САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган

Изпратили 5 000 камиона с оръжие и 2 000 контейнера с боеприпаси
20 мар 2018 20:45, Елка Василева
255
САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

САЩ са доставили голямо количество оръжие на терористични групировки на територията на Сирия. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизия Хабертюрк.

Ако ние сме стратегически партньори, това означава, че вие - САЩ, трябва да ни уважавате и да спрете да ни лъжете, посочи турският лидер.

Изпратили сте в Сирия 5 хиляди камиона с оръжие и две хиляди контейнера с боеприпаси. Значи отвърнахте на нашето искане с отказ, а сте снабдили терористичните групировки с оръжие. За какво партньорство може да става въпрос?, попита Ердоган, без да уточни за какво именно искане от страна на Турция става дума.

Той добави, че в момента това оръжие преминава в ръцете на турската армия, информира ТАСС.

Намираме тунели, а в тях има складове с оръжие, намираме домове, пълни с боеприпаси. Унищожаваме всичко това, посочи президентът.

Турция предприе на 20 януари операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК), припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари