Шушу- мушу: Национална сигурност в САЩ - колко подслушва?

Над 500 млн. записа на телефонни разговори за 2017 г.
5 май 2018 10:18, Петя Славова
17
Шушу- мушу: Национална сигурност в САЩ - колко подслушва?
Снимка: БТА

Американската Агенция за национална сигурност (АНС) е събрала над 500 милиона записа на телефонни разговори на американци миналата година, което е тройно повече, отколкото през 2016 г., предаде Ройтерс, като се позова на доклад на американското Национално разузнаване, публикуван вчера.

Увеличението от 151 милиона на 534 милиона записа е осъществено през втората година от функционирането на нова система за следене, въведена в агенцията, след като през 2015 г. американските законодатели приеха закон, който цели да ограничи способността й да събира големи количества данни. Каква е причината за скока в количеството събрана информация не е съвсем ясно, пише БТА.

Данните обаче са несравнимо по-малко от милиардите записи дневно, събирани при старата система на АНС за следене, станала публично достояние след разкритията на бившия служител на разузнаването Едуард Сноудън през 2013 г.

Събраните от АНС метаданни съдържат телефонни номера и времето на дадено обаждане, но не и съдържанието на разговора, отбелязва Ройтерс.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
СатаНАТО преди 1 година
Не ми пука, нямам тайни.
15
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Има една прекрасна българска поговорка. 'Който подслушва, чува собствения си срам". Целта е да разберат кой какво мисли, какво смята да върши и т.н. Ако стане опасен, му изпращат едно дронче, както си пие биричка на балкона. Или му мажат дръжката на вратата с нещо. За безобидни и.ди.о.ти като нас във форума тук - няма страшно. Спете спокойно, корабът потъва нормално.
14
0
 
4
 
! Отговори
Z преди 1 година
По-скоро въпросът е кого не подслушва ?
13
0
 
6
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Не могат обаче да стигнат подслушването от времето на Цецо Ухото(когато беше вътрешен министър)!Като бройка на човек от населението де....
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ползвайте Signal Messenger, като уатсап е, но е с отворен код и никой не го подслушва.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е рутър с open source софтуер, линукс на всеки един комп, затваряне на всички ненужни портове, изключване на wifi, деактивиране на всички излишни камери, инсталиране на LineageOS на всички андроид-смартфони, айфоните направо да се изхвърлят, инсталиране на само сигурни приложения без достъп до камери и микрофони, и един хубав логър на рутъра в реално време да показва какво къде е свързано. Така значително ги затруднявате, но пак няма 100% гаранция, щом си в нета, всичко е възмножно
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сещате ли се една българка дето я грозяха до 60 години затвор защото продаваше хапчета ,които са считани за наркотични в САЩ по интернет
Или тоя наскоро нашумелия Желяз ,дето уж продаваше самолетни части в Сирия

Или дето имаше скандал че САЩ са подслушвали Германския канцлер

Как мислите че те се докопват до такава информация ...имат глобална система за подслушване ..а ние сме страна съюзник
Горепосочените примери са доказателство че и нас слушат
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо пишете само за подслушването на американските разговори. NSA подслушва целия свят и всеки има за какво да се притеснява. Месинджърите, социалните мрежи, имейлите, кои сайтове посещавате... Това е много повече, отколкото едно обаждане. Не умаловажавайте проблема. В Английските служби бяха хакнали милиони камери на смарт-телевизори, и бяха източили лични видео материали, на това какво правят хората в стаите си пред телевизора. Неприятно, а ?
8
2
 
4
 
! Отговори
От САЩ преди 1 година
Тук правителството подслушва всичко,абсолютно всичко
Дори съм чувал истории ,че някой си е купил компютър само че се оказва краден и полицията идва със снимки на къщата ти ,снимана от вътре ...щото са имали достъп до камерата на компа ...
Иначе всеки в който има грешно подбрани думи и си в обсега на ФБР
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе изгоря ми уискито в Аванти, вие с говедарите ме занимавате.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Бг по различно ли е?Почти всеки собственик на фирма подслушва личните разговори на служителите си.И никой нищо не може да му направи защото си плаща подкуп и е чист.
5
1
 
16
 
! Отговори
факт преди 1 година
СССР пасти да яде....
4
2
 
17
 
! Отговори
21век преди 1 година
Това ли е демокрацията САЩ,това е тоталитарна полицейска държава която мачка всякаква форма за протести за промени и единствената държава която държи в лагер хора без съд и присъда.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиционерска държава.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е виновен.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са предимно мушу. Отзад. Владимир ще ги научи да станат нормални хора.