Тръмп се среща с Ким Чен Ун, постигнат е "голям напредък"

Санкциите срещу Северна Корея обаче засега остават
28
Тръмп се среща с Ким Чен Ун, постигнат е "голям напредък"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви тази нощ, че е постигнат "голям напредък" със Северна Корея, но санкциите срещу нея ще останат до сключването на споразумение, предоха осведомителните агенции.

"Ким Чен Ун е говорел пред южнокорейските представители за денуклеаризация, не само за замразяване на ядрените си оръжейни програми", написа Тръмп в Twitter.

Още по темата

"Също без ракетни тестове на Северна Корея през този период време. Голям напредък бе постигнат, на санкциите ще останат, докато бъде постигнато споразумение", пише президентът на САЩ и добавя: "Срещата се планира".

Тръмп е приел поканата за среща с лидера на Северна Корея, като мястото и датата ще бъдат определени допълнително, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

"Президентът Тръмп оцени високо приятните думи на южнокорейската делегация и президента на Южна Корея Мун. Той ще приеме поканата за среща с Ким Чен Ун на място и във време, които ще бъдат определени. Очакваме денуклеаризация на Северна Корея. Междувременно всички санкции и максимален натиск трябва да останат", се казва в изявлението на Сандърс.

Преди това директорът на южнокорейската Служба за национална сигурност Чун Ею Йо, който оглавява делегация във Вашингтон, съобщи, че Ким Чен Ун е обещал да се въздържа от нови ядрени и ракетни тестове. Пратеникът на Сеул каза още, че Тръмп изразил желание да се срещне с лидера на Севера до месец май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте драскали глупости,че СК щяла да се откаже от ядреното си оръжие.няма ядрена държава в света която да се откаже от ядреното си оръжие,просто всяка държава сдобила се с такова влиза в клуба на ядрените сили и като такава ядрена сила е длъжна да спазва определени правила.истината е,че С.Корея много напредна в ядрените и ракетни технологии и вече не може безнаказано да бъде нападната от когото и да е ,затова САЩ тръгват на преки преговори за да излязат от конфъзната ситуация със СК
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, евроатлантическите смешковци наистина вярват, че санкциите са сработили. Дебелия далеч по-умен от оранжевия. Това е само постановка да спечелят време.
19
5
 
5
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
До Анонимен"ПРАСИТО" СПЕЧЕЛИ И БИТКИ И ВОЙНИ СЪС САЩ ЗАЩОТО ВЕЧЕ ГОВОРИ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА СИЛАТА И АГРЕСИЯТА СРЕЩУ СЕУЛ И КРАВАРИТЕ.СВИКВАЙТЕ ДЖ.ЕНДЪРСОРОСОИДИ. ЛАМЯТА Е С МНОГО ГЛАВИ.
18
1
 
4
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
До Анонимен"комунистическо управление на капиталистическа икономика" те такова животно не съществува, нещо друго го наречи, за да не се обръща чичо Маркс в гроба си
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както много пъти казах преди време. Праситоо спечели битката, а САЩ ще спечели войната.Свиквайтее левиии пиянки. Един по един ви падат главите.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям напредък означава предаване на ядрените оръжия и ракети срещу икономическа подкрепа от САЩ, Южна Корея и Япония. Северна Корея тръгва по пътя на Китай комунистическо управление на капиталистическа икономика със съответната голяма доза експлоатация на населението. За обединение е много рано да се говори. Може би след 30 или 40 години СК ще е достатъчно узряла за модерния свят за да се обедини с ЮК.
15
8
 
23
 
! Отговори
Антиседераст преди 6 години
Ким е умен играч. Ще разбие краварите.....
14
2
 
2
 
! Отговори
внимателно тихо преди 6 години
МНого внимателно без конфронтации ..ВИе хората сте развъждани на повърхноста временно подават наши охранители..Има тежко въоръжени цивилизации совсем наблизо до Вас..Не ги облъчвайте с нагло престъпни оръжия вкл инсталирани на автомобили ще ги събудите..иначе могат да спят още милиони години
13
0
 
8
 
! Отговори
ПАзете Земята преди 6 години
Браво .. Нужно е много такт и внимание към двете страни ..КНДР да спре да прави ядрени опити САЩ да обезпечи сигурност на КНДР ,ЮЖНА КОРЕЯ И ЯПОНИЯ с уважение и такт..НАпомняме че срещу Тръмп и КИМ има медиини истерии в САЩ вече години..ПАзете ни Земята от ядрено замърсяване подават наши деца от далече там при ВАС е най хубавия ни РЕЗЕРВАТ ЗА Почивка и отдих..
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагаем текст на споразумението:Перчемлия, аз съм ти вярно куче. Ако ми кажеш да си изям джапанката, ще я изям.
11
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, ко стана бе луди крави? Нали щахте...ко беше...ужас, огън и жупел да сипите. Наакахте се май, Ким криви ви направи. Това да не са амуджите с кремъклийките. Така ще ви подпука с ракети и подводници, че целия свят ще разбере какви сте холивудски насралници, книжен тигър от зелена препечатана 1000000000000 от въздух под налягане хартия.Омекнаха ви коленете. Все повече ще става, щото сте алчни, насита нямате, казахте Аааа да лапнете света, ама май се задавихте.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една информация повторена три пъти в шест абзаца. Научете се да пишете, да формулирате и да давате уникална информация без повторения и преписване."Среща ще има" "Санкцийте остават" "Денуклеризация"
9
12
 
18
 
! Отговори
фейк нюз преди 6 години
Нещо не ми се вярва Ким да се среща с терористи.....
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиндостанецът под споразумение разбира пълно подчинение на хегемона и отказване от собствените интереси.
7
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 АнонименСпокойно колега. Ким е умен играч, ще ги изиграе както трябва..
6
6
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Само така, България да стане като Северна Корея викаш?
5
6
 
15
 
! Отговори
Бато Боко преди 6 години
Мене не ми требва ядрено оръжие, мене ми е достатъчно да пусна или само да покажа Шкембе паша и ще настане масова паника, агите ще викат Въй домус маскара !
4
2
 
14
 
! Отговори
Fortis преди 6 години
Сега като се зачетох........се размечтах за световен мир. После се усетих и ми стана ясна датата за срещата на тези двамата. Май ще да е 1-ви април (някоя си година, около)!
3
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана ли ясно защо им трябва ядрено оръжие на Северна Корея. Когато имаш такова всеки се съобразява с теб и сяда на масата за преговори, а не като нас по телефона и тиквата да ръси вчера простотии, че сме били най-дисциплинирани пропускайки да каже и най-бедни благодарение на слугинажа на властта у нас.
2
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе не знам дали ще е Ирак ил не:))) Южна Корея едва ли ще го допусне. Обаче на Путин ще му разгембят фамилията на Изток:))))) Те и сега южно корейците имат по-висок БВП от русия:))))))))