Русия: Потвърдено – САЩ се месят в изборите в България!

Москва не се занимавала със смяна на режими по света
13 апр 2018 08:30, Елка Василева
231
Русия: Потвърдено – САЩ се месят в изборите в България!
Снимка: архив, Reuters

Русия не се занимава със смяна на режими и не се меси във вътрешните работи на други държави за разлика от САЩ, заяви руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

Комюникето бе публикувано след изслушването на номинирания от американския президент Доналд Тръмп за нов държавен секретар Майк Помпейо в Сената вчера.

"Бихме искали още веднъж да заявим, че Русия не се занимава със смяна на режими, намеса във вътрешните работи на други държави, постановъчни "революции". Подобни технологии са усвоили в съвършенство САЩ, които натрупаха богат опит в тази сфера", заяви руското посолство във Вашингтон.

То отбеляза, че по време на изслушването на Помпейо в комисията по външните работи към Сената отново са прозвучали "недоказани обвинения срещу Русия за намеса в американските изборни процеси". При това високомерно "бе направен контраст между това, с което се занимават САЩ (насърчаване на демокрацията и правата на човека) и Русия (подкопаване на западната демокрация и подпомагане на свои кандидати), се посочва в комюникето.

Руското посолство във Вашингтон обвинява САЩ, че "редовно нарушават суверенитета на други страни, намесват се във вътрешните им работи. Любима тактика на американските разузнавателни служби е намесата в изборните процеси в чужди държави и осъществяване на преврати с цел сваляне на нежелани режими."

Както подчертават дипломати, "списъкът със заслугите (на САЩ) и примерите за "лошо поведение" в целия свят впечатляват", пише още в комюникето.

По думите (на въпросните дипломати) "има документално потвърдени факти за намеса на САЩ в избори в Албания, Аржентина, Бразилия, България, Великобритания, Хаити, Гвиана, Гватемала, Гърция, Доминиканската република, Индонезия, Исландия, Иран, Коста Рика, Камбоджа, Лаос, Ливан, Малайзия, Мавриций, Малта, Непал, Никарагуа, Панама, Перу, Румъния, Сан Марино, Словакия, Сомалия, Тайланд Украйна, Уругвай, Чили, Шри Ланка и Ямайка", посочи руското посолство във Вашингтон.

От гледна точка на Помпейо едва ли не всички действия на Москва на международната арена сега са насочени към "подкопаване на демокрацията на Запад" и Вашингтон "не може да позволи" Русия да реализира възможното си желание да стане нов световен лидер. Според него американската администрация трябва да "даде отпор" на руските власти "във всеки регион" и "на всеки вектор: в киберпространството, икономиката", отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучето, когато е притиснато в ъгъла, най много хапе. Така и руснаците. То не бяха обвинения към чехия, че тя е произвела отровата, сега към нас. Жалки са.
154
1
 
26
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Голяма вест! Те всички с претенции да са "велика сила" го правят !Но за да вървят манипулациите "материалът" трябва да е *** и първосигнален!Затова не бъдете прости! Учете постоянно! Информирайте се от различни източници на поне два чужди езика! Проверявайте достоверността на публикуваното в медиите, следете за противоречия и пропуски! Чистете регулярно кукитата и си блокирайте банерите,! Така е то!
153
12
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
КОГАТО ПИШЕШ : " ЗАПАДНИЯ СВЯТ" И "СВЕТОВНАТА ОБЩНОСТ " ,СЕ ЗАМИСЛИ ,КОЛКО ДЪРЖАВИ С МЕКСИКО И НА ЮГ ПОДКРЕПЯТ БРИТАНО -ЕВРЕО-ЩАТЦИТЕ !!! КАКВО ЛИ СИ МИСЛИ АРЖЕНТИНА СЛЕД ВОЙНАТА ? КОЛКО ДЪРЖАВИ ОТ ТУРЦИЯ НА ИЗТОК ЩЕ ПОДКРЕПЯТ НАТЮВСКА ВОЙНА??? ЕГИПЕТ , ЛИБИЯ И....
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гогоЖена ти да си гледа работата - бил съм там и такова нещо изобщо не е имало. Ето така се промиват мозъци. Да му се не види
151
3
 
17
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ИЗБОРИТЕ СА СИ ИЗБОРИ /ДОРИ В САЩ/ ! ДА СИ ПРИПОМНИМ БЪЛГАРСКИЯ ИЗБОР ЗА "ЮЖЕН ПОТОК " И КАК сенаторчето -полуумреляк БАЙГЪН ,ДОЙДЕ И НИ ПОКАЗА -ЧИЙ ПО-ВЕЛИК ЗАД..К ТРЯБВА ДА Л.... !!! КОЛКО ВРЕМЕ ВИЯТ ,ЧЕ НЕ МОЖАХА ДА СЛОЖАТ БАЗИ В КРИМ -СРЕЩУ ДОСТА МИЛИАРДИ И НЯКОЛКО "ДЕСНИ СЕКТОРЧЕТА"! !!???!!!
150
11
 
14
 
! Отговори
До Дани 140 преди 6 години
Неграмотнико!!!Не обиждай българския език с писаниците си! Чудя се как може българин да обича Русия повече от България!
149
6
 
27
 
! Отговори
Стефан Панчев преди 6 години
Защо само в САЩ няма революции, преврати, контрапреврати и прочее социални, етнически, политически и така нататък катаклизми? Много просто - защото само там няма американско посолство.
148
34
 
20
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Чета заглавието и се пукам от СМЯХ на Руската безпомощност!?!? Просто са жалки!
147
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРУСНАК ДА СЕ ПОКАЕ - ХА-.ХА.ХА ТИ СИ БОЛЕН МОЗЪК ЕЙ
146
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГоранВ този саит има двама трима обратни които ги еее много страх да не се върне режима които ги хвърляше на прасетата в беляне. Гордееш се с Белене ???? Само ненормален човек може да се радва, че изобщо дори го споменава
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гогоАко жена ти казва че си и втория ,да знаеш че си й 2002 ри номер
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДаниУмортак______________________Хайде сега си преброй грешките. ТРАГЕДИЯ
143
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадеца вика дръжте крадеца. Каква изпитана тактика на комунизма.
142
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШШШШШТ!И то голяма тайна.Все пак Румен Решетников стана пРезидент а Йотова лази в краката на агент Гундяев на 3-ти Март.И това ако не е американска работа!?
141
4
 
20
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
САЩ и Русия прекаляват с техните игрички - на котка и мишка!!!!! На хората не им трябват техните непрекъснати борби за надмощие и власт!!!!! Прекаляват много- рушат мира и спокойствието в целия свят!!!!!!! САЩ и Русия- бъдете разумни и пазете мира на хората!!!!!
140
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците стават все по-нагли. Не знам до какво ще доведе това.
139
15
 
17
 
! Отговори
ГУЙ В ХЪЗА НА САЩ преди 6 години
ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ САЩ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО. ЕДИН НОВ ПЪРЛ ХАРБЪР КАТО НАЧАЛО Е ДОБРЕ.
138
6
 
4
 
! Отговори
хи-хи преди 6 години
Те това е виц.
137
2
 
1
 
! Отговори
До "уф" преди 6 години
Ами "Hell's Angels"...м...?
136
37
 
11
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 6 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...