Помпейо се закани: Меката политика към Русия свърши!

Номинираният за държавен секретар на САЩ говори пред сенатска комисия
12 апр 2018 22:20, Красимир Ангелов
105
Помпейо се закани: Меката политика към Русия свърши!
Снимка: Reuters

Русия продължава да действа агресивно, поощрена от продължилата години наред мека политика на САЩ спрямо тази агресия, но това време вече свърши, обяви номинираният за държавен секретар на САЩ Майк Помпейо, цитиран от ДПА.

Той говори на изслушванията в сенатската комисия по външни работи, на които се разглежда неговата кандидатура за шеф на американската дипломация.

Той припомни, че стратегията за националната сигурност на президента Доналд Тръмп определя Русия като заплаха за САЩ, като в същото време посочи, че и дипломацията с Москва трябва да продължи. "Ние продължаваме да укрепваме нашите въоръжени сили и да обновяваме възпиращия си ядрен арсенал. Наложихме строги санкции и изгонихме повече руски дипломати и разузнавачи от САЩ, отколкото когато и да било след Студената война", каза кандидатът за държавен секретар.

"Ако моята кандидатура бъде утвърдена, то позволете да ви уверя, че сегашната американска администрация ще продължи, както правеше това през последните 15 месеца, да предприема реални действия, за да дава отпор на Москва, да "презареди" отношенията на възпиране спрямо Русия", подчерта Помпейо, който все още е директор на ЦРУ.

Той каза още, че Китай днес представлява стратегическо предизвикателство за САЩ, но Вашингтон трябва да работи с Пекин в сферите, където е необходимо, и да намери точките за сътрудничество с него, "които имат смисъл за Америка". "А там, където няма такива точки, ще можем да им се противопоставяме", добави Помпейо.

Говорейки за предстоящата среща между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, той посочи, че администрацията няма да повтори грешките от миналото и каза, че Тръмп "не е човек, който ще играе игрички на масата за преговори".

За Северна Корея Помпейо каза още, че никога не е защитавал идеята за смяна на режима в тази страна. Той каза, че администрацията има отговорността да попречи на севернокорейския лидер Ким Чен Ун да може да заплашва САЩ с ядрено оръжие, но допълни, че никога не се е застъпвал за смяна на режима. Помпейо припомни, че ролята му на дипломат е да избягва конфронтацията.

На изслушването Помпейо засегна и темата за иранската ядрена сделка. Той увери, че иска да подобри споразумението и каза, че това е целта, поставена от Тръмп. Пред сенаторите Помпейо отказа да отговори с "да" или с "не" дали ще пледира за изтегляне на САЩ от споразумението в случай на провал на преговорите с европейските страни относно неговото подобряване, предаде Франс прес.

На изслушването Помпейо засегна и темата за Сирия. Той каза, че около 200 руски наемници са били убити в Сирия през февруари при американски въздушни удари по силите, подкрепящи сирийския режим. Това е най-голямата подобна цифра, посочвана досега от американската администрация, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: САЩРусияМайк Помпейо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
35
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Този е по-ненормален и от началника си. Ако му дадат достатъчно власт ще затрие света или пък Америка...Така ли нямаше свястни хора в тази страна,че избраха такива хора да я управляват.
9
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нали Трънп бе в джоба на Путин? Ха-ха-хаОня клоун Мюлър докога ще харчи милионини от данъкъплатците на САЩ за търсене на зелен хайвер? Само за да се пречка на правителството на САЩ, да си върщи работата. Да не е руски агент и върши работа на Путин?
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тази изкукала риторика скоро ще почнат да никнат големи гъби в САЩ!
7
1
 
30
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Помпейо, Макейн, всички страдат от т.н. поствоенен синдром. Това са маразматични старци, които защитават военното лоби ,за да могат да оправдават огромните данъци, които са стоварени на раменета на американската работническа класа. Представете си само 800 000 000 долара за военни цели, ако тоя бюджет се внедри за здравеопазване, инфраструктурни проект или всичко онова, което улеснява живота на хората? Ще бъде Рай, но това си е утопия. Убеждавам се за кой ли път, човекът е дяволско творение.
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мога да се хвана на бас че това не са хора а влечуги , няма да им назова вида защото коментара ще бъде изтрит веднага , започва война между човечеството и гущерите
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, големите " мъже" тези американци... Ако им спрат и за ден парите, ще сменят плочата на секундата. :)
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя селян-дурин знаели как се говори дипломатически? На какъв се преви на БОГ? Що го няма ЛЕОНИД БРЕЖНЕВ да ве *** у краварите да видите колко мек го вади! Като го видехте се наси..рахте директно в гащите щото по онова време немаше памперси. От далече е лесно да се правиш на мъж я излез на ринга да те видиме що за маж си!
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже много ви търпи Путин и причините са, че е умен и не би отговорил на селските ви и просташки провокации.
2
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ерата на предателя Горбачов и алкохолика Елцин свърши..................руснаците си научиха уроците от историята!!!
1
3
 
39
 
! Отговори
Помело преди 6 години
освен да се заканва, друго не може да си позволида направи :))) Кимчо ще им се стори като божа кравичка