Българска находчивост! Наемаш сърби за плантациите си с канабис в САЩ

Сръбски вестник: Те са по хълмовете около Сан Франциско
2 май 2018 11:30, Елка Василева
44
Българска находчивост! Наемаш сърби за плантациите си с канабис в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Млади сърби заминават за Съединените щати, за да изживеят "американската мечта", после започват добре платена работа в легални плантации за марихуана, но много скоро отиват крачка напред - в желанието за бърза печалба започват криминална кариера с разпространението на наркотика, пише белградският в. "Блиц".

По хълмовете край Сан Франциско има плантации, държани от българи, които са ги разделили между свои роднини и отглеждат в тях марихуана.

В тези плантации работят и сърби, черногорци и македонци, които често печелят по 5-6 хиляди долара, твърди вестникът. Освен легалната работа обаче често се случва българите да предложат на работниците си и незаконни дейности за четири пъти по-високо заплащане, казва източник на вестника, който живее в САЩ от 15 години и е запознат със ситуацията в престъпния свят.

Първата крачка към пропастта на престъпността, от която няма излизане, е транспортът на голямо количество марихуана в други американски щати, където тя не е легализирана. Същият източник твърди, че хората, транспортиращи марихуаната, понякога пренасят и кокаин.

"Блиц" отбелязва, че тези плантации действат като затворени комуни, откъдето на работниците е забранено да излизат, пише БТА.

Жени от Русия и Беларус кълцат марихуана в кухнята, а мъже от Сърбия и Македония работят на полето. Само на един човек е разрешено да ходи до Сан Франциско, за да купува храна за всички работници, казва източникът на вестника.

Той добавя, че младежите, работещи в плантациите, често са немарливи към здравето си и прекарват месеци в полето без маски на лицата си и без да знаят, че растенията се пръскат с пестициди и хербициди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
Достовррен Източник преди 5 години
Много хора работят на плантациите и дори долитат от Бг за тази дрйност. Сеободни са, но живеят е огромна мизерия докато работят там (по разкази на мои познати). Всеки си избира как да си изхранва семейството, но аз съм изключително потресена, че трябва с моите данъци да плащам техтите социални медицински застраховки, защото са достатъчно нагли и се правят на соц слаби през закона, защото дохода им е в брой, заровен под земята в херметически бидони. Да са живи и здрави, рискуват много обаче....
27
0
 
4
 
! Отговори
Достоверен източник преди 5 години
Прочетох статията и всички коментари. Статията не е достоверна, а коментарите- няма смисъл да коментирам. Живея в региона на Сан Франциско повече от 10г, работя в сферата на ИТ и не се инрересувам от "градинарство". Плантациите са на 5-6 часа северно от Сан Франциско, и не само българи се занимават с тази дейност. След кризата 2008, всички черноработници се юрнаха по полята и станаха милионери за кратко време. За съжаление познавам няколко от тях. Не е вярно, че хората не са свободни да напуснат
26
2
 
3
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До DreemerCкanaнитe хипита легализираха този наркотик тука, тепърва ще му берем гайлето.А такива като тебе говорят rлynocти.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ферми за гъби , пейоти , аяхуаска, салвия дивинорум има ли там ? За един градинар питам
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AndreshkoНа скоро и във ферма в Англия имаше българи, третирани, като роби.
23
4
 
22
 
! Отговори
Dreemer преди 5 години
Ся...медицински канабис, по рецепта задържа зрението на болните от глаукома с дестилетия. Половин България е полусляпа, но медицински, немедицински за едно листче конопче те тикат в кауша. Защо? Защото ще рухне цената на бизнеса на меверето. А бъгърето да ослепяват. Те и без това са слепи оффце.
22
2
 
4
 
! Отговори
Един е Бах преди 5 години
Анонимен ти сега тую като го писа пушил ли беше или не или искаш колко червени палци би събрал
21
1
 
