Няма Трета световна война след удара в Сирия. Засега!

Посланик Ерик Льобедел: Сирия няма бъдеще с Асад!
80
Няма Трета световна война след удара в Сирия. Засега!
Снимка: Reuters, архив

Няма Трета световна война след ударите в Сирия, увери посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел.

Той подчерта, че страната му е настоявала за провеждането на такива атаки още през 2013 г., но това така и не е било направено.

Още по темата

Ще има ли нови удари срещу Сирия обаче сега зависело само от Башар Асад, настоя дипломатът пред Нова тв.

"С увереност можем да твърдим, че ударите бяха успешни и противовъздушната отбрана не беше ефикасна", заяви още дипломатът.

Той каза, че в понеделник ООН ще обсъжда общ план, изготвен от Франция. Той съдържа четири точки: пълно унищожение на сирийската химическа програма; елиминиране на ИДИЛ; спиране на военните действия в Сирия и предоставяне на хуманитарна помощ; постигане на трайно политическо решение за проблемите в размирната страна.

"Всички, включително и Русия, знаят, че Сирия няма бъдеще, начело с Асад. Промени обаче могат да се случат постепенно. Трябва да убедим нашите руски приятели, че могат да играят конструктивна роля и конструктивно да отстояват интересите си в Сирия", коментира още Ерик Льобедел.

Според него от случилото се преди години в Либия трябва да се извлекат поуки, включително във връзка със Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Пич преди 6 години
виж снимки на Сирия преди войната и тогава ни баламосвай с камиларите. Можге и да е по-хубаво от София. Не сме всички тук десетоклесници да ни пробутващ лъйната си.
47
3
 
3
 
! Отговори
До46 преди 6 години
Ами те дивите камилари са народът му. Нали с тях трябва да се разбира?
46
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След сатрапа Саддам има независим Кувейт.
45
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Нашите руски приятели...Малиии, да не дава Господ да имаш такива мизерни приятели.
44
1
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
В, смисъла че, като дойдат брадатите и започнат да действат по закона на Шериата всички ще подскачат учудено, как може!!!Относно руските воении, не го мислете стях ще може да се разбере в бъдеще, ама с дивите камилари, няма шанс!!!
43
3
 
3
 
! Отговори
Ама моля ви се преди 6 години
след сатрапа Саддам в Ирак настана просперитет, нима не виждате със собствените си очи?? Само измит джендърски мозък може да нарича черното бяло и да проглушава останалите с мнението си.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад е от малкото, които са останали в тази част на света и крепи някаква държавност, ...Как точно я крепи, като самият той е заложник на руските военни?
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като Франция е толкова голям радетел за забраната и използването на хим.оръжие защо не попита своя "съюзник"САЩ защо в нарушение на договора все още не е унищожил своето хим.оръжие,за разлика от Русия която стори това?!....Защото САЩ не са използвали химическо оръжие досега.
40
1
 
4
 
! Отговори
До - "Реалист&q преди 6 години
Само да Ви поправя, Асад е - офтамолог !!!Дали правите разлика със зъболекар???А, това кой на кого е забил " звучен шамар", май не ви е много ясно, или поне вижте по дефиниция и определение, какво означава държава! Защото, Асад е от малкото, които са останали в тази част на света и крепи някаква държавност, в смисъла който ние, европейците, разбираме. Ако го няма знаето кой идва и какъв основен закон се ползва?!?
39
1
 
5
 
! Отговори
Продължава преди 6 години
единственото, което със сигурност продължава, е президентството на Асад. И неуспешните опити на запада да го свали. Които вече почват да стават комични в безсилието си.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Посланик Ерик Льобедел: Сирия няма бъдеще с Асад!"Френския *** по-добре да си погледне страната, Франция смени вече 3-*** президенти, а Асад продължава да е на власт.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската стратегия е правилна. С по-силен агресор се води партизанска война. Дори и да е обидно, по-добре засрамен отколкото умрял. Времето работи за Путин.
36
1
 
11
 
! Отговори
двойни стандарти преди 6 години
Като Франция е толкова голям радетел за забраната и използването на хим.оръжие защо не попита своя "съюзник"САЩ защо в нарушение на договора все още не е унищожил своето хим.оръжие,за разлика от Русия която стори това?!
35
1
 
13
 
! Отговори
СИРИЯ Е СРИНАТА преди 6 години
от брадати главорези спонсорирани от САЩ и СА и ИЗРАЕЛ
34
1
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
евро-атлантическият ви фашизъм няма бъдеще при Хитлер с бодра крачка и един мощен шут от мен!
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега работата на АСАД (Россия) е да изрита американците (ИДИЛ) и след това турците и кюрдите сами ще се разберат с добро, ако не, и с лошо ще се разберат!
32
15
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Заради един зъболекар Асад ,който не е извадил и един зъб , но уби хиляди свои сънародници , Сирия е срината със земята.Кой е по важен Асад или държавата? А що се отнася да Путин , тай не е унижен а получе звучен шамар от НАТО. Дано сега разбере къде му е мястото.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 110 изстреляни ракети, по-малко от 40, достигат до целта... И това е успешна операция!?!
30
2
 
10
 
! Отговори
и друго преди 6 години
и друго е ясно, Крим е руски ... факт както казва Антон Тодоров
29
2
 
8
 
! Отговори
и друго преди 6 години
и друго е ясно, Крим е руски ... факт както казва Антон Тодоров