Тръмп прати Националната гвардия по границата с Мексико

"Има недопустими равнища на наркотрафик, опасни банди, незаконна имиграция“
5 апр 2018 14:40, Елка Василева
13
Тръмп прати Националната гвардия по границата с Мексико
Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп нареди незабавното изпращане на Националната гвардия на САЩ на границата с Мексико, за да помогне при удържането на незаконните имигранти, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Президентът на САЩ "нареди незабавното дислоциране на Националната гвардия на югозападната граница в помощ на граничните служби", заяви министърката на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен.

Националната гвардия представлява запасни сили на американската армия. Тя вече е била разполагана на границата с Мексико през 2010 г. по заповед на Барак Обама и в периода 2006-2008 г. при управлението на Джордж Буш.

"Заплахата е реална. Има недопустими равнища на наркотрафик, опасни банди и незаконна имиграция на южната ни граница. Време е за действие", заяви Нилсен. Тя уточни, че министерството на вътрешната сигурност и Пентагонът ще работят в тясно сътрудничество с губернаторите на съответните погранични щати.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SAVETSKI SAMOLETI PREBOYADISANI KATO AMERIKANSKI I ANGLIISKI BOMBARDIRAHA SOFIA PREZ 1944-TA
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ще са новини от САЩ, защо нищо не пишеш, че днес в Невада се е разбил F-16, а пилотът, елитен летец е загинал? Мир на праха му! Във вторник са загинали в Южна СА 4-*** с хеликоптер СН-53Е Super Stallion.В Джибути е катастрофирал Harrier, пилотът е оцелял. 3 катастрофи за 3 дни! Лошо USAF!Ние трябва да скърбим и за братските американски пилоти, внуци на онези, които сринаха София, а вие съобщавате само, когато в Русия стане нещо! Срам, а уж сме натовци, лоялни, послушни и чакащи визи за САЩ!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ се разкапва като гнила круша по-бързо от очокваното кееееф, вече и войската пращат за да се борят със организираната престъпност хахаха.
9
0
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Нареждат се 200 чипотлета на браздата на стартовата линия. Отсреща 5 граничари. Хукват едновременно и граничарите фащат 5. 195 успяват. Да им дадем Динко под наем, бая пара ще им спести.
8
0
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Каубои с/у извънземни...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто границите вече не са това понятие което са били презаплащане 19-20 век. Интернет смартфон и в ръцете на милиони хора от бедни страни.Аз смятам че дойде ново "Голямото преселение на Народите" прочетете в сайтове какво се е случило преди няколко века и какви сътресения е донесло
6
1
 
7
 
! Отговори
ДА СЕ ЧЕТЕ преди 6 години
Отсвириха ме- има независим от нас наркотрафик, някой не иска да си плаща рекета ...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма умуване, няма 6-5. Действие.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли по-лесно да нареди на ЦРУ да спрат с нарко-трафика?
3
0
 
9
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Мигрантите се спират най-добре,като се репатрират по най-кратката процедура обратно в къщи.Голяма част от тях са изхарчили парите и нямат средства за нов опит!Ама голяма сила и мъжество трябва,за да се направи това!Щото множество НПО-та и политици разчитащи на такива гласове саботират яростно нужните мерки!
2
0
 
11
 
! Отговори
Цинизъм преди 6 години
Е това не е хуманно. Това са инженери и много други мили хора. Ние ако пратим армията на границата, за да спират незаконно преминаващите я ще стане алеле майко. Нещо двойни стандарти а.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако дойде и види нашите граници не само гвардията а и полицията ще махне от Тексас