ще смее ли да се гаври с учителите? Всяко бъркане в джоба за носната кърпа на сополанкото, ще означава бърза каубойска реакция от учителя. Не трябва да се рискува с тези ***.
17
1
 
3
 
! Отговори
edin преди 6 години
До АнонименTova e kuha durjava!Kakto moralno taka i finansovo!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнгелНапротив оръжие в САЩ може да се купи само с лична карта, като от магазина за оръжие ти вписва данните в регистър, заедно с номера на закупеното от теб оръжие, тоест полицията знае много добро, кой какво и колко оръжие притежава. Ако си осъждан или освидетелстван, не ти се продава оръжие!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новото поколение американци искат да се отърват от закостенелите традиции на бащите и дядовците си, но последните не пускат кокала и няма да им дадат лесно властта. Също като нашите ***.
14
3
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Някой Американски закони са тотално сбъркани .Ето че поне в едно отношение ги бием.При тях 18 годишен няма право да пие но може да си напазари Калашници и Автомати колкото си иска ,без да ги декларира в Полицията.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупаците не разбират, че когато някой реши да ги убива и няма пушка или пистолет ще им сипе отрова в храната в училищния стол и пак ще свърши работа.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иван ако се вгледаш в реалния свят, ще видиш че той е суров и безчувствен! Ако не се бориш умираш и на твое място идва по-силния - това е логиката на която е построен нашия свят, откакто съществува. Оръжие е имало и ще има навсякъде, без оръжие всяко едно общество е обречено.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ученици да вземат да си прочетат историята как е създадена кочинката им и какви са били дедите им. Като я прочетат ще осъзнаят че са генно деформирани. Самият им ген е дефектен. Кои са били дедите им? Това са тези дето са избили местното население Индианците. След което им завземат земята. Оцелелите Индианци които не са били много са вкарани в гета. От такива дедовци и прадедовци какви хора очаквате да се родят? Нормални ли? Едва ли?
10
1
 
3
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Гледайте филма "Шоковата доктрина" и ще ви се прояснят нещата!Американски е,между другото,от независими автори.
9
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Проблемът е много по-сложен,но тези младежи едва ли го осъзнават!Всичко това е заложено в американската "култура"-решаване на всякакви проблеми със сила-навън и вътре.След като американското правителство е лидер по световно насилие оправдано само със собствен интерес,защо и надолу по веригата,чак до обикновения гражданин да не е така?
8
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Оръжието не убива, но като го направиш труднодостъпно до едно поколение няма да имат нужда от оръжия, няма да е модерно и интерсно както е в Австралия. В европа нямаме нужда от оръжия, не ни е интересно. Трябва да се научим да садим дървета, в чийто сянка няма да седим ние, а нашите деца и внуци. Нека мислим за бъдещето след нас.
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива прояви единствено доказват думите на Айнщайн, че единствено човешката глупост е доказано безкрайна. Кой смятат, че ще впечатлят с инфантилните си демонстрации? Може би менталноболните социопати, може би фанатиците, може би престъпниците, кой точно? Както се видя в пацифиско-гейска Европа, когато социопата реши да убива, той си намира начин, дали ще си купи оръжие нелегално, дали ще си направи сам, дали ще използва автомобили и т.н. няма значение, резултата е един и същ - не оръжието убива
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Уаканда нещо са се раздвижили? Демокрацията е в опасност, чини ми се. Защо уакандийците да не могат да пострелят от време на време? Това е тяхно право.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той стрелеца не беше ли националист?
4
0
 
25
 
! Отговори
/// преди 6 години
В хАмерика никога няма да бъде ограничено използването на оръжия, орънжейното лоби има прекалено силни позиции сред политиците и ако политиците тръгнат да забраняват оръжия набързо набързо ще ги изхвърлят от политиката
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е тарикат и популист като Бойко Борисов. Ще яхне вълната, за да събере рейтинг.
2
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
децата и гмо родителите им не разбраха ли че впк на сащ назначи брокера за президент как така сега ще ограничи продажбата му това посмьртно няма да станеще си останат сьс седенките до следващото убииство
1
5
 
30
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Американците ще ги ограничат не заради убийствата, а защото оръжието е ВЛАСТ, както информацията и парите. Затова народът се държи далеч от тези неща, които са притежание само на властимащите. Гаврата при нас е, че в Конституцията ни е записано, че властта принадлежи на народа, но пък не му се дават средствата да я упражнява реално.