Помпейо се закани: Меката политика към Русия свърши!

Номинираният за държавен секретар на САЩ говори пред сенатска комисия
12 апр 2018 22:20, Красимир Ангелов
105
Помпейо се закани: Меката политика към Русия свърши!
Снимка: Reuters

Русия продължава да действа агресивно, поощрена от продължилата години наред мека политика на САЩ спрямо тази агресия, но това време вече свърши, обяви номинираният за държавен секретар на САЩ Майк Помпейо, цитиран от ДПА.

Той говори на изслушванията в сенатската комисия по външни работи, на които се разглежда неговата кандидатура за шеф на американската дипломация.

Той припомни, че стратегията за националната сигурност на президента Доналд Тръмп определя Русия като заплаха за САЩ, като в същото време посочи, че и дипломацията с Москва трябва да продължи. "Ние продължаваме да укрепваме нашите въоръжени сили и да обновяваме възпиращия си ядрен арсенал. Наложихме строги санкции и изгонихме повече руски дипломати и разузнавачи от САЩ, отколкото когато и да било след Студената война", каза кандидатът за държавен секретар.

"Ако моята кандидатура бъде утвърдена, то позволете да ви уверя, че сегашната американска администрация ще продължи, както правеше това през последните 15 месеца, да предприема реални действия, за да дава отпор на Москва, да "презареди" отношенията на възпиране спрямо Русия", подчерта Помпейо, който все още е директор на ЦРУ.

Той каза още, че Китай днес представлява стратегическо предизвикателство за САЩ, но Вашингтон трябва да работи с Пекин в сферите, където е необходимо, и да намери точките за сътрудничество с него, "които имат смисъл за Америка". "А там, където няма такива точки, ще можем да им се противопоставяме", добави Помпейо.

Говорейки за предстоящата среща между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, той посочи, че администрацията няма да повтори грешките от миналото и каза, че Тръмп "не е човек, който ще играе игрички на масата за преговори".

За Северна Корея Помпейо каза още, че никога не е защитавал идеята за смяна на режима в тази страна. Той каза, че администрацията има отговорността да попречи на севернокорейския лидер Ким Чен Ун да може да заплашва САЩ с ядрено оръжие, но допълни, че никога не се е застъпвал за смяна на режима. Помпейо припомни, че ролята му на дипломат е да избягва конфронтацията.

На изслушването Помпейо засегна и темата за иранската ядрена сделка. Той увери, че иска да подобри споразумението и каза, че това е целта, поставена от Тръмп. Пред сенаторите Помпейо отказа да отговори с "да" или с "не" дали ще пледира за изтегляне на САЩ от споразумението в случай на провал на преговорите с европейските страни относно неговото подобряване, предаде Франс прес.

На изслушването Помпейо засегна и темата за Сирия. Той каза, че около 200 руски наемници са били убити в Сирия през февруари при американски въздушни удари по силите, подкрепящи сирийския режим. Това е най-голямата подобна цифра, посочвана досега от американската администрация, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: САЩРусияМайк Помпейо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и аз се заканих на Жан Клод Вандам ама ми счупи зьбите
29
11
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
Ще има затваряне на граници.За първи път сме от правилната страна.Българите заслужаваме да си починем и да поживем като хора.Успех на рашките в тази тяхна геройска битка,те друго не могат да правят така или иначе.
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
Русия не е Виетнам... макар че и там не успяха ! Разумно е да размислят, балистичните'' не ги ловят санкции...! При ядрен конфликт - повече територия + повече ядрени'' = победа ! Елементарен факт...
27
3
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Руснаците е ясно че с конвенционална армия няма как да се опълчат на която и да е страна от НАТО.Те разчитат единствено на ядрен удар.Въпроса е доколко са развили противоракетният си щит!
26
6
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Утре и той като Тръмп ще се отметне, но ще измисли по добро оправдание като на пример че са му хакнали Туитъра. Точно в този момент на непрекъснати репресии срещу Русия въобще не биват да се гъбаркат с Путин защото усещам че взима да му писва човека от всичко е на косъм да му прещрака нещо в главата и да задейства системата ''Периметър" (Мъртва Ръка) и да тегли една голяма ***.*** на целия свят за има няма 20-30 минути!
25
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗозоТой хубаво смъква рублата, ама руснаците за 2 дена си вдигнаха международните резерви с 1,5 млрд. и си изкупуват обратно акциите докато са евтини... Накрая да не стане обратния ефект ?
24
2
 
25
 
! Отговори
ТРЪМП ОМЕКНА преди 6 години
на КИМ ЧЕН УН.../брей че сложно с тия имена/ та на ПУТИН взел да се дръвчи. Тия бизнес похвати - шантажи не минават на полковника от КГБ
23
6
 
8
 
! Отговори
Меката преди 6 години
Китка се закани,ха,ха!
22
0
 
23
 
! Отговори
Igralec преди 6 години
Имам чувството че Тръмп от Туитър не излиза....
21
4
 
20
 
! Отговори
КЪВ Е ТОЯ БЕ преди 6 години
Да не е ВАНГА, че да знае бъдещето. ТЯ ПРОЧИЦАТА каза: СИРИЯ още нее паднала. И Света ще бъде спасен от княз... ВЛАДИМИР....
20
8
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Хахахаха, че Бай Дончо с един туит сваля рублата с 20 % камо ли нещо по - сериозно да направи :))))))))))))))))
19
0
 
8
 
! Отговори
Невежа преди 6 години
Моля, кажете защо наричате англетата "кравари"?/ама сериозно/.
18
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Коя агресия?
17
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То така викаха и за Северна Корея , па като им се озъби Кимчо подвиха опашки и се чудеха на къде да хванат , един самолетоносач даже обърка пътя .
16
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин да се готви за твърдия и чепат.
15
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо ли никой в САЩ не се интересува от децата, застреляни, като улични кучета в Американските училища, но им пука за фалшивите новини от Сирия? Безочливо и вулгарно бплеме!
14
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е *** Русия да се поочисти!
13
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички ли наглосаксонци и кравари са изкукуригали? Най добре е Путин. Хич да не се връзва на дрогираните бледолики. АНГЛИЯ и САЩ са най големите престъпници на всички времена в света. Сега пък бабичката Тереза Мей заплашва че ще напада Сирия без разрешение на собствения си парламент. Двойката Мей и Тръчп да бъдат съдени в Хага.
12
2
 
29
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Няма значение,кой би победил в тази война,защото останалите живи хора няма да имат живот. Цял живот ще трябва да прекарат в бомбоубежища и никога повече да не видят слънце заради радиацията...Това ли искат да докарат на света тези ***.лоум.ници?
11
30
 
5
 
! Отговори
Иво Инджев преди 6 години
АМЕРИКАНСКАТА АВИАЦИЯ Е ИЗТРЕПАЛА ВЕЧЕ НАД 200 РУСНАКА САМО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ .ХВАЛА БРАТЯ !ГОРНА ВОЛТА С РААЕТИ, ПАК ЩЕ БЪДЕ НАРИТАНА .