Путин: Не насърчаваме намесата в избори на други държави!

Президентът на Русия пред американска телевизия
10 мар 2018 14:00, Петя Славова
109
Путин: Не насърчаваме намесата в избори на други държави!
Снимка: БТА

Русия не насърчава намесата в изборите на други държави и не се занимава с такива действия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, предаде ТАСС.

Путин повтори, че хората, които САЩ обвиняват в намеса в американските президентски избори от 2016 г., не са представители на руското правителство. "И какво като са руснаци? Има 146 милиона руснаци, и какво от това?"
На 16 февруари САЩ повдигнаха обвинения на 16 руснаци и три руски организации за опит за намеса в американските политически процеси по време на предизборната кампания през 2016 г.

Още по темата

Путин заяви, че не изключва възможността тези обвинени от САЩ руснаци да са работили за американци.
"Тези хора не са държавни служители. Възможно е някои от тях да са работили за някой от кандидатите" (за президент на САЩ), каза той, цитиран от БТА.

Русия никога няма да предаде на САЩ обвинените от тях руснаци, заяви Путин. "Никога. Русия не екстрадира своите граждани, точно както и САЩ. Нима САЩ екстрадират свои граждани някъде другаде? Това първо. Второ, не виждам тези хора да са извършили нещо незаконно", заяви Путин.
Русия не разполага с възможностите на САЩ за кибератаки, каза Путин. "Нямаме средствата, с които разполагате вие, нямаме глобалните средства за масова информация, с които разполагате вие. Имаме само "Ръша тудей", каза Путин в отговор на водещата Мегин Кели за кибервойната между двете страни.

Твърденията за използване на химически оръжия от сирийските власти са фалшиви новини, заяви Путин.
"Сирийското правителство отдавна е унищожило химическите си оръжия", каза руският президент.
Путин определи президента на САЩ Доналд Тръмп като бизнесмен с голям опит, който се отнася с уважение към хората, с които работи. Руският президент заяви, че не чете туитовете на Тръмп и съобщи, че той самият не ползва Туитър.

"Имам други начини да изразя гледната си точка или да реализирам решенията си. Доналд е по-модерен човек", каза Путин и заяви, че никога не се е срещал с Тръмп преди той да се кандидатира за президент на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 50: антизападнопоклоннкВсе пак желая ти всичо на-добро.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 50:Това, че ти предложих помощ не означава, че съм богат, а само, че мога да си плащам сметките без да се притеснявам.А гордост и достойнството всеки човек си ги носи със себе си. Заблуждаваш се ако мислиш, че те имат нещо общо с посоките на света, а по-скоро с теорията на Дарвин за еволюцията и способноста човешкия род, да се ориентира и напасва към околната среда, а не да робува на фалшиви догми и да рита срещу ръжена.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комплечксираното джудже е дърт лъжец.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин предай се !
59
2
 
10
 
! Отговори
госпожа лъжа преди 6 години
Сага е Нинова. Аз се надвесих над нея и видях една черна душа. Просто една дупка и нищо. Само амбиции без покритие и балами дето им "обещават да им дадат".Не си хвърляйте спестяванията от балкона. Не си прахосвайте бюлетините. България ще ви даде когато може. За да може, не трябва да и пречите!Това е толкоз просто и логично.
58
2
 
9
 
! Отговори
Призна си преди 6 години
Русия пуща зловредни слухове. После ги опровергава. Така стои по новините, а всъщност новини няма.
57
1
 
2
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Трайчо, срещу невежеството аргументи не са измислени!
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава новина точно в тоя сайт, където пишат коментари най-много руснаци на заплата, с цел промяна на общественото мнение... Хехехе... Нелепо малко се получи!
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярва ли някой,на лъжите на Путин?
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес видях трупа на аглосаксите да се движи по реката.. Доживях смърта на врага..
53
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаря Путин тотално е скъсал с реалността ...жалко за Русия, жалко за руснаците.
52
6
 
12
 
! Отговори
бг преди 6 години
О,дано българския народ се събуди от робския комунистически,русофилско-угоднически,авразийско настроено робство и да избере Истината пред заблудата.Дай Боже.Колкото до Путин -не му вЕрвам
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 51То вече има такъв прецедент в историята на Русия. Например Горбачов управлява до *** на СССР пък той човека и сега си е жив. Така че в твоята глава има торни бръмбари.
50
7
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Ясно е, че в главата ти има бръмбари
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно че Путин ще управлява до cмърт. Не е ясно само кой ще умре първи Русия или Путин.
48
7
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
Благодарен съм за желанието ти за помощ, но към момента нямам нужда! Имам си доходи, имам си и резерви! Не знам на каква точно позиция си и дали богатството, което имаш не се дължи на факта, че "лазиш в краката" на западняците, но да не задълбаваме излишно!Лично според мен, освен пари, човек трябва да има и поне малко гордост! Айде сега се замисли с как точно западняците подпомагат твоята гордост!
47
8
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Шапка свалям на русофилите,дето все гледат да се омилкваме покрай Русяита. Защото бай Руснак забавя но не забравя а отмъщава.Четете историята през последните 200 години. Те така са ни вкопчили като дърт пес невръстно пале,че мърдане няма сега и за векове мноооооооооооого векове.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до антизападнопоклонник:Ако наистина едвам свързваш двата края бих ти помогнал, въпреки, че сме на диаметрално противоположни позиции.Но ако си като един мой близък, на който, като му дам някой лев отива първо да си купи цигари, тогава ще си отидеш разочарован от живота - както Дон кихот !
45
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА ПУТИН!
44
1
 
2
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
До анонимен 42,Не че разбрах за какво точно отпадна "анти", но както и да е! Това название е символ на това, че и дори едвам да свързвам двата края, ще направя всичко възможно да не се преклоня пред западняците и това, като цяло няма нищо общо с Русия! Въпроса, в случая е обаче, дали ти въобще съзнаваш за какво иде реч!До бай Трайчо- няма и да има, особено докато на ключови постове включително и в Русия стоят такива западопоклонници като Герман Греф!