Контролът си е контрол... Дори и сам Макрон да донесе дърво в САЩ

Макрон и Тръмп посадиха дъб пред Белия дом... но и то подлежи на контрол
30 апр 2018 21:30,
23

Снимка: Reuters

Дъбовото дръвче, подарено на американския президент Доналд Тръмп от френския му колега Еманюел Макрон миналата седмица и засадено от двамата на южната морава на Белия дом, е било взето за фитосанитарен контрол, съобщи френскоезичната версия на американския електронен вестник "Хъфингтън пост", като се позова на източник от френското президентство.

По-рано медии съобщиха, че фиданката е изчезнала от моравата, а Ройтерс публикува снимка, на която на мястото на засаденото дръвче има само разкопана земя, посочва ТАСС.

"Хъфингтън пост" поясни, че в САЩ има строги карантинни норми за внесени в страната фиданки, семена, разсад и дори пръст. Дъбчето, донесено от Макрон при държавното му посещение, не прави изключение.

Според източника от Елисейския дворец карантинният период скоро ще приключи. Американската санитарна служба се е съгласила да направи изключение от правилата и е допуснала временното засаждане на дръвчето по лично настояване на президента Тръмп.

Френският президент подари дръвчето на Тръмп като "символ на дълготрайните отношения" между двете страни.

Дъбчето е от гората Бело в Северна Франция, където през юни 1918 г. се води битка, влязла в историята. В сраженията срещу германската армия тогава участвали французи, американци и британци. В продължилите 25 дни боеве загинали над 2000 морски пехотинци от американския експедиционен корпус, а около 8000 били ранени.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Xax преди 5 години
Бах ти смешниците
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дамите с високите токчета също можеха да засадят нещо - лук, домате, чушки....
19
0
 
10
 
! Отговори
ОПААА преди 5 години
ПО ДОБРЕ ТОПОЛКИ ОТ РУСИЯ ДА СЕ ЗАСАДЯТ..С ЛЮБОВ
18
0
 
12
 
! Отговори
бля, бля,бля преди 5 години
тия палячовци от фитинги и контроли, ако знаят колко разсад домати, орехи, лозички, цветя и т.н. се внасят и засаждат у тях само от бг ще се гръмнат, ама ся да се направят на принципни и строги.
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медиите защо ни го пробутват постоянно тоя ***?
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПУТИН ИМ ПОСАДИ БОР В ЗАДНИЯ ДВОР
15
2
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Ротшилдския слугинаь посади дърво!
14
1
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
това е равенство на половете според феминистката идеология!!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да го махат и да посят един макарон там
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимка 2:П и ч о в е т е кОпат, а кифлите са контролът.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъбчето е от гората в БЕЛЕНЕ в Северна България. Макарон тайно си го е откраднал, като беше на гости на Банкянския Тиквунь.Сега го пробутва на бай Дончо.Ама, то Белене, Белият дом близко звучене ... дъбчето ще свикне.
10
0
 
4
 
! Отговори
Монсанто преди 5 години
До до хайзенбергАми че ние какво написахме преди малко! Правилно сте осъзнал ситуацията!
9
0
 
16
 
! Отговори
Тереза зМей преди 5 години
Дръвото е намазано с "Новичок" лично от Путин!
8
2
 
6
 
! Отговори
до хайзенберг преди 5 години
засаждане изобщо не е имало за това и видео и снимки са яко фейк, американците си знаят работата и дървото е под карантина, знаят че и чрез засаждането на дърво, може да ги убиеш, те имат такива оръжия разработени от Монсанто, които садят и след това плебса рупа и до 2 поколение ще разчисти територията за да има за политическият елит!!
7
2
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Хи-хи, меко казано, Макрон припомни на Тръмп кой го праща и кой командва парада. Меркел отказва да плаща годишна такса към САЩ - репарация наложена след ВСВ и Макрон по заповед на Лондон подарява дъбче (!!!) от местност където са се били франсета, ингилизи и пиндоси против германци. Останалото - карантини ипр. алабализми - са за шир потреба на стадото !
6
0
 
10
 
! Отговори
Монсанто преди 5 години
Много ясно че така се прави! Как иначе ние да си продаваме ГМО-то на цял свят без никакви проблеми! А тук при нас и една фиданка от Бобов Дол да докарате с правителствения самолет, цяла година ще я държим.
5
1
 
10
 
! Отговори
хайзенберг преди 5 години
не знам дали ви прави впечатление, но тези снимка са Фотошоп-нати, т.е. монтаж, най-видно е на снимка 7, където всичките, особено Тръмп и Макрон са точно като пльокнати върху заобикалящият фон. освен това допълнително издавка е, че на същата снимка 7, Макрон е по-висок от Тръмп, а Тръмп реално е точно 18 сантиметра по-висок. Изобщо, всичките снимки са явен монтаж, чудя се защо ли?!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И при нас е така. Квото каже Бойко това е.
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много важно.Ние в Русия садим бомби,строим бомби,изстрелваме бомби.Мъжете пием водка,лосион и бензин.Жените ни простутуират на Запад.Най великте сме в своята глупост.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Контрол на глупостта също трябва.