Помпейо за дипломацията: Да решават проблемите без изстрел

И президентът вярвал в тези инструменти, смята държавният секретар
5 май 2018 14:35, Петя Славова
8
Помпейо за дипломацията: Да решават проблемите без изстрел
Снимка: Reuters

Новият американски държавен секретар Майкъл Помпейо защити силната дипломация като средство за решаване на проблемите по мирен начин, без да се произведе нито един изстрел, предаде Франс прес.

Пред американски дипломати, събрали се в Държавния департамент във Вашингтон, Помпейо представи визията си за външната политика на САЩ пред многото настоящи предизвикателства."Преминаваме през бурни времена, има нужда от силно лидерство, от съществено значение е нашият екип да се противопостави на заплахите смело и силно", каза той, цитиран от БТА.

Още по темата

"За щастие ние имаме един президент, който вярва също в една силна дипломация, която използва напълно инструментите на националната мощ, за да защити преди всичко всички интереси и витални ценности на САЩ", каза дипломат номер едно, който по времето когато бе начело на ЦРУ, обещаваше по-брутален подход към Иран и Северна Корея.

Според държавния секретар подобна дипломация "увеличава шансовете за разрешаване на проблемите мирно, така че да не е нужно да се произвежда и един единствен изстрел".Помпейо по-специално спомена за "огромното дипломатическо усилие за запазване на натиска върху Северна Корея", за да се преговаря с цел "успешно елиминиране на заплахата на арсенала на Ким Чен-ун".

"Имаме нужда от силни дипломатически усилия също и в Близкия изток, за да възпрем дестабилизиращото поведение на Иран в Сирия, в Йемен и из региона", каза Помпейо броени дни преди Тръмп да се произнесе за съдбата на иранската ядрена сделка.

"Аз съм сигурен, че нашият екип ще разработи стратегии и дипломатически процеси, които да разрешат кризите", заключи Помпейо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
JJIVANOV WARNING преди 5 години
ЕКсперти да полzват з а диагностика мулти спектрални и инфрачервени камери за д а покажат на власт подставените вредата от подобни облъчвания вкл от бели радиоактивни скенери инсталирани НЕЗАКОННО на автомобили/led,xenon,halogen i laser/ИСкаме ПЪЛНА ЗАБРАНА ЗА ОПАСНИТЕ ВИСОКО ВРЕДНИ РАДИОАКТИВНИ СКЕНЕРИ.ИМА ТРАЙНИ НЕЛЕЧИМИ УВРЕЖДАНИЯ НА ВЪЗДУШНИЯ НИ ОКЕАН.ГАсете фаровете през ДЕНЯ>ИМА ОСТЪР ЕМС>>
7
0
 
0
 
! Отговори
JJivanov warning преди 5 години
na snimkata ПОмпейо зад него високо вредни бели радиоактивни скенери увреждат тежко всичко живо и други вкл преговарящи .."около 70 секунди ми стигнаха защитните сили за д а издържа на това облъчване" подава с извинение жертвата ..Подобни и много по вредни облъчват в БЪлгария десетки хиляди посетители на училища ,поликлиники и болници..Луминисцентните радиоактивни скенери са опасно вредни..Още МАрия Кюри и предупреждават писмено..
6
4
 
0
 
! Отговори
бир ман преди 5 години
Запада опита с добро,но руските и ислямските племена не разбират от приказка.Понякога трябва да играе сопата в името на мира.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се управлява,бай Помпи :Со кротце,со благо и со малко кютек!дръж се за бай Дончо, той е Гуем!
4
1
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
А БЕ ,ДАВА ТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО Е ПОМПЕЙ...ОО.. !?!?КАКВО БИ ГО ОЧАКВАЛО Ц Р У - "ПОМПЕЙ-О.О" !?!? АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ , ЧЕ ВУЛКАНИТЕ , ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА , ПОТОПИТЕ СА ОТ " БОГОВЕТЕ " ... СИ Е НЕГОВА ***-ПОМПЕЙО-ФАНТАСМЕГОРИЯ !?!?!?
3
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
празни приказки на убиици по генезис ако им се хване някои на дивотията
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва ли Ким да стреля по Сеул, достатъчно демократично ли е избран Муун. Ким не трябва ли да забърка около 30 войни за да догони държавите с Нобелови награди за мир.
1
1
 
5
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Пом.....Пейо?!?!?!? А дали пък не беше ПомПенчо? Или ПомПешката? Какво си закусвала днес?