15
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
Тая новина какво ни топли толкова ? Че американският империализъм и капитализъм е льош . ..И , че там пак искат да бият ***...
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неразбрах,Каде е проблема?
19
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ 30г ВСЕКИ ДЕН ПУША! ВСЕКИ КОЙТО НЕ ПУШИ МАРИХУ*АНА Е УМОПОБЪРКАН, ТРЯБВА ДА СЕ ОСВИДЕТЕЛСТВА И ПРАВО В ЛУДНИЦА. ОНЕЗИ КОИТО НЕ ПУШАТ СА ОТ ИЗКУКАЛОТО ПОКОЛЕНИЕ ДЕТО 89г ХВЪРЛЯШЕ ПЛЮНКИ НАЛЯВО-НАДЯСНО КАК БИЛО "СВАЛИЛО" НЯКЪКЪВ КОМУНИЗЪМ И КАКТО ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ ТЕЗИ ИНДИВИДИ СА ЛУДИ ШИЗОФРЕНИЦИ
18
6
 
14
 
! Отговори
Пет преди 5 години
ИМЕНАТА на така наречените български бизнесмени? Да не са някой на ....ски или .. ич ...накрая? И да лъжат че са от Бг? Не че няма и бг бандити. А това с затворените комуни го вярвам! Такива има и в Европа! И им промиват умовете с марихуана и молитви....секти дрогирани. Само такива се оставят да бъдат манипулирани.
17
2
 
43
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Какви пестициди, какви затворени хора, някои имат ли си и най-малка представа какво пишат??? Това да не сме 19 век на плантациите, че пишете глупости? Колкото до химикалите, прочетете с какво пръскат ягодите в Англия, и тогава давайте мнение за марихуана! И кой ***, ако изкарва законно 5-6 хиляди, ще прави незаконна дейност, при положение, че в утрешният ден няма да се озове в затвора??? Само ние знаем, че те продават незаконно, а амер. правителство спи, така ли??? Смешковци
16
21
 
24
 
! Отговори
Свеж преди 5 години
Тоз наркотик не е полезен защото се тровите с тоз ***. Значи трябва да се научите да отказвате да пушите като кумини. Жени , мъже пушат на вън и ме тровят после децата дишат вашата гадост коят сте издухали от ваше гадни мръсни плювалници. Аз съм за спирането на дима на закрито и дори на открито. Искам като излезна на вън да ухае на свежест вятъра да е чист въздух не ми се ходи в гората страх ме е да не видия чудовище да ми се случи нещо паранормално като съм сам там.
15
2
 
14
 
! Отговори
Папуняка преди 5 години
Това са нелегални плантации и като такива е нормално да се държат от престъпниците ! Нормалните плантации които имат разрешително и всички необходими документи и всичко е изрядно няма как да позволи такива неща да се случват с работниците им ! Докато не се легализира за медицински цели и в България и декриминализира за рекреационни дилърите които работят за правителството и бившите ДС-ари ще тровят децата ви с Амфетамини и цялата там тежка нарко лаборатория която ви праща на оня свят !
14
2
 
19
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Половината информация не е вярна. Плантациите са наистина около Сан Франсиско, но не се държат от българи. Продажбата на марихуана в Калифорния е разрешена на хора, които имат рецепта от лекар. Отглеждането на марихуана е забранено. Заради тоя "Параграф 22" там казват, че марихуаната е в сивия сектор. Наистина на тия полета се стои по няколко месеца без да има възможност да се излиза извън пределите на плантацията.
13
2
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
"Блиц" отбелязва, че тези плантации действат като затворени комуни, откъдето на работниците е забранено да излизат, пише БТА." Това ми прилича на робството преди около двеста години. Кой и по какъв закон на Америка може да им бъде забранено да излизат през свободнот си време? Ако имат такова време?
12
2
 
22
 
! Отговори
1234 преди 5 години
До КикоОт марихуаната се произвеждат и лекарства.За да се произведе нещо трябва да се засее.Това не значи, че имаш право да я продаваш на улицата.Елементарни неща не можете да съобразите, ей.
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1българи сърби руснаци македонци украинци, все един дол престъпници
10
7
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
престъпни държави раждат престъпници
9
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плантацията сигурно е на дъщерята на нашенския мафиот Тиквата!