Почина бившата първа дама на САЩ Барбара Буш

Каузата й бе да насърчава четенето на книги и грамотността
18 апр 2018 08:50, Петя Славова
32
Почина бившата първа дама на САЩ Барбара Буш
Снимка: БТА

Барбара Буш, съпруга на бившия американски президент Джордж Х. У. Буш и майка на бившия президент Джордж У. Буш, почина, съобщи в Twitter говорителят на нейния съпруг Джим Макграт, цитиран от Франс прес.

"Барбара Буш почина във вторник, 17 април 2018 г., на 92 години", каза Макграт, който обяви в неделя, че бившата първа дама е отказала за нея да бъдат полагани палиативни медицински грижи, пише БТА.

Барбара Пиърс е родена през юни 1925 г. в щата Ню Йорк. Тя се запознава с Джордж Х. У. Буш, когато е на 16 и се омъжва за него три години по-късно.

Те имат шест деца, сред които Джордж У. Буш, президент на САЩ от 2001 до 2009 г.

Нейният съпруг ръководи страната от 1989 до 1993 година. Като първа дама, нейна кауза е насърчаването на грамотността и на четенето на книги. Тя обаче казва, че е по-заинтересувана да се грижи за дома, отколкото да помага на съпруга си да управлява страната, отбеляза Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Тургай преди 5 години
След смъртта на Барбара Буш живите първи дами на САЩ намаляха на пет: Розалин Картър (90 г), Хилъри Клинтън (70 г), Лаура Буш (71 г), Мишел Обама (54 г) и Мелания Тръмп (48 г).Живите президенти на САЩ са шест от 2017г:Джими Картър (93 г), Джордж Буш-старши (94 г), Бил Клинтън (71 г), Джордж Буш-младши (72 г), Барак Обама (56 г) и Доналд Тръмп (72 г)Равносметката е:Живи са петима бивши президенти, като един от тях е вдовец и четири бивши първи дами.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата вещица е пукнала..............!!!
13
30
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Буш младши беше един образцов президент, а преди това военен летец. Покланям се пред него, защото попиля руските съюзници в Арабския свят. Превърна ги в просяци с разбити носове, треперещи от ужас.
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такова дете като Буш младши сигурно е умряла от срам, но те такива чувства не изпитват във фамилия Бушмен
11
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ОняДвамата Буш са едни от най-тъпите президенти на САЩ-----------------Едва ли някога си слушал реч на американски президент, нито си гледал диспут.
10
9
 
7
 
! Отговори
Зарзаватчийка преди 6 години
Голям праз!
9
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да е прости. Майка и съпруга на двама отлични президенти.
8
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света е спасен,повече рептил аут,света ще кротне
7
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета из форумите, много сме го закъсали. Винаги се плюе по който и да е. Дали на политическа основа, или въобще от неприязън към който и да било, но се плюе. Това не е добре. С такава омраза към себеподобните нищо не става. Е ква била тая. Е, била е съпруга на президент на САЩ. Не е била съпруга на кмета на Мало Бучино.
6
10
 
20
 
! Отговори
Мдаа преди 6 години
Добре. Сега ще очакваме да ни информирате за бабата на министъра на Джибути и калекото на президента на Бурунди...Медиите ни манипулират, насочвайки винаги вниманието ни към империята на злото.
5
8
 
38
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Бог да прости бабата, поживяла е доста дълго. А за мъжа й и за сина й мога да кажа, че успяха да умножат страданията на милиони хора по света и ще намерят своето място в пъкъла. Погинаха милиони невинни хора, а това не може да бъде забравено! Разбутаха цял свят завинаги. Тръмпи е ангелче в сравнение с тях.
4
2
 
17
 
! Отговори
шаш преди 6 години
Не е важно колко си живял , важното е какво оставяш след себе си.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Илитератите тържествуват!
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пия една бира по тоя повод!
1
10
 
36
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Не ме интересува, trans penem. Да беше научила мъжа си и сина си, да четат повече книги! Двамата Буш са едни от най-тъпите президенти на САЩ, а днес само Тръмп ги конкурира по тъпота! Дори черното маймунче, беше по-умно!