Русия: Потвърдено – САЩ се месят в изборите в България!

Москва не се занимавала със смяна на режими по света
13 апр 2018 08:30, Елка Василева
231
Русия: Потвърдено – САЩ се месят в изборите в България!
Снимка: архив, Reuters

Русия не се занимава със смяна на режими и не се меси във вътрешните работи на други държави за разлика от САЩ, заяви руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

Комюникето бе публикувано след изслушването на номинирания от американския президент Доналд Тръмп за нов държавен секретар Майк Помпейо в Сената вчера.

"Бихме искали още веднъж да заявим, че Русия не се занимава със смяна на режими, намеса във вътрешните работи на други държави, постановъчни "революции". Подобни технологии са усвоили в съвършенство САЩ, които натрупаха богат опит в тази сфера", заяви руското посолство във Вашингтон.

То отбеляза, че по време на изслушването на Помпейо в комисията по външните работи към Сената отново са прозвучали "недоказани обвинения срещу Русия за намеса в американските изборни процеси". При това високомерно "бе направен контраст между това, с което се занимават САЩ (насърчаване на демокрацията и правата на човека) и Русия (подкопаване на западната демокрация и подпомагане на свои кандидати), се посочва в комюникето.

Руското посолство във Вашингтон обвинява САЩ, че "редовно нарушават суверенитета на други страни, намесват се във вътрешните им работи. Любима тактика на американските разузнавателни служби е намесата в изборните процеси в чужди държави и осъществяване на преврати с цел сваляне на нежелани режими."

Както подчертават дипломати, "списъкът със заслугите (на САЩ) и примерите за "лошо поведение" в целия свят впечатляват", пише още в комюникето.

По думите (на въпросните дипломати) "има документално потвърдени факти за намеса на САЩ в избори в Албания, Аржентина, Бразилия, България, Великобритания, Хаити, Гвиана, Гватемала, Гърция, Доминиканската република, Индонезия, Исландия, Иран, Коста Рика, Камбоджа, Лаос, Ливан, Малайзия, Мавриций, Малта, Непал, Никарагуа, Панама, Перу, Румъния, Сан Марино, Словакия, Сомалия, Тайланд Украйна, Уругвай, Чили, Шри Ланка и Ямайка", посочи руското посолство във Вашингтон.

От гледна точка на Помпейо едва ли не всички действия на Москва на международната арена сега са насочени към "подкопаване на демокрацията на Запад" и Вашингтон "не може да позволи" Русия да реализира възможното си желание да стане нов световен лидер. Според него американската администрация трябва да "даде отпор" на руските власти "във всеки регион" и "на всеки вектор: в киберпространството, икономиката", отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ не се месят в българските избори, те просто си избират хората, за тях България е една колония, без право на мнение и внимание...
174
1
 
10
 
! Отговори
Окото преди 6 години
До:178Радев го издигна безхаберството на ГЕРБ като показаха каква простотия правят. Хората вече почват да губят доверие в тях. А другите избори са нагласени ,я виж колко *** подкрепят и гласуват за ГЕРБ само за 2 кебабчета и 30 лева.
173
3
 
6
 
! Отговори
ще преди 6 години
изгоним,американците...вечна слава наСССР,КПСС,БКП,мерси,не пушим таквиз,папироси.
172
33
 
9
 
! Отговори
Иван преди 6 години
То че руснаците са патологични лъжци знаем,но да твърдят че не се месят в нашите избори ,надминава всякаква наглост.Само да попитам, кой издигна Румен Радев?
171
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че Русия никга не го е правила ...
170
4
 
14
 
! Отговори
Стоян Димитров преди 6 години
На нас все някой ни се меси и ни е крив, а ние най- хубавите, най-можещите и най-знаещите и затуй най-бедните, защото на нас акълът ни е все в повече.
169
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ се месят навсякъде. Нагло, грубо и вулгарно. България е кротък васал, който предава Ейша-така гражданите си на САЩ, защото са поискали да ги екстрадират. Срам ме е от това и се чувствам беззащитен в родината си. Срамувам се, че сме жалки васали на САЩ!
168
3
 
7
 
! Отговори
Камен преди 6 години
До Бож.Хайде прочети статията и пак и пак ,или няма значение какво пише важното е да се повтаря това което казват господарите.
167
25
 
9
 
! Отговори
Milka преди 6 години
До АнонименТо е ясно за кой ще бъдат лошите новини. Рублата вече се срива, капиталите бягат от Русия, олигарсите в паника ..... Както винаги Путин ще жертва народа си заради имперски интереси.
166
5
 
33
 
! Отговори
Ами преди 6 години
Ами така е, иначе как можем да си обясним, че тиквата е на власт ?!? Че тя няма и 15% подкрепа сред народа !!!
165
10
 
38
 
! Отговори
extremist преди 6 години
САЩ СЕ МЕСЯТ НАЙ-НАГЛО В ИЗБОРИТЕ ТУК. САЩ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОНЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ
164
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това си е самата истина независимо дали ви харесва кой го казва.
163
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много лоша вест ще има за краварите от Сирия. Лошо е, че и тъпите франсетата ще го отнесат. Това не е Кадафи!
162
34
 
9
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
А Русия се меси в президенските избори в САЩ,та в нашите ли няма да се намеси?
161
33
 
7
 
! Отговори
Milka преди 6 години
Хаха фалшивия сталински мит за победата над Наполеон...... всъщност Руската армия през цялото време бяга от Наполеон, предава и изгаря Москва, заедно с десетки хиляди ранени руски войници. Русия губи всички битки срещу Наполеон. Селяните в Русия посрещат Наполеон като освободител, а руската армия е хвърлена да потушава селските бунтове. Защо ли народите в Русия винаги са я чувствали като затвор?!? Четете и гледайте Понасенков. https://youtube/watch?v=92bhzSYwvOg
160
0
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 171 преди 6 години
Историко, а дали знаеш, че когато американците са водели войната за независимост против Британия, в атлантическото им крайбрежие е баражирала руска ескадра?
159
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 171Историко, за Трафалгар знаят даже тези, които са ходили по Трафалгар Скуер. Ама зa Вaтерлоо си спомням великия филм на Бондарчук, в който Уелинтгтън погледна небесата и каза "God give me Night! Or give me Blucher!". И пристигнаха Блюхер с прусаците. Победата над Наполеон е дело на много участници, случайности, чудеса!
158
2
 
10
 
! Отговори
Ника преди 6 години
Ха,нещо ново ли е това?Мнооого смешно!
157
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Су 35Докато Русия мачкаше имератор Наполион,збирщината от престъпници(сащ) воюваше с индянци с лъкове.---------------Ти дали си чувал, че Великобритания е била съюзник на *** срещу Наполеон? И войната по море са я изнесли британците, а освен това последното и най-решително сражение при Ватерлоо е спечелено от англичаните.
156
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРуснаците, според теб, ставали все по-нагли. А защо мислиш, че това е право само на американците?--------------Не е право само на американците, разбира се.Руснаците също имат право да бъдат нагли. И те си го ползват това право.