Белият дом за отравянето на шпионина Скрипал: Позор е!

Вашингтон е солидарен с Лондон, но не сочи с пръст Москва
13 мар 2018 07:20,
87
Белият дом за отравянето на шпионина Скрипал: Позор е!
Снимка: Reuters

Белият дом излезе с изявление по повод отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и изрази възмущението си от това. Вашингтон изрази солидарност с Лондон, но отказа  да се произнесе дали Москва носи отговорност за отравянето. Това предаде Франс прес, цитирана от БТА

Снощи британският премиер Тереза Мей посочи Русия като отговорна за отравянето на бившия шпионин. Москва пък отвърна, че думите й са "цирково шоу".

Още по темата

Бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) бе хоспитализиран в критично състояние миналата седмица след като е бил подложен на въздействието на неизвестно вещество в британския град Солзбъри.

Сергей Скрипал е на 66 години, шпионирал за британското разузнаване. Заедно с него при атаката е била и 30-годишната му дъщеря.

"Използването на смъртоносно нервнопаралитично вещество срещу британски гражданин на британска земя е позор", заяви пред журналисти Сара Сандърс, говорителката на президента Доналд Тръмп.

Сандърс отклони въпрос за ролята на Москва, пише АФП. "Ние стоим рамо до рамо с нашия съюзник и го подкрепяме напълно", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Началник-щаба на ВС на РФ заяви, че в Гута се подготвя провокация с отровни БВ. Има подготвена група жени, деца и старци, както и сателитни предаватели. Целта е провокацията да се използва за удар с крилати ракети по Дамаск и военни обекти. Началник-щабът предупреди, че в случай на нападение, тъй като ще бъдат застрашени руски инструктори, руската армия ще отговори с удар както по ракетите, така и по установките им.
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не случайно баба Агата Кристи е англичанка. Много им е развинтена фантазията на тези островитяни! Но тук не е фантазия, а обратното - липса на такава. Справка - случаят с "българския чадър", с Литвиненко и сега - този! Фантазията им е само в детайлите!
44
5
 
18
 
! Отговори
Срочно информация преди 6 години
София да поиска от Белия дом срочно разсекретяване на диверсията срещу Народна република БЪлгария набедена за атентата срещу папата.НА народа на БЪлгария тогава и сега важна страна членка на ООН са нанесени щети за стотици милиарди живи долари.Заради тази диверсия не са родени милиони деца..Ползваната за набеждаване Клер Стърлинг е видимо упоена с обемно обсебващи демонизиращи американски спец наркотици
43
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готви се арест и съд за престъпления срещу човечеството за една група КГБ ченгета в Кремъл, които си мислят че светът ще им търпи изстъпленията.
42
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо да са го гръмнали.Дългата ръка на Путин не прощава на родоизменниците.Трябва да има урок и за други които са решили да стават предатели.
41
3
 
8
 
! Отговори
АМАН от ПИАР actions преди 6 години
Всичко е снимано перфектно да се огледат заснетия материал и да се пази Белия дом от излишни проблеми..Ползвали са сателитно подържана техника и друга..
40
6
 
15
 
! Отговори
национална особеност преди 6 години
Англосаксонците с кривите зъби и вродения хипотиреоидизъм имат само вечни интереси. Един от тях е да съсипят Русия, а все не им се получава. Но поради въпросния недостиг на щитовидната тъ-по и упорито продължават да опитват, въпреки историческите неуспехи. А междувременно руснаците изкупиха Британия.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом разните централи се застъпват за него и се преплитат в обяснения значи е бил шпионин най-малкото техен,но защо не са го опазили щом са го изпратили там да го опазват след като се добрал до известни на тях тайни,сякаш шпионите не знаят,че там е най-небезопасното място да ги опазват,ако сами се не пазят щото колкото от тях все са отишли по тези дестинаци препоръчани им от централите все са закъсали,примери бол за острова сякаш няма други острови,а големите шпиони се покриват на тайно в центъра
38
7
 
17
 
! Отговори
интересно колко? преди 6 години
Интересно още колко руснаци ще отровят англичаните, за да подсилят обвиненията си срещу Русия?
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Позор е, разбира се! Тия джеймс бондовци вече една "секретна" операция не могат да сътворят!!! Така нескопосано я правят, че ВСИЧКИ после им се смеят от сърце! Колкото на "белияд дом" де!!! Вчера краварчетата, след една година "разследване" ОБЯВИХА, че НЯМА НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА НАМЕСАТА НА РУСНАЦИТЕ В ТЕХНИТЕ ИЗБОРИ!!!! Опа-ла......вай, вай, вай....И СЕГА....Какво, след една година и англиканчетата така ще МРЪНКАТ!!! Макар че тия, понеже са много нагли и това няма да направят!!!!Мер.за.в.ци!
36
4
 
16
 
! Отговори
Вие питате преди 6 години
Вие питате: Каква е отровата Новичок, ползвана срещу Скрипал?Ние отговаряме: Това е същото отровно вещество от епруветката на Колин Пауъл, което той размаха пред ООН!
35
7
 
13
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
До АнонименАми,скоро руснаците ще бъдат коренното население на Англия.
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в Англия бившите шпиони умират от такива екзотики като редки радиоактивни и нервно паралитични вещества. В другите държави просто ги застрелват. Все пак това е родината на Джеймс Бонд.
33
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крекълската Мумия е обявила война на целия свят с масови оръжия - едно проклятие от Човечеството !
32
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се , че е позор англечаните да си тровят шпионите. То по пропаднала държава от англия в момента е само бг.
31
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що па само в Англия ги тровят тия руски шпиони? То руски шпиони има навсякъде но само в Англия ги тровят. Явно на англетата не им се плаща на такива които не носят нищо ново.))) руски шпиони има в САЩ Холандия Испания и през....
30
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко са жалки. Англианите. Всъшност кое е коренното население в Англия.
29
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В МИ-6 как наказват предателите?
28
5
 
24
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Това се случва и ще се случва с всеки предател, особено разузнавач. Без значение какъв е по народност и за коя държава шпионира, различна от своята собствена! Ако си мислите, че на английски разузнавач ще му се размине, ако шпионира за друга държава - много се лъжете! Същото важи и да американски и за всеки друг. Па ако щете и за български....
27
3
 
9
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
35 Написал си пълни глупости и изобщо не си актуален . Бъди спокоен вече се знаят имената и чиновете на участниците в тази трагедия .