Пхенян: САЩ саботират междукорейските отношения!

Двете Кореи си сътрудничиха и Олимпиадата премина успешно
25 фев 2018 15:00, Петя Славова
34
Пхенян: САЩ саботират междукорейските отношения!
Снимка: БТА

Северна Корея обвини днес САЩ, че се опитват да попречат на подобряването на междукорейските отношения, а в същото време южнокорейски протестиращи се опитаха да спрат севернокорейската делегация по пътя й към церемонията по закриването на олимпийските игри в Пьончан, предаде Ройтерс.

Още по темата

Двете Кореи си сътрудничиха и Олимпиадата премина успешно, но Съединените щати донесоха на Корейския полуостров заплахата от война с новите мащабни санкции срещу КНДР преди церемонията по закриването, заяви външното министерство в Пхенян, цитирано от официалната агенция КЦТА.

Около 100 консервативни южнокорейски депутати и активисти организираха демонстрация близо до границата със Северна корея, изправайки се срещу 2500 южнокорейски полицаи, за да протестират против пристигането на севернокорейската делегация, водена от бивш шеф на военното разузнаване на Пхенян, обвиняван за смъртоносната атака срещу южнокорейски боен кораб през 2010 г., пише БТА

Делегацията пое по друг маршрут, което накара опозиционната Партия на свободата (партия Сенури до февруари 2017 г.), да обвини президента Мун Дже-ин в злоупотреба с власт и акт на предателство, задето отклонил кортежа, за да го предпази от протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
те направиха същото с бивша югославия на сащ не им трябват силни и мощни страни сеят си злото където си искат русия им дават упора
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пхенян: САЩ саботират междукорейските отношения и не ни дават да нападнем и завладеем Южна Корея! Гaдни дoлни империалисти.
22
1
 
2
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 6 години
Ами естествено то и Китай са на същото мнение една обединена и силна Корея не е по вкуса нито на Китай нито на САЩ а и нито на Япония. Да не говорим за СССР.
21
2
 
18
 
! Отговори
Коко преди 6 години
За пореден път САЩ доказва че е ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ да се побере в границите си и да не се увличат с агресия на чужда територия с оправдание, че се борят с производните си!
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до пишещите тукСАЩ са полезени на пръв поглед за живеещите в рамките на държавата си, но много вредни за човечеството. Моят интерес е да живея в един мирен свят без САЩ!
18
15
 
4
 
! Отговори
до пишещите тук преди 6 години
Умни и интелигентни писатели защо не се качите на един самолет до САЩ и да съберете българите да им обясните в каква лоша страна живеят.Ползата ще е голяма може да успеете да ги убедите да се върнат в България.Кой знае може да успеете.Само да се не изкушите и вие.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ по всякакъв начин ще пречат, защото в противен случай губят базите си в ЮК.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ги е разделил?
15
0
 
16
 
! Отговори
Kim преди 6 години
Оранжевият клоун не харесва това :)))) Защото като вземе да се зъби на дебеличкия Ким, излиза, че косвено се зъби и на Южна Корея, следователно и на руснаците, а от там и на китайците. А то не е здравословно.
14
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах клип с купените от Ю.Корея няколко десетки руски танка Т-80. Самите те правят великолепния танк К-2 "Черна пантера", но ето, купуват и руски. Отделно, руснаците им помагат в тежкото ракетостроене - първата степен на ракетата "Наро" е с руски двигатели.По всичко изглежда, на корейците им писна от американската "опека".
13
3
 
37
 
! Отговори
Азиатски вестник преди 6 години
"До есента на 1952 г. нямаше останали ефективни цели за американските самолети. Всеки значителен град и индустриална зона в Северна Корея вече беше бомбардиран. През пролетта на 1953 г. Военновъздушните сили се насочват към наводнителни язовири по река Ялу, за да унищожат севернокорейската оризова култура и да окажат натиск върху китайците, които ще трябва да доставят повече хранителна помощ на север. Пет язовира бяха засегнати, наводниха хиляди акра земеделска земя, наводниха цели градове
12
3
 
38
 
! Отговори
Азиатски вестник преди 6 години
Едва половин десетилетие след ядрените бомби над Хирошима и Нагасаки САЩ бомбардира Северна Корея до пълно забвение, унищожавайки над 8 700 фабрики, 5000 училища, 1000 болници, 600 000 домове и в крайна сметка убивайки 20% от населението на страната. Както отбелязва Азиатско-тихоокеанския вестник, нападателната страна хвърли толкова много бомби, че в крайна сметка те нямаха повече цели да ударят, като се обърнаха да бомбардират напоителните системи.
11
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са най-големите терористи в историята, факт!
10
9
 
69
 
! Отговори
САЩ=престъпници преди 6 години
Не разбраха ли хората по този свят че държавта САЩ е един вреден вирус който има нужда да напада нови и нови организми (държави) за да може да съществува. Развитие на планетата ще има тогава когато този вирус бъде унищожен.. Вируса са олигарсите които управляват САЩ.Няма държава която да е пречинила толкова смърт и разрушения колкото САЩ
9
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците да внимават в картинката, защото Великият Ким е приготвил ядрени подаръци за САЩ.
8
4
 
42
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Едвали ще могат краварите защото преди това няколко големи градове на САЩ ще получат ядрени подаръци от Ким.
7
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сългасен съм с корейците. Корейците са прави. Американците да си обират крушите от Корейския полуостров. Нямат работа там.
6
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скоро ще ви саботират хубаво с томахавки.
5
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зрасти, целият свят го знае това - "Разделяй и владей!".Защо бе разделена Германия след Втората световна война? Да не би да го е искала СССР?По - старите сме свидетели на много събития. Няма нищо ново.Това е като еничерството - да възпиташ едно същество да убива майка, баща и братя.Няма по-гнусна политика!Аз вярвам във възмездието, не съм вярващ, не формулирам как изглежда то, но го виждам и то е ужасяващо!