САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган

Изпратили 5 000 камиона с оръжие и 2 000 контейнера с боеприпаси
20 мар 2018 20:45, Елка Василева
255
САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

САЩ са доставили голямо количество оръжие на терористични групировки на територията на Сирия. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизия Хабертюрк.

Ако ние сме стратегически партньори, това означава, че вие - САЩ, трябва да ни уважавате и да спрете да ни лъжете, посочи турският лидер.

Изпратили сте в Сирия 5 хиляди камиона с оръжие и две хиляди контейнера с боеприпаси. Значи отвърнахте на нашето искане с отказ, а сте снабдили терористичните групировки с оръжие. За какво партньорство може да става въпрос?, попита Ердоган, без да уточни за какво именно искане от страна на Турция става дума.

Той добави, че в момента това оръжие преминава в ръцете на турската армия, информира ТАСС.

Намираме тунели, а в тях има складове с оръжие, намираме домове, пълни с боеприпаси. Унищожаваме всичко това, посочи президентът.

Турция предприе на 20 януари операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК), припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои хора май наистина живеят в пещери - без интернет, без телевизия, без новини! Или са българи, които живеят в някаква паралелна вселена. Иначе дори и пингвините в Антарктида зная, че САЩ досега доставиха над 5,800 ТИР'а и 2,400 транспортни самолета с най-модерни оръжия за ПКК! И сега аскерът ги намира и унищожава, защото са изоставени от големите бойци на израело-американските интереси в района - тероростите на ПКК! Турция се бие срещу Израел и колонията му САЩ. Засега успешно.
153
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е психично болен.
152
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Китай и Русия са най-великите. От турците нищо не става."Според тая логика и от нищУ не става... Дори не можеш да сложиш себе си в една свястна критерия... Горкия!
151
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай и Русия са най-великите. От турците нищо не става.
150
12
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
За мен всеки който започва войни - НЕ СТАВА. Това са Русия, Турция, Америка сигурно пропускам много други който започнаха войната в Сирия.Една истинска държава която държи на МИР-а е Китай например.Тях трябва да гонят останалите.
149
2
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Анонимен"Кво чакат вашите хакери??? Да превземат света! Давай!"Ти искаш да има световна война ли какво ? Когато му дойде времето. А хакерите дали ще са от Китай, Русия, АМерика, Македония е без значение. Една голяма война ще бъде финална. И колкото си по развит по яко ще *ухаш :)
148
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турция предприе на 20 януари операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, "Елчеее напиши и кога свърши операцията *** и къде ще е другата операция!!! За това не чули:-):-):-) А и цащо не си турила снимки от конфискуваните оръжия, защо не покажеш видео от Африн!!!??? Страшна работа сте ей!!!
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И ти си мислиш,че в днешни времена броя хора има някакво значение ?Объркал си се мен.... Един хакер може да сложи на колене армия. "Кво чакат вашите хакери??? Да превземат света! Давай!
146
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам, че заради провокативните новини, които излизат срещу Ердоган да го наричате "диктатор" и тем подобни... Ама да го наричате страхливец, г.лупак е смешно... Стига бе... Де да имаше и България един такъв "страхливец и г.лупак"! Ало човека чисто и ясно им каза Света е по голям от пет! Чисто и ясно му каза на Перес, Чисто и ясно купува от Русия С400, Не слуша Америка и им казва чисто и ясно Вие какви партьори сте като създавате терористи и ги снабдявате с оръжия!!! Алооооо
145
1
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
И откъде съм сигурен ? Ами виж Сирия. 6-7 години се пробваха всички. Успех нула. Жалко за бедните хорица..... :(
144
4
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До anonimen 162И ти си мислиш,че в днешни времена броя хора има някакво значение ?Объркал си се мен.... Един хакер може да сложи на колене армия. Колкото е по умна и автоматизирана толкова по лесно става. Най-добре не искай да стават войни. Това дали си 100 милиона или само 5 ще е без никакво значение. Бъди сигурен :)
143
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
До KOSTAS LINKEgladna koko6ka proso sanuva.ti 6te umre6 sas yad .gleday na6eto tursko zname vav blizko vreme da ne se razveye nad garcia
142
4
 
11
 
! Отговори
:) преди 6 години
Надявам се Ердоган да се вразуми и чичо Тръмп да не му вдигне мерника !Не ми се ходи на война !======Тези които искаха да ходят на война срещу Турция стана на пушилки не знам да ли ме разбираш анемсин,разбираш ли , панимееш ли даже и чичкото Дончо се скри !!!
141
12
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
Дано да не се подпали Турция, че доста държави покрай нея ще изгорят. Надявам се Ердоган да се вразуми и чичо Тръмп да не му вдигне мерника !Не ми се ходи на война !
140
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
затуй ще си гледам сериалаima hubavi turski serijali,razbiram te.sega zapochna Edin now za mehmed fatih sultan gleday go
139
1
 
9
 
! Отговори
Да ви е за урок ! преди 6 години
Еврейските планове обмирисаха цялия свят но не разбраха, че план на страхливец (чиффут) е като Пловдивския панаир 3 дена!
138
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на Марк Твен българите са били считани за турско племе.
137
2
 
11
 
! Отговори
Да ви е за урок ! преди 6 години
Ердоган доказа, че от гебердясал терорист нищо не става ;)
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз малко му се сърдя на Марк Твен. За турците писал за нас българите-не. Шорошки храненик!!!!
135
2
 
15
 
! Отговори
X преди 6 години
Пак им лъснаха гъ..зовете на американците! Какво повече да говорим? То където бутнеш - все гн..усотии на ЦРУ!