Куклено шоу! Приклекни, отскочи и се търкулни... срещу куршумите в САЩ

Или детските песнички за истинските неща от живота
27 апр 2018 11:00,
7
Куклено шоу! Приклекни, отскочи и се търкулни... срещу куршумите в САЩ
Снимка: YouTube

"Когато чуеш изстрели и не искаш да умреш, приклекни, отскочи, търкулни се. Не бъди като Боби, който загуби главата си... Той тичаше в кръг и сега е мъртъв".

Помните ли "Улица Сезам"? А помните ли Голямото пиле? Добре, защото това няма нищо общо с тях.

Американската неправителствена организация "Посланици на младежта" (Youth Ambassadors) стартира шоуто "Уроци от квартала" с малки цветни и приятелски настроени кукли, подобни на познатите герои от детското предаване. Темите, за които говорят, обаче никак не са предназначени за тях.

Късите филмчета засега са три на брой: "Приклекни, отскочи и се търкулни" разказва как да избегнеш куршуми, "Глад" учи децата как да засищат глада си с въздух, а "Свръхдоза" показва как дете да се справи с хероинозависимата си майка.

Смущаващите текстове целят да привлекат вниманието към реалните проблеми, с които се сблъскват хиляди младежи от бедните квартали на САЩ.

"Тези видеа са за възрастни. Те представят истинските уроци, с които всички тези деца от бедните квартали и гетата са се сблъскали", сподели Пейдж О'Конър, съосновател на неправителствената организация.

Всеки клип завършва с думите: "Уроци, които никое дете не бива да научава". Песните са базирани на реални цитати от деца и обрисуват притеснителната реалност, в която някои от Посланици на младежта са принудени да пораснат в САЩ.

"Видеата са трудни за гледане. Това са уроци, които децата е трябвало да научат дори преди азбуката", сподели още Пейдж О'Конър в американското предаване "41 Action News" по KSHB-TV.

Циничната концепция цели да отвори очите на американското общество. От организацията призовават хората да "отворят очите си, защото това може да са техните съседи".

Програмата е създадена за подкрепа на деца и младежи в риск. Според данни на организацията всяко трето дете в големите градове страда от ПТСР (постравматично стресово разстройство) заради средата, в която живее.

В САЩ децата в крайните квартали и гетата всеки ден се сблъскват с бедност, убийства и наркотици. Проблемите са повече от ясни, но много хора избират да ги игнорират, пишат на страницата си от НПО-то.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Куклено или пъклено шоу ?!
5
3
 
11
 
! Отговори
ОХ И АХ преди 5 години
РАЯТ НА ЗЕМЯТА--АМЕРИКА..А ЖИВЕЯТ В СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ ЗАСТРЕЛЯНИ ПО УЛИЦИТЕ ИЛИ В ДОМА СИ--АБЕ АМЕРИКНСКА МЕЧТА..ХАХАХАААА
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кольо дава мигач, когато ще завива с колата си, за да знаят другите какво смята да прави. Кольо е умен. Прави като Кольо!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прасчо на релситесъбира камъниблъсна го влакът иудари се прасчоАх! Каза прасчо, Не е честноОх! Каза машинистът,не ми пука
2
4
 
15
 
! Отговори
------ преди 5 години
Това ли е прословутата американска сигурност, да учиш децата да се държат като партизани и постоянно да треперят за живота си?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро по "Господари на ефира" имаше една българска детска песничка от тубата, където Прасчо го блъснал влак.