Тръмп изтегля US войските от Сирия, но кога?

Президентът на САЩ е против точния график
6 апр 2018 14:00, Петя Славова
17
Тръмп изтегля US войските от Сирия, но кога?
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да изтегли американските войници от Сирия, но е наредил изрично да не бъде обявяван точен график, предаде Асошиейтед прес, като се позова на петима служители на неговата администрация.

Още по темата

Тръмп е дал краен срок от 5-6 месеца за изтегляне на американския контингент. В същото време той внимава да не излиза с точен график.

Президентът на САЩ критикуваше своя предшественик Барак Обама и други, че са обявявали военните си планове предварително, отбелязва БТА.

Според цитираните източници Тръмп разкритикувал остро своите съветници на среща във вторник за парите, похарчени от Съединените щати в Близкия изток. САЩ не получиха нищо за човешките загуби и похарчените пари по-конкретно в Сирия, казал той.

Цитираните източници пожелали да запазят анонимност, тъй като нямат разрешение да говорят по тези въпроси.
Няма промяна в американската военна мисия в Сирия, заяви междувременно говорителката на министерството на отбраната на САЩ Дейна Уайт, цитирана от Франс прес.

Тя припомни, че целта на Съединените щати е победа над терористичната групировка "Ислямска държава".
Около 2000 американски военни са разположени в Сирия според Пентагона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
извън ес преди 6 години
освободиха сирия сега се изтеглят бежанците в европа всички от немай къде в европа не ни трябват роби си ходят при своите си не ни трябват
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече съм убеден, че тоя няма да си изкара мандата. Доста лобитаа са набили милиарди в Сирия . Идва баш перчама и ще си ходи :))) Звучи смешно даже, като го пиша.
14
1
 
7
 
! Отговори
нова война преди 6 години
Руското разузнаване е съобщило че САЩ и НАТО са прехвърлили от Сирия в северен Афганистан над 8000 терористи от Сирия ......
13
2
 
8
 
! Отговори
обикновен фашизъм преди 6 години
сащ са агресори незаконно намиращи се на Сирийска територия,където в лагери събират остатъците от терористите и ги прашат да се бият срещу законната власт в Сирия.
12
2
 
9
 
! Отговори
ех преди 6 години
До ко неРусия и Иран са поканени официално от Сирийското правителство за борба с терористите,а кой е поканил САЩ в Сирия да пази терористите?
11
5
 
5
 
! Отговори
ко не преди 6 години
нали и Путин обяви изтегляне от там но не е мръднал
10
8
 
3
 
! Отговори
NASA преди 6 години
Запомнете: Американската войска ще напусне Сирия след битката при Армагедон в 2022 г., когато примитивна Рус ще изчезне от картата на света.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние похарчихме 7 трилиона $ в Близкия изток и какво получихме в замяна? Нищо!"Американците ще се изтеглят от Сирия и не защото така е решил Тръмп, а защото загубиха войната там. Сега още имат възможност да се изтеглят заявявайки, че са победили (и дори милиони глупaци ще им повярват), ако не го направят, ще напуснат Сирия в цинкови опаковки.
8
0
 
11
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Не беше ли 1-ви април когато го каза?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес тръмпела щял да въведе нови санкции срещу руския елит. По този начин искал да принуди богатите руски жид0-асони да тръгнат на таен диалог с Пиндостан.
6
21
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Правилно. Не трябва да се харчат ресурси за демократизация на Сирия. Единствената цел на САЩ трябва да бъде демократизация на Русия. Сваляне на Путин от власт и демократични избори.
5
2
 
6
 
! Отговори
Hasko преди 6 години
Ami, stegi istegli q, inace Erdogan pasha stegi bije sis maslinova klonka .
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блажени са вярващите.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и обамката тържествено обещаваше, че ще закрие Гуантанамо.Само за това негово голо обещание му присъдиха авансово нобеловата награда за мир.Днес Гуантанамо закрито ли е или продължава да фунционира?
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една и съща краварска лъжа... Да се маха, тогава и напрежението ще намалее.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В шестък -това е малко след петък, но не се знае кой точно.