САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган

Изпратили 5 000 камиона с оръжие и 2 000 контейнера с боеприпаси
20 мар 2018 20:45, Елка Василева
255
САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

САЩ са доставили голямо количество оръжие на терористични групировки на територията на Сирия. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизия Хабертюрк.

Ако ние сме стратегически партньори, това означава, че вие - САЩ, трябва да ни уважавате и да спрете да ни лъжете, посочи турският лидер.

Изпратили сте в Сирия 5 хиляди камиона с оръжие и две хиляди контейнера с боеприпаси. Значи отвърнахте на нашето искане с отказ, а сте снабдили терористичните групировки с оръжие. За какво партньорство може да става въпрос?, попита Ердоган, без да уточни за какво именно искане от страна на Турция става дума.

Той добави, че в момента това оръжие преминава в ръцете на турската армия, информира ТАСС.

Намираме тунели, а в тях има складове с оръжие, намираме домове, пълни с боеприпаси. Унищожаваме всичко това, посочи президентът.

Турция предприе на 20 януари операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК), припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
17
 
! Отговори
Фен на Садам преди 6 години
Те тия американки казваха Садам Хюсеин имал химически оръжия но се оказа че няма такова нещо. Унищожиха Ирак убиха хиляди невинни деца и сега смучат нефта им.
173
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Открихме топлата вода... То и деца вече знаят че САЩ създадеха "Ислямска Държава" и само само да влязат в Сирия."Да, както създаха Талибан и вленаха в Афганистан.Създадоха Ел Каиде вленаха в Ирак.Създадоха с помоща на ингилизите и запада пкк за да донесът демокрация и в Турция,ама най-много тук се затрудниха! Същите, които причиниха и арабската пролетАмерика като иска да влене някъде създава терористи и влиза да носи "демокрация" продавайки оръжие.Какво съвпадение все земи богати на петрол
172
1
 
25
 
! Отговори
Тангра преди 6 години
Където има война САЩ финансират и двете страни. Те бизнес правят а други да умрат не ги пука за нищо
171
1
 
25
 
! Отговори
От кухнята преди 6 години
Открихме топлата вода... То и деца вече знаят че САЩ създадеха "Ислямска Държава" и само само да влязат в Сирия.
170
2
 
17
 
! Отговори
До 2+2 преди 6 години
Дано скоро време и в българия да изленат някои, които да се борят за свобода и държава... Да се въоражът и да почнат с атентати... И те са доста по бройка вече и заслужават да имат държава! То не, че след 30 години няма да остане от самосебеси за тях българия... ама може да дръпнат датите по напред!
169
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А добро утро! Сащ Създадоха ИД!
168
21
 
5
 
! Отговори
2+2 преди 6 години
Кюрдите се борят за свобода и независимост и намират някакъв начин да се снабдяват с оръжие. Турция нарушава суверенитета на Сирия , нахлува с войски и иска светът да й ръкопляска. Няма как.
167
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тези славяни са били големи фантазьори бе...От стотици години мечтаят и се молят да се срине Турция, но до сега още не падна дори едно кокълче от небЯто!!!
166
10
 
3
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Нема да го бъде тоя.Дрънка много глупocти.
165
11
 
6
 
! Отговори
надценен преди 6 години
Американците ги напомпаха икономически,те ще изпуснат въздуха,ако се наложи.
164
20
 
7
 
! Отговори
Славян преди 6 години
Тоя турски ц,ървул знае, че ако излезе от НАТО ще бъде размазан. Защото от една страна Русия може да нападне турция и вече на НАТО да не им пука. От друга страна ако излезе от НАТО и САЩ може да ги нападне.... турция е в шах и мат...
163
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая на Тръмп ще му писне от този болен психически маймЮн, ще му спретне един атентат и ще изчисти земята от него и слугите му. Жалкото е това, че Путин не му унищожи армията като му свали самолета. Помните ли как *** за помощ от НАТО, че руснаците ще го ударят? Въздържа се Путин и сгреши! С турчина не става с добро, със сила и безмилостно. Както сме ги били по време на Руско-Турската война.Има и умни хора в Турция, тях се опита да смачка, но те няма да му простят.Ще го ликвидират скоро!
162
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия *** въпроси, какво правила турската армия в северна Сирия?Със сигурност не е за да превзема територии. Просто както Тръмп се грижи за сигурността на САЩ и не иска терористи да нападат страната му, така Ердоган прави.Откъде идват терористичните акаки в Турция? Хайде отговорете!!ОК, разбирам САЩ, кюрдите им помагат срещу Асад. Но техните външно политически грижи, по-важни ли са от вътрешно-политическите грижи на Турция?Създали ли са САЩ условия за сигурност на Турция от кюрдите?
161
6
 
23
 
! Отговори
Коко преди 6 години
ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ освем да ваоражава терористични организации за друго не я бива а ние чакаме да ни пази целта им е да си разплагат оръжията и базите
160
5
 
20
 
! Отговори
Владо преди 6 години
"Изненада" САЩ да въоръжават терористи "невъзможно".
159
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
158
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много го търпяха американците, време е заедно с цялото му семейство да го пратят при аллаха му!! Да мирне света от този перко.
157
16
 
13
 
! Отговори
трътко преди 6 години
А Ердюкян чий го търси в Сирия,та да разбере това
156
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера имаше новини за този идЕот Ердоган, днес отново. Не разбрахте ли, към този болник и побърканяк, никой у нас не изпитва уважение! Само наши муслита го харесват и не знам защо. Като им е толкова мил, да се взимат дебелите ханъми и хайде при него. Да им се "порадва и уважава" като е края на 80 те.
155
3
 
26
 
! Отговори
"-" преди 6 години
САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган-------Цял свят знае тази свръх секретна тайна!Куриоза беше, когато на слушането на сенатската комисия в САЩ, чернокожия генерал потейки се обясни, как Щатите изразходвали Половин Милиард Долара за обучението и въоръжението на така наречената " демократична сирийска опозиция" - която и до днес никой не е виждал - от която останали... ШЕСТ човека.Останалите се присъединили на страната на ИД или Ал-кайда с американското въоръжение!