Помпейо се закани: Меката политика към Русия свърши!

Номинираният за държавен секретар на САЩ говори пред сенатска комисия
12 апр 2018 22:20, Красимир Ангелов
105
Помпейо се закани: Меката политика към Русия свърши!
Снимка: Reuters

Русия продължава да действа агресивно, поощрена от продължилата години наред мека политика на САЩ спрямо тази агресия, но това време вече свърши, обяви номинираният за държавен секретар на САЩ Майк Помпейо, цитиран от ДПА.

Той говори на изслушванията в сенатската комисия по външни работи, на които се разглежда неговата кандидатура за шеф на американската дипломация.

Той припомни, че стратегията за националната сигурност на президента Доналд Тръмп определя Русия като заплаха за САЩ, като в същото време посочи, че и дипломацията с Москва трябва да продължи. "Ние продължаваме да укрепваме нашите въоръжени сили и да обновяваме възпиращия си ядрен арсенал. Наложихме строги санкции и изгонихме повече руски дипломати и разузнавачи от САЩ, отколкото когато и да било след Студената война", каза кандидатът за държавен секретар.

"Ако моята кандидатура бъде утвърдена, то позволете да ви уверя, че сегашната американска администрация ще продължи, както правеше това през последните 15 месеца, да предприема реални действия, за да дава отпор на Москва, да "презареди" отношенията на възпиране спрямо Русия", подчерта Помпейо, който все още е директор на ЦРУ.

Той каза още, че Китай днес представлява стратегическо предизвикателство за САЩ, но Вашингтон трябва да работи с Пекин в сферите, където е необходимо, и да намери точките за сътрудничество с него, "които имат смисъл за Америка". "А там, където няма такива точки, ще можем да им се противопоставяме", добави Помпейо.

Говорейки за предстоящата среща между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, той посочи, че администрацията няма да повтори грешките от миналото и каза, че Тръмп "не е човек, който ще играе игрички на масата за преговори".

За Северна Корея Помпейо каза още, че никога не е защитавал идеята за смяна на режима в тази страна. Той каза, че администрацията има отговорността да попречи на севернокорейския лидер Ким Чен Ун да може да заплашва САЩ с ядрено оръжие, но допълни, че никога не се е застъпвал за смяна на режима. Помпейо припомни, че ролята му на дипломат е да избягва конфронтацията.

На изслушването Помпейо засегна и темата за иранската ядрена сделка. Той увери, че иска да подобри споразумението и каза, че това е целта, поставена от Тръмп. Пред сенаторите Помпейо отказа да отговори с "да" или с "не" дали ще пледира за изтегляне на САЩ от споразумението в случай на провал на преговорите с европейските страни относно неговото подобряване, предаде Франс прес.

На изслушването Помпейо засегна и темата за Сирия. Той каза, че около 200 руски наемници са били убити в Сирия през февруари при американски въздушни удари по силите, подкрепящи сирийския режим. Това е най-голямата подобна цифра, посочвана досега от американската администрация, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: САЩРусияМайк Помпейо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американски палячовци!!!
49
2
 
11
 
! Отговори
Милко преди 6 години
Израел ще са ПРИЧИНАТА света да се затрие. Тия са болни мозъци!
48
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплахите на меки китки ,никога не могат да притеснят Русия!
47
11
 
3
 
! Отговори
до 68# преди 6 години
Китай има много биснес с Щатите и винаги добри отношения.Не ми е ясно защо въобще смятате , че Китай някога ще е съюзник с Русия.Дори и през комунизма Мао беше противник на СССР.Правителствата не мислят за война а как хората да живеят по добре .Путин е изключение, той ме се интересува народа да е добре.Предизборните му обещсния през 2012 се повториха и през 2018 без през тези 6 години да промени нещо за по добър живот на населението в Русия.
46
4
 
7
 
! Отговори
А леко Бай преди 6 години
Русия е принудена да се защитава и дава много средства за оръжие.А ние като не се въоръжаваме,защо мизерстваме.ЕНП си е направила тук едно послушно бюро,дават се едни пари на 3 разпределители,а голяма част от "дадените" пари им се връщат.И вълкът сит и агнето цяло.Народът да го духа.За 10 г гербово управление-минус половин милион.
45
16
 
6
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 6 години
На класацията за БВП 2016 се вижда, че икономическата "мощ" на Русия е по-малка от тази на Италия...И смешно и тъжно...
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поп Пейо, от меки китки като вас, друго освен мека политика не ви се удава
43
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново - американски агресор! Нападнаха и избиха милиони невинни деца и жени по света - Япония, Виетнам, Корея, Ирак и къде ли не...Пуснаха бомби и над София, а нашите *** (за всеобщ позор!) им построиха паметник.
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай може и да има нужда от Сибир, но добре осъзнава, че ако Русия падне той е следващия ;))) Освен това в Сирия има китайски специални часто в момента. Да ти напомня, ако си забравил само ;)))
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В така сложената ситуация Помпео може само да се надява политиката да не свърши изобщо...
40
2
 
4
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Парад на Победата в Москва 1945 г.Знамената на нацистите се въргалят в краката на Сталин , но видимо той не е напълно щастлив,други завоеватели и поробители чакат със зъби за плячка.Жуков пробва с танкове леда на Беринговия проток но Сталин го спира.Допуска грешка,сега се вижда добре Съюза потъна идва ред на Русия.
39
0
 
0
 
! Отговори
до Ангел #49 преди 6 години
Сигурно , често си говориш с Путин , след като си разбрал , че е взело да му писва?
38
0
 
3
 
! Отговори
до #63 преди 6 години
Аз не съм сигурен , че Сибир е цел на САЩ , но съм убеден , че Китай има голяма нужда от тази безлюдна територия , бързонарастващото население на Китай се нуждае от нови земи .В далечния изток има вече доста китайски заселници законно или незаконно пребиваващи.
37
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
Тези, защо не взема да си начешат крастата, като си спретнат едни мини войни на разменено гостуване, а занимават останалия свят? Мога да го направят така: една война в Сибир, после една война в Мохаве.
36
5
 
22
 
! Отговори
Ким преди 6 години
Дончо,чичо Вова ще те пляска по дупето.Бъди добро дете да не щипкаме бузките.
35
1
 
24
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
*** какви са тея тъ панари къде само се показват от време на време и после пак изчезват, като герои от Уолт Дисни..
34
1
 
11
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
*** какви са тея тъ панари къде само се показват от време на време и после пак изчезват, като герои от Уолт Дисни..
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свьрши ви хегемонията по скоро, милиарди наляхте в Сирия за терористите а Русия взе ,че ги ликвидира всичките и сега пяна на устата имате чак трета световна война сте готови да запалите. Колкото по бьрзо Америка разбере ,че света вече е многополярен и с хегемонията вече и е свьршено толкова по добре за нея СПРАВКА -Крим хората им показаха среден прьст кравешки
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бисмарк е казал - Знам много начини да изкарам мечката от бьрлогата но не знам нито един как да я вкарам обратно
31
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните шамари за Кремълските престъпници ;)Да си пият Бояришник-а и да си седят в Сибир, така е най-добре за света.