Белият дом за отравянето на шпионина Скрипал: Позор е!

Вашингтон е солидарен с Лондон, но не сочи с пръст Москва
13 мар 2018 07:20,
87
Белият дом за отравянето на шпионина Скрипал: Позор е!
Снимка: Reuters

Белият дом излезе с изявление по повод отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и изрази възмущението си от това. Вашингтон изрази солидарност с Лондон, но отказа  да се произнесе дали Москва носи отговорност за отравянето. Това предаде Франс прес, цитирана от БТА

Снощи британският премиер Тереза Мей посочи Русия като отговорна за отравянето на бившия шпионин. Москва пък отвърна, че думите й са "цирково шоу".

Още по темата

Бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) бе хоспитализиран в критично състояние миналата седмица след като е бил подложен на въздействието на неизвестно вещество в британския град Солзбъри.

Сергей Скрипал е на 66 години, шпионирал за британското разузнаване. Заедно с него при атаката е била и 30-годишната му дъщеря.

"Използването на смъртоносно нервнопаралитично вещество срещу британски гражданин на британска земя е позор", заяви пред журналисти Сара Сандърс, говорителката на президента Доналд Тръмп.

Сандърс отклони въпрос за ролята на Москва, пише АФП. "Ние стоим рамо до рамо с нашия съюзник и го подкрепяме напълно", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам кое е позорно в случая ,разузнавач предал държавата си и колегите си кое оправдава неговите постъпки те много морални ли са били ...?Както е казано каквото повикало такова се обадило това е съвсем нормално и очаквано да се случи, ама те *** обществата не го схващат според тях предателите трябва да са едва ли не герой ...!?
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изиграл си е ролята и англичаните са решили да се отърват от него като употребена носна кърпичка. При това се опитват да го джиросат на Русия, ама американците си познават стоката и не посмяха да обвинят Путин.
64
3
 
3
 
! Отговори
срочно преди 6 години
ПУка им на шапките на обсебени от извънземни наркомани престъпници за Лондон и Москва..ДА се проверят всички заповеди до униформени вкл в BG,франция Belлгия и .. ima записани подменени в телата женски командващи спец служби и полиция..Гласовете са им на автоматичен лесен за разпознаване език вкл БЪлгарски,англииски,френски,немски..РАзпознават с е перфектно с наличната техника вкл и слухово..
63
4
 
2
 
! Отговори
От ЛОндон подава преди 6 години
имало вече данни з а отровителя..Експерти да докладват на Белия дом ..Иначе следствието да провери кухнята ,сервитьори ,бармани..всичко е снимано обемно записващо..Записани са и заповеди на американски англииски за провеждане на нагла ANTI Московска операция.. Цел въвеждане на санкции от МОсква срещу ЗАпадно европейски и други държави..провеждащи диверсии срещу Русия и СССР и нарушили действащите споразумения от Ялта и Подстам..подписнаи с кръвта на милиони зверски убити..подава от Лондон прове
62
6
 
7
 
! Отговори
Бае ви Герги преди 6 години
Предателят винаги е предател и дори тези на които е служил го мразят. За това такива се унищожават от новите им господари, в случая англетата, хем го изцедили , хем се отървали от плащане.
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен65Смисълът на убийството е сплашване на противниците на Путин.А американците си ги затварят, мъчат, изтезават в Гуантанамо! Понякога и в лагери на демократичните Полша и Румъния. Абе, демократи са да ги тътърътъ!
60
5
 
9
 
! Отговори
да преди 6 години
предателите трябва да се унищожаватдобре свършена работа
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смисълът на убийството е сплашване на противниците на Путин. На руснаците това действа безотказно. Защо не докато бе в Русия? Защото бе заменен за десетина от USA. А и: щом можем в Лондон, какво остава в къщи? По законите на ГРУ, Скрипал е предател и би трябвало да го изгорят жив, чели "Ледокол". Нямам обяснение защо не си остана в щатите - освен типичната руска тъпотия.
58
5
 
15
 
! Отговори
Sniper преди 6 години
Защо Путин заплаши Америка с унищожение с най-нови и неотразими оръжия? Най-вероятно защото САЩ са планирали масиран ядрен удар по Русия и старт на 3-тата световна! Защо един толкова премерен в изказванията си политик от ранга на Путин ще го прави? Ами помислете!!! И защо им е на руснаците да убиват някакъв си пенсиониран и отдавна изхабен предател? Дали има някакъв смисъл? Ами помислете!
57
6
 
13
 
! Отговори
Observer преди 6 години
Само за 10 месеца след избирането на Тръмп 8 руски дипломати са "починали" внезапно, при доста съмнителни обстоятелства! Ето това е ПОЗОР господа американци! За 20 годи САЩ са участвали в над 100 въоръжени конфликта на територията на планетата! Ето това е ПОЗОР господа американци! Имате над 1000 военни бази по света с "умиротворителна" цел! Ето това е ПОЗОР господа американци!!!
56
8
 
13
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Не е въпрос на вярване , и в сащ и в англия ЗНАЯТ , че не е Москва , но им трябва ПОВОД за конфронтация с Путин точно преди изборите , а ако народите им са толкова глу ...и , то си е за тяхна сметка , ние не сме !!!
55
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И КАКЪВ ИНТЕРЕС ИМАТ РУСНАЦИТЕ ДА ОТРОВЯТ ЕДИН ПЕНСИОНЕР НА 80 ГОДИНИ,КОЙТО ВЕЧЕ Е КАЗАЛ ВСИЧКО НА АНГЛИЙСКИТЕ СПЕЦСЛУЖБИ ? НЕ РАЗБИРАМ.....МАЙ ИНГИЛИЗИТЕ НЕЩО ПОСЛЪГВАТ
54
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ КАТО Е ПОЗОР ЗАЩО ГО ОТРОВИХТЕ БЕ?
53
12
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Срочно информация 47 Абе ти още ли вярваш че Сергей Антонов няма нищо общо с покушението срещу папата? Леле колко си невежа. Изобщо няма да си правя труда да ти давам факти. Ако можеш да мислиш , прави си изводите.
52
21
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Русия е позор за човечеството.
51
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей така работи прехвалената англииска демокрацията .Същото, кактоТони Блеър и ,,докозателствата ,,за Садам .
50
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има толкова много бързоразграждащи се отрови които няма как да се намерят после в организма и руснаците ги имат, от къв зор ще използват нещо които ще остави следа??? американците може и да вярват, но ние не, да не говорим, че им е бил на тепсия в Русия, ама виж на сега ще го светнем, изгодата е само английска - ха ха щото отбора им по футбол няма да стане световен шампион за тва да си има извинение и да не отиде
49
8
 
26
 
! Отговори
Cui Bono преди 6 години
Поредната антируска пропаганда. Въпреки че този си заслужава да бъде там където е сега, просто няма никаква логика Русия да иска да го убива 14 години след като е бил разкрит. Точно преди изборите в Русия а и световното по футбол. На латински е казано cui bono с други думи, кой печели от това? Това е въпросът който винаги трябва човек да си задава когато нещо такова стане. Какво печели Русия от това?
48
6
 
24
 
! Отговори
+ преди 6 години
А "Днес" няма ли да пусне новината с Тръмп и руската намеса в изборите в САЩ ,а то рИвяха и оревяха всички медии как Русия е влияла .....а вчера се оказа ,че няма ДОКАЗАТЕЛСТВА -ето това е ПОЗОР
47
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Позор ли? А не е ли позор това, че Скрипал е бил двоен агент и е предал родината си? И каква трябва да е съдбата на предателите?