Тръмп убеден: Учител с оръжие би "видял сметката" на стрелеца

Президентът се обяви за по-строги проверки за продажба на оръжие
23 фев 2018 21:37,
39
Тръмп убеден: Учител с оръжие би "видял сметката" на стрелеца
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви днес за по-строги проверки на онези, които искат да се снабдят с оръжие, предадоха ДПА и ТАСС.

Той говори на конференцията на представителите на консервативните политически сили, която се провежда в градчето Оксън Хил, щата Мериленд.

Още по темата

Ако в училището в Паркленд, Флорида, където на 14 февруари 19-годишният Никълъс Крус откри стрелба и уби 17 души, имаше един въоръжен учител, той би видял сметката на убиеца, каза Тръмп.

Според него ако има учители с право да носят скрито оръжие, това би означавало, че "този луд човек дори не би знаел кой има (оръжие) и един такъв учител би му видял сметката още преди той да разбере какво е станало".

Тръмп разкритикува въоръжения заместник-шериф, който е бил в училището по време на масовото убийство, но не се е опитал да обезвреди нападателя. Този човек не е действал както трябва в напрегната обстановка или просто е страхливец, каза той.

Тръмп отбеляза, че "никой не обича" така, както него, втората поправка към конституцията на САЩ, която гарантира правото на самозащита. Той се изказа в защита на Националната асоциация на притежаващите огнестрелно оръжие. "Това са мои приятели, те ме подкрепят, те са прекрасни хора, патриоти".

"Трябва обаче да затегнем проверките на хората, които купуват оръжие, - добави той. - Ние не искаме психически нездрави хора да имат каквото и да е оръжие."

В хода на избирателната си кампания Тръмп отстояваше правото на американците да съхраняват оръжие и публично казваше, че правителството "не трябва да диктува какви видове оръжие могат да притежават порядъчните хора". Срещу него бяха отправени остри критики след кървавата баня в училището във Флорида преди 10 дни.

В словото си пред днешната конференция, което бе предавано на живо по много телевизионни канали, Тръмп обяви, че смята първата година на своето президентство за "най-успешната в цялата история на САЩ", предаде ТАСС. Той изтъкна такива постижения, като реформата на данъчната система и отмяната на редица бюрократични правила, като тези, които се отнасят до добива на енергоносители на територията на САЩ. "Ние сложихме край на войната срещу американската енергетика и край на войната срещу въглищата като великолепно чисто гориво", посочи Тръмп.

Споменавайки за решението си за излизане на Съединените щати от Парижкото споразумение за климата, той го нарече "тотално сбъркано и водещо към съкращаване на работни места".

Тръмп предупреди своите консервативни привърженици да не се самоуспокояват, защото предстоят междинни избори за Конгрес тази есен. Ако демократите постигнат успех, "те ще ни отнемат всичко, което постигнахме", подчерта той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като забраниш оръжието само престъпниците имат такова защото те тъй или иначе не спазват закони. Просто и ясно.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не и по-големите ученици с оръжие? Жив уестърн братче!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глуупак
31
0
 
5
 
! Отговори
КДК преди 6 години
А откачен учител с оръжие какво ли би направил?
30
2
 
6
 
! Отговори
Едно ченге преди 6 години
Тук всички пишат срещу САЩ и Втората поправка, но имайте в предвид, че в щатите с по свободен режим за притежание и носене на оръжие е опасно само в гетата и в центъра вечер. Денем в кварталите на средната класа хората не си заключват къщите. Там като си караш и желязото ти е на кръстта не ти пука, стига да спазваш закона, а тук като не искате да носите оръжие, нека ц..те и мутрите да се гаврят с вас, всеки си решава сам дали иска да е човек или овца. А, и звънете на 112, чакайте да дойде Михаля
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им раздадат служебни пистолети-показалки. Лазерният прицел ще служи за показалка. Сега са модерни.
28
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
значи учителите да стрелят а зам шерифьт да чака пред учлището да спрепукотевицата това са им англо сакс ценности
27
0
 
3
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
Това с а проникващи остри убиици..Перфектно са показани как обсебват каубои с пистолети и правят показни убииства в близкото минало.Сега с а обсебили този утре ще обсебят хиляди учители с пистолети в джеба.
26
0
 
5
 
! Отговори
Бачо Гичо преди 6 години
Основното правило в САЩ е, че последен се смее този, който стреля пръв!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати и свободата! Болна нация! Значи, където и да отидеш, трябва да очакваш някой да започне да стреля и да се започне една малка война! То, не може всеки да е б'ат Рамбо на тоя свят!
24
0
 
8
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Остана както ги учат, така и да ги отстрелват отвреме-навреме, особено най-непослушните
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въоръжен учител..... ами ако изперка той, кой би защитил децата.... А на мястото е имало зам. шериф с оръжие и какво .... не е спрял стрелеца.... Разговор с родител след време:- Какво правихте днес в училище?- А нищо особено, спретнахме си един Counter Strike в коридора с учителя по физика. Много cool беше а утре половината клас няма да идва на училище......Този свят се управлява от наистина много "болни хора" А кога ще въоражат и децата в яслите.....?
22
0
 
16
 
! Отговори
Тръба преди 6 години
"Светът се управлява от много-много... мнооооого болни хора." (Дейвид Айк)
21
3
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Навремето на всеки учител се полагаше по една дървена показалка(варен бук),която за доста от тях си беше направо консуматив-издържаше няколко дни.Ама вкараха ни в пътя,де,хи-хи.Сега Тръмп не предлага нещо по-различно,само че съобразено с американската действителност.Като за временно решение-става,докато чипират всички.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лобито е голямо на оръжейните производители, някакви си детски животи са без значение, нали трябва да правят мангизи! С една дума ще продаваме още оръжие на учителите за да правим още мангизи! Алчноста и парите ще погубят човечеството
19
2
 
8
 
! Отговори
haha преди 6 години
interesno kakwo shte stane ako uchitelia izperka i pochne da strelia po uchinicite, i uchinicite li da nosiat pistoleti?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво ще е да има по един шкаф с оръжие в училище и обучение за точна стрелба
17
1
 
21
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До сега изперкал ученик намерил от някъде оръжие и стреля по съучиниците си,защото някой му се подигравал. Тръмп сега ще въоръжи учителите и когато някой учител изперка и започне да стреля по учениците със законно притежаваното си оръжие,Тръмп какво ще направи? Много просто ще въоръжи и учениците и тогава каква ще стане...Най-накрая ще видим как Тръмп ще се защитава,когато родителите грабнат оръжията и тръгнат срещу него.Това ще е последната сцена от екшъна.
16
3
 
1
 
! Отговори
bravo trumpu6ko преди 6 години
Sega sl0zi i edin 3akon 3a psih0patite, da stanat p0dsudimi! kato vsi4ki h0ra. tuk k0lqt majkite si, te3i ot k0ito mlqk0 sa sukaliMajzeubijzi!!!!!!!!!!!!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не е предложил всеки ученик да има оръжие за самозащита? Кога ще чакат даскала да си сложи очилата и да си види сметката?