Путин: Не насърчаваме намесата в избори на други държави!

Президентът на Русия пред американска телевизия
10 мар 2018 14:00, Петя Славова
109
Путин: Не насърчаваме намесата в избори на други държави!
Снимка: БТА

Русия не насърчава намесата в изборите на други държави и не се занимава с такива действия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, предаде ТАСС.

Путин повтори, че хората, които САЩ обвиняват в намеса в американските президентски избори от 2016 г., не са представители на руското правителство. "И какво като са руснаци? Има 146 милиона руснаци, и какво от това?"
На 16 февруари САЩ повдигнаха обвинения на 16 руснаци и три руски организации за опит за намеса в американските политически процеси по време на предизборната кампания през 2016 г.

Още по темата

Путин заяви, че не изключва възможността тези обвинени от САЩ руснаци да са работили за американци.
"Тези хора не са държавни служители. Възможно е някои от тях да са работили за някой от кандидатите" (за президент на САЩ), каза той, цитиран от БТА.

Русия никога няма да предаде на САЩ обвинените от тях руснаци, заяви Путин. "Никога. Русия не екстрадира своите граждани, точно както и САЩ. Нима САЩ екстрадират свои граждани някъде другаде? Това първо. Второ, не виждам тези хора да са извършили нещо незаконно", заяви Путин.
Русия не разполага с възможностите на САЩ за кибератаки, каза Путин. "Нямаме средствата, с които разполагате вие, нямаме глобалните средства за масова информация, с които разполагате вие. Имаме само "Ръша тудей", каза Путин в отговор на водещата Мегин Кели за кибервойната между двете страни.

Твърденията за използване на химически оръжия от сирийските власти са фалшиви новини, заяви Путин.
"Сирийското правителство отдавна е унищожило химическите си оръжия", каза руският президент.
Путин определи президента на САЩ Доналд Тръмп като бизнесмен с голям опит, който се отнася с уважение към хората, с които работи. Руският президент заяви, че не чете туитовете на Тръмп и съобщи, че той самият не ползва Туитър.

"Имам други начини да изразя гледната си точка или да реализирам решенията си. Доналд е по-модерен човек", каза Путин и заяви, че никога не се е срещал с Тръмп преди той да се кандидатира за президент на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
2
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 6 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
82
2
 
2
 
! Отговори
Сигурно преди 6 години
Да бе да, и на мен заплатата ми е достатъчна! Стига с глупостите бе бай ****ин. Що се прави на ударен, да вземе да каже Волен откъде взе пари и защо случайно развяваха Хатикистите едно не-българско знаме! Айде не на нас тия. Не казвам, че американците не ни се месят, ама чак пък да излиза Тръмп и да каже "невинни" сме не се е случило още. Стига с лицемерието брат!
81
0
 
6
 
! Отговори
сърп и чук преди 6 години
пожелаваме му още два три мандата и ще ги оправи напълно
80
0
 
3
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Направо ги анексираме.
79
3
 
0
 
! Отговори
Rusofil.bg преди 6 години
За големият празник, избора за президент на братска Русия тов. Путин Владимир Владимирович съм приготвил 12 бутилки водка Самогонная 8 банки сельодка Октябарская и най новите руски пляски и кремълски казачоци записани на 1 терабайт флашка.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За радост на човечеството, товариш Путин след изборите ще инициира много важна поправка в руската конституция а именно: Президентът на РФ може да бъде избиран за не повече от 10 последователни мандата по 10 години.
77
1
 
10
 
! Отговори
рубашка преди 6 години
Ами да, за какво ни е да насърчаваме избори в други държави, като ние направо ги анексираме.
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 78Как да си немате бре, Нинова слага в малкия си джоб Орбан по всички линии.
75
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много двигатели са купили краварчетата, кво ще ги правят тия хора бе? В саламура ли ще ги слагат? За мезе на бърбана ли ще ги ползват? Голяма загадка.
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ех що си нямаме и ние един като орбанта да погнегербераската джендерска ружинка по голите ....
73
3
 
7
 
! Отговори
плохо преди 6 години
Боже! В този проруски сайт толкова много презрителни коментари към лусия.Прав е Япончик да се сърди.
72
8
 
3
 
! Отговори
Вру за деньги преди 6 години
Путин е велик! Русия е велика!миналата година краварчетата си купиха 100 руски ракетни двигателя за 1 милиард долаИзвинявам се на българите и на краварчетата тоже.
71
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гундяев е о.з. само в листовките с опорните точки дето ги раздават на гербераските тролчета да не забравищ да си прочетеш точката за истамбелката конвенция - джендери досатни
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 73Кажи ми какво ти е мнението за полковник о.з. Гундяев за да ти кажа ти кой си.
69
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам кой вярва на лъжите на путин но една седмица след посланието му краварчетата заговориха за започнане на преговории стига тъпотии то че гербавата *** сте типигьози на всеки е ясно но малко се заслушайте какви ги плещите те руснаците в каменната ера пък една дузина от тях се намесили в изборите насащвчера шефо на нато в европа проплака от руски кибер атакии най-подле си изяснете истината - това че миналата година краварчетата си купиха 100 руски ракетни двигателя за 1 милиард дола
68
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо се обръща изобщо внимание на Русия и Путин.Тия се тътрят след нормалните държави и глед да направят някоя свинщина. Какво ни брига нас ,българите ,тия ***.Горна Волта с ракети. Е, и ако не плащахме" данък Русия" всяка година по няколко милиарда. Идиотова се хвърли плонж пред ченгето-поп, а пРезидента ушите му клепнаха от чемберите дето му би др. Гундяев.Едно не мога да разбера-защо редник ШВЕЙК не стоеше мирно ,а седеше пред ген. лейтенат Трафикантов!?
67
10
 
6
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
Последните тези изобщо не играят в полза на руската икономика! Самите руснаци все повече се убеждават в това! Реално, в България положението е подобно- всико в българската икономика се прави в полза на запада! След това се питаме защо заплатите в българия са 5-6 пъти по ниски от тези в Западна Европа и САЩ, а "експерти" ни развиват теории, че ни е ниска производителността на труда- е по-ниска-да, но чак пък 5-6 пъти!
66
8
 
11
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 6 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
65
4
 
1
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
До анонимен 65,Не знам за какви фалшиви догми ми говориш, но по всичко личи, че нещата не са толкова отчетливи, за колкото ни ги представят! Принципно поляризацията на богат запад и беден изток се запазва вече много години! Гарантирам ти, че ако се стигне дотам, че САЩ да избират между подкрепа на Путин или Грудинин, не е ясно кой ще подрепят! Обясни ми защо Путин още държи на ключови за руската икономика позиции индивиди като Набиулина, Герман Греф и т.н.?
64
8
 
8
 
! Отговори
жалки са преди 6 години
След разпада на СССР Америка предложи изгодни договори на Русия. Подаде им ръка. Нещо като планът Маршъл за Германия. Но Путин е неблагодарен и започна да се заиграва с Америка. Сега явно договорите изтичат и Путин се чуди какво ще прави.