Доналд Тръмп се надява: Двете Кореи ще заживеят в мир!

Президентът на САЩ очаква срещата му с Ким Чен Ун да е успешна
19 апр 2018 08:40, Елка Василева
19
Доналд Тръмп се надява: Двете Кореи ще заживеят в мир!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че обявените безпрецедентни преговори със Северна Корея ще позволят на целия Корейски полуостров "да живее в сигурност, благоденствие и мир", предаде Франс прес.

"Надяваме се тази среща да бъде много успешна и с нетърпение очакваме" да участваме в нея, заяви Тръмп, който се съгласи да се срещне с лидера на КНДР Ким Чен Ун в близките седмици.

"Както вече съм казвал, пред Северна Корея се простира обещаващ път, ако тя премахне ядрените си оръжия напълно, проверимо и необратимо. Това ще е голям ден за тях и за света", добави американският президент на съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе в курорта си Мар-а-Лаго във Флорида.

Още по темата

"Ако обаче преценя, че тази среща няма да е плодотворна, няма да отидем на нея. А ако отида там и се окаже, че срещата не е плодотворна, с най-голямо уважение ще я напусна", предупреди Тръмп.

Президентът на САЩ заяви, че Вашингтон ще положи големи усилия да постигне освобождаването на отвлечените преди десетилетия от Северна Корея японски граждани, предаде ДПА.

"Ще работим много, много усилено по този въпрос и ще се постараем да върнем тези хора у дома", каза Тръмп. Той съобщи, че се водят и преговори за освобождаването на трима задържани в КНДР американски граждани. "Има много добър шанс да стане", заяви Тръмп.

Японският премиер Шиндзо Абе обяви, че неговата страна и САЩ ще обсъждат търговски споразумения, като същевременно призна, че по този въпрос все още са в разногласие с президента Тръмп, предаде АФП.

"Договорихме се да започнем преговори по свободни, равноправни и взаимноизгодни търговски споразумения", заяви японският премиер.

Двамата лидери обаче не скриха, че са на различни мнения по този въпрос. Япония иска да върне САЩ в Транстихоокеанското партньорство (ТПП), което е подписано от 11 страни, а САЩ предпочитат двустранно търговско споразумение.

"Те се интересуват от двустранно споразумение. Позицията на нашата страна е, че ТПП е най-добрият вариант за двете страни", заяви Абе.

"Не искам да се върна в ТПП, но ще го направя, ако ми предложат сделка, която не мога да откажа от името на САЩ. Предпочитам двустранно споразумение, защото смятам, че то е по-добро за нашите работници", каза Тръмп.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти не знаеш ли че радиото е изобретено от руснак?Така ни учеха преди петдесет години.После се оказа лъжа.Така беше.Къде и що някой създаде,те казваха,изобретено от руснак.Вервайте ми!На 60 години съм. За кога да ви лъжа?
14
1
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 8 От тая конярска пасмина имаш ток, кола , телевизор , смарт фон и всичко друго което палзваш в ежедневието си. Я кажи с какво Русия подобри живота ти? С нищо, но от сърце.Разликата между Русия и САЩ е има , няма 100 г.От Русия човечеството няма никаква полза.Природни богатства има и другаде, не само там.
13
0
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
В Мир да ,но обединени никога.Никой не е успял да обедини дърво със желязо и да направи изкуствено злато.
12
4
 
3
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Америка е велика държава!
11
8
 
1
 
! Отговори
факт преди 6 години
Има три велики сили-Великобритания,Франция и САЩ.Всичко друго е развиващи се държави.Който не слуша и се прави на император или каубой ще яде томахавки и санкции.Който иска да се развива и да гради мир,ще получи подкрепа.
10
4
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
преди соц медиите се смееха на простия каубоец рейгън дето станал президент и как брежнев бил големата работа. резултата е, че падна берлинската стена и сив и варшавския договор банкрутираха. сега яндексовци и прочие подконтролни на роскомнадзора осмиват с цената на всичко тръмп, и им става от ракети и самолети, а резултат се очаква да е обединена корея като ядрена държава ... некак си шаблонно.
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп излезе скрит гросмайстор. Не се поддаде на блъфовете на шишко и изпрати армията около острова. После отиде да говори с Китай да го изолира малко , увеличи и санкциите .....ии край СК е на колене. Без пари, без приятели и само с един вариант ....омекванее. Което ще доведе до 2-3 години до свалянето на Ким от народа му.Браво на Тръмп и екипа му.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Ха-ха...щуротии на търкалета!!!Е, може да се каже че донякъде допринася за обединението на двете Кореи, но това е ИМЕННО защото реши, че ще фърля ракети по Северната, а то взе, че се изплаши всичко живо наоколо.......Южна Корея, Япония, Китай, че и Русия! На всички им е ясно какво ще стане......втора Сирия! Затова корейчетата решиха САМИ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА, докато тоя клоун не е оплескал нещата!!! Той(че и цялата конярска пасмина) , освен гадости, друго не може да измисли!
7
2
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Баце ти прочел ли си изобщо какви глупости си написал. Първо тоя льольо изобщо не е причината двете кореи да стиснат ръцете. На севера им е през оня работа какво му е мне ието на рижия паток. Второ да кажеш, че е спрял продажбата на оръжие на арабелите, при положение, че сключи многомилиардна сделка със САрабия за всякакви оръжия е доста т.по.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дето всички го плюха, май единствен от американските президенти ще успее да уреди мир в Корея. Спря и далаверите на американските фирми, които продаваха оръжие на арабите. Затова толкова го мразят така наречените "демократи". Направо ще ги сложи в задния си джоб предишните президенти.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забележете, че Тръмпела иска двустранно споразумение, а ЕС се стреми към забрана на двустранни споразумения на страните-членки с трети страни. Брюксел иска да решава тоталитарно, диктаторски.
4
2
 
26
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Защо не бомбардира Северна Корея ? Да я възпреш от ядрената си програма ? Виж викаш при Асад по лесно ...няма ядрени оръжия а ? При Ким май не мина номера старче !?
3
2
 
24
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Господин Тръмп, Първо си заживейте в мир в вашите си щати, преди да мислите за други народи.. Единственото което знаете е да убивате от страх, страхувате се от всичко.. Въоръжени сте до зъби, пълните памперсите дори от слухове.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там, където вие участвате, нещата могат да бъдат успешни за вас, но не и за света.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявал се...Ако зависеше от тези, целия свят щеше да е в кръв!