САЩ снабдява Саудитска Арабия с артилерия за $1.3 млрд.

Доналд Тръмп с намерение да одобри сделката
6 апр 2018 15:00, Петя Славова
23
САЩ снабдява Саудитска Арабия с артилерия за $1.3 млрд.
Снимка: Reuters

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп е на път да одобри продажбата на Саудитска Арабия на артилерия за над 1,3 милиарда долара, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Държавният департамент съобщи, че Конгресът е бил уведомен от администрацията на Тръмп за намерението й да одобри сделката. Законодателите ще имат срок от 30 дни да се опитат да спрат продажбата, отбелязва АП.
ТАСС посочва, че става въпрос за самоходни гаубици. Саудитска Арабия е поискала от Съединените щати 180 броя 155-милиметрови оръдия от този вид на обща стойност 1,31 милиарда долара.

Продажбата на тези гаубици няма да промени военния баланс в Близкия изток, увери Пентагонът, цитиран от БТА.
АП отбелязва, че САЩ са договорили продажбата на оръжия за над 2,3 милиарда долара на Саудитска Арабия, откакто престолонаследникът, принц Мохамед бин Салман, пристигна в Съединените щати миналия месец.

По-рано САЩ изразиха безпокойство от големите цивилни загуби, причинявани от оглавяваната от Саудитска Арабия сунитска коалиция срещу шиитските бунтовници в Йемен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
14
 
! Отговори
ЯВНО преди 6 години
САЩ губи позиции по всички Фронтове .Следващата сделка ще е за Реловери Колт .Но те са си виновни след като Подкрепиха и Въоръжиха ИДИЛ .Тук става въпрос за Морал .
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛибералистУспя да вмъкнеш Русия! Абе, хайванино, тук и дума нямаше за Русия! И колко ще ти дадат за тази дриssня?На Разпети Петък е голям грях да вършиш гадости, като Юда ден преди това!
16
8
 
9
 
! Отговори
ЕМ преди 6 години
До Анонимен 11: Те че са кравари, кравари са. При това много добри - на второ място в света (на първо е Израел). Но освен това са и луноходци, и къмпютърджии, и гугловци, и фейсбуковци, и джипиесовци... А и хубави ябълки имат - айпад, айфон, айуатч... И от 10 водщи ВУЗа в света 9 са техни. Но всеки цени това, от което разбира. А твоите крави колко млеко дават?
15
6
 
6
 
! Отговори
Чукундур преди 6 години
До Анонимен 11На баба ти насраните килоти. Дрън, дрън комсомолски бръщолевения.Алоооу, не сме на събрание на ТКЗС-то бе , ахмак.
14
4
 
11
 
! Отговори
Помнете ми думата преди 6 години
Стоката скоро ще се появи при партньорите на САЩ в Сирия и Ирак от групировката Ислямска държава, Ал Кайда и ПКК.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11 Никаква грешка нямам деди. Последните 30 години управляват набор 40,50,60 . До колкото знам тогава, не е имало никаква "задокеански и предокеански" школи. Натурални бай ***, като тебе. Ако имаше поне малко опит в бизнеса, щеше да знаеш какво говоря. Допреди 7 год масово шефовете не можеха да си пуснат компютъра . Образованието е от килийната система преди 60 год. Да скалите изостават от своите ученици . Пълен дроб е всичко.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що да е евтино примерно 100 броя от най доброто самоходно уръдие в света днес pz 2000 е около 750 милиона долара с ремонтните машини и 6 пълни боекомплекта и необходимата логистика стига до 1 милиярд
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Имаш грешка "мойто момче".....от 30 години управляват ЮПИТА, ВЪЗПИТАНИ в някаква задокеянска шашмалогия като "пазарна икономика", "световен пазар" и прочее белиберда!! Пълен фалш...виж как краварите вкарват жестоки мита, пълен протекционизъм и ограничения в придвижванията на хората - разбирай "няма виза"!!! А ние (с извинение) си свалихме гащ......и си мислим че някой ще се загрижи за нас!!! Пълни и-д-и-о-т-и!!
10
7
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Дали са по образец на произвежданти от бившия СССР, че иначе, нашите заводи, правещи боеприпаси , трябва да усвояват ново производство? А и бойците от Идил трябва да се обучат на място за работа с новата техника?
9
4
 
7
 
! Отговори
+ преди 6 години
Путин пък уволни 11 генерала в Москва-а при нас кога ? уточнявам УВОЛНИНИ а не по собствено желание в оставка както беше при нас преди 2-3 дена заради бегълците от Цен затвор. Така се пипа... .
8
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Създават хората после продават. Не като нас ...държава пълна с "образовани" комунягии и по цял ден бъркат кисело зеле . Не могат нищо да създадат или измислят. Само уститее ни големи иначе сме една 0. От 30 години държавата, Бизнеса и Образованието се ръководи от хора учили преди 89та. Е финала го виждаме - катастрофа.Те първа България, ще се измъква от блатото благодарение на младежта си.
7
32
 
17
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
където има мръсотия - там търси Русия! ФАКТ!
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой създава конфликти? Кой кой кой ???
5
4
 
18
 
! Отговори
тх преди 6 години
те искат,хем с саудитска арабия добре,хем с турция, хем с кюрдистан добре,хем с сирийските сдс.....! невъзможно е братя от цру!!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"GRESCHNI PARI ZA NISCHTO"---Имат пари харчат си ги. Арабеските са като жените не че им трябва нещо, но да се пазарува. За тях е важна само "тръпката от покупката", а после може и да се забрави в някой ъгъл.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли да се спасява Йемен? Или те не свирят в хора?
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GRESCHNI PARI ZA NISCHTO
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва по някакъв начин да си приберат безразборно напечатаните долари и да намалят паричната маса.