Тръмп все още иска US войските да напуснат Сирия

САЩ са решени да смажат Ислямска държава
16 апр 2018 13:30, Елка Василева
29
Тръмп все още иска US войските да напуснат Сирия
Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп все още иска войските на САЩ да напуснат Сирия, заяви Белият дом, цитиран от Ройтерс и ДПА.

Още по темата

Изявлението беше направено, след като френският президент Еманюел Макрон каза, че е убедил Тръмп да запази американското военно присъствие в Сирия.

"Мисията на САЩ не се е променила - президентът даде ясно да се разбере, че иска американските сили да се приберат у дома, колкото е възможно по-бързо", заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

"Ние сме решени напълно да смажем ИДИЛ и да създадем условията, които ще предотвратят завръщането на тази организация. Освен това очакваме регионалните ни съюзници и партньори да поемат по-голяма отговорност - както във военно, така и във финансово отношение, за да бъде гарантирана сигурността в региона", каза тя.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: САЩДоналд ТръмпСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този глупав и арогантен лицемер на ден по колко лъжи изрича като Мей??? И това вече се изтърка.. Да се маха, никой не го е канил и да си прибере терористите, на които лично плаща, не се бори с тях даже ги въоръжава.
2
3
 
24
 
! Отговори
Смешници преди 6 години
джендърите с по-дълга памет може и да помнят преди намесата на Русия как най-моШТната американска армия бореше ислямистите, а те ставаха все по-силни и завземаха все повече територия. Още по-паметливите дженръди може и да знаят, че МакКейн си свърши мърсоттията в Правец.
1
0
 
24
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Значи скоро да очакваме нова хим атака, за да го разубедят в намеренията си.В Сирия са по-скоро частни армии, които за тази си дейност получават луди пари. Никой не иска да му секнат приходите, пък и ЦРУ са замесени и имат интерес, така че да очакваме в скоро време новото филмче на белите каски.