Компанията, построила моста във Флорида, имала проблеми

Съоръжението било в строителен период, щяло да е готово през 2019 г.
16 мар 2018 08:45, Петя Славова
15

В скайп разговор за "България сутрин" преподавателят в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов даде повече подробности за смъртоносния инцидент от вчера в щата Флорида, при който пешеходен мост се срути и отне живота на четирима души.
Още по темата

"Компанията, построила моста, е имала и други проблеми с властите, при инспектиране, но това са естествени неща в този сектор, не значи нищо", обясни Караджов пред Bulgaria ON AIR.

По информация на американски медии самото съоръжение е било още в строителен период и е трябвало да бъде завършено през 2019 г.

Тогава защо той е бил вкаран в експлоатация, бе запитан професорът, а той посочи: "На този въпрос ще отговорят властите след разследването на Националната организация по транспортна безопасност".

Проф. Караджов разясни още, че мостът е бил изграден по ускорен метод, което обаче не било предпоставка за по-лошо качество.

"Това е стандартен метод, който се използва в строителството, когато трябва да се прехвърли такъв вид съоръжение през оживена пътна артерия, за да се избегне спиране на движението".

По официални данни на външното ни министерство пострадали българи при инцидента няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Една жена каза" статийки? В кой калифорнийски университет? Има много. По какво е преподавател? Ако не е по civil engineering, за какво го питате? Между другото, разследването тече и този "експерт" просто казва това, което всеки може да прочете в Daily Mail, например. Имената на компаниите и проблемите им бяха съобщени в западните медии вчера. Техниката е била accelerated bridge construction.
13
2
 
4
 
! Отговори
Za ednata zablyda преди 6 години
Bulgaria niama li si problemi i *** che ste se zaxvanili da nishtite problemite na firma vav Florida? Kolko e gadna America, a vsichki bulgarski firmi i polititsi osigyriavat blagodat, visoko kachestvo i rozovo badeshte na stranata. Dori i dypki po ylitsite niama.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз имам проблеми, но не съм строил мост.
11
4
 
3
 
! Отговори
Как ще стигнем 9/11 преди 6 години
С руски цимент,китайска стомана и преминали нелегално границата строители-latinosi винаги очаквай проблеми.А ако архитекта е от бивша соц.страна?Някога беше друго-кулите близнаци и те паднаха,ама US лично помагаха.Сега е съвсем друго-стреля се на месо и се строи по Бой Бор-ски.Добре е да викнете Лили Пепелината за акъл по строителството(не партийното).Както казва една Мей-източници на бедите са:1.Империята на злото2.Гравитацията3.ВибрациятаЖертвите викайте ЦИК да брои!Тия нас не догонят!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко беше изчислено - Казал проектанта когато мостът паднал.Имало е конструктивна грешка.
9
14
 
5
 
! Отговори
Джо преди 6 години
В Русия падат постоянно мостове и самолети. Обаче никой не разбира за това защото има дебело медийно перде спуснато директно от Кремъл.
8
1
 
7
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Коце кметаНе е така-гербаджийските строежи издържат повече-къде месец,къде година.И не се разпадат нацяло,а само отварят възможност за ремонти(ново крадене).Хитро,а?
7
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Напоследък зачестиха случаите с аварирали НОВИ неща в САЩ-граждански и военни.Спомнете си как новите свръхмодерни военни кораби почти всеки път се прибират на буксир.Защо ли?Причината май е много прозаична-всички се нахвърлиха върху електрониката и софтуера,а не останаха КАДЪРНИ хора,които да се занимават с доброто старо инженерство!Нормално-всеки бяга от тежката работа.Обаче електроника без механика е като мозък без тяло.В строителството-същото,от десетилетия в САЩ няма големи инфраструктурни
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пияни Американци.
5
4
 
8
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Ще да го е строила суджушка фирма от обръча... Ама там суджуците ще ги нарежат на мезе, а тук виновни няма да има!
4
6
 
3
 
! Отговори
До Умен гущер преди 6 години
Това само ти го твърдиш! Хората казват "по-харашо" от нашата *** и от руският сортир! Не си умен!
3
16
 
13
 
! Отговори
До Караджов преди 6 години
Караджов, знаеш ли къде отиват данъците които плащаш ? Трябва да знаеш, професор си. Спиш ли спокойно, Караджов ? Или не ти пука като на всички егоисти фокусирани върху акциите си в тази демократична държава ? Мексиканците и азиатците ги разбирам - техните амбиции са семейство да изхранват и туй то. Ама като видя образовани хора от Европа да работят в САЩ (под работят разбирай директно да допринасят за мизерията по света) ми става кофти. Жалко, Караджов. Жалко.
2
8
 
36
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Сега ще излязат с версията, че руски цимент са им пробутали...
1
14
 
31
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
Е как така се срутил? Нали в Америка всичко е най-харашо?