Заради измама с паспорти: САЩ въвеждат визи за унгарците?

Вашингтон е засякъл пробив в издаването на документите
11 май 2018 07:46,
21
Заради измама с паспорти: САЩ въвеждат визи за унгарците?
Снимка: Reuters

САЩ обмислят да въведат визи за унгарците след разкрита измама с документи за самоличност.

Тя позволила на лица с унгарски паспорти да влязат на американска територия под фалшива самоличност. Това съобщиха вчера унгарски и американски медии, цитирани от Франс прес и БТА.

Пропуск в системата за издаване на паспорти в Унгария е довел до пробив в сигурността, заявиха американски представители, цитирани в статия, изготвена заедно от в. "Вашингтон пост" и унгарския уебсайт за разследваща журналистика "Директ 36".

Над един милион души получиха унгарско гражданство след 2011 г., благодарение на процес по ускорена натурализация, въведен от националистическото правителство на Виктор Орбан. Повечето от тези хора са от унгарските малцинства в съседните на Унгария страни.

Според документ на американското министерство на вътрешната сигурност "около 700 неунгарци са получили чрез измама валидни унгарски паспорти", приемайки чужда самоличност. Шейсет и пет от тях са влезли в САЩ и са получили разрешение за тримесечен престой без виза, какъвто се дава на гражданите на 38 страни.

Въпреки опитите на министерството да ги намери и експулсира, трийсетина от тях още не са били намерени към края на октомври.

Министерството се бои, че престъпници, по-конкретно ислямистки терористи и руски шпиони, може да са си купили тези паспорти.

Унгария е била предупредена, че може да бъде изключена от програмата за безвизово пътуване, ако не уреди този проблем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Starija hush преди 5 години
Ako te gepat s fal6iv pasport v USA e 20 godini pandiz.
18
0
 
1
 
! Отговори
Щатите преди 5 години
са Световното Минало - Русия е Световното Бъдеще! Ииииийехууууу....
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Истинската причина е че Унгария дръзва да проявява 'популизм' , национализъм, рационалност , и разбира се - изгониха Джордж Сорос... !!! Засилиха се про-Руските настроения в Унгария иии... резултатът не изненадва никой...! Просто САЩ 'преетикират' причината , защото не искат да дават гластност че Унгария е ПОРЕДНИЯТ пример за неподчинение на глобалистичните безумия и политики, идващи от САЩ, изпълнявани от ЕС...!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ги премахнат хиляди руски шпиони инфилтрирани у нас поради русофилската политика на България ще заминат за САЩ. ______Абе не нормален ако една агентура реши да влезе в някоя държава мислиш ли, че ще чака визите да падбат аман аман от изостанали *** аман !
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука имаше един глyпак русофил, който постоянно питаше кога ще премахнат визите за САЩ на българите. Ето го отговора. Ако ги премахнат хиляди руски шпиони инфилтрирани у нас поради русофилската политика на България ще заминат за САЩ. Хората се пазят от руснаците като дявол от тамян, а ние сами вкарваме вълка в кошарата.
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До14 И какво това.То и Русия е зависима от Израел, значи и тя е колония на Израел.
13
4
 
15
 
! Отговори
Българина преди 5 години
За 5 дни две действия които показват че израел си имат колония, сащ! Сащ прекратиха споразумението с иран алогично на пръв поглед, но на следващия ден юдеите бомбиха иранци в сирия безнаказано, сега визи за унгарците обаче не и за швеция или англия или германия или франция за техните натурални фе сове. Сащ е на командно дишане от тел авиф и цял свят вече му е ясно че едни уж богопомазани, ще бъдат богосмазани за да е мирно и тихо на тази планета. И после що имало холокост.. Пак ще има.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали пък не е заради това, че изгониха Сорос от страната. Що ни правят на прости не знам.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом има и е 40 долара , значи трябва да стане 80!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно като порицание, щом ще им режат визите като на нас ;)))
9
22
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
процес по ускорена натурализация, въведен от националистическото правителство на Виктор Орбан-------------------Със същата цел агент Гоце раздаваше паспорти на уж бесарабски българи, а всъщност руски идиотшпиони. Ами руските "пенсионери", дето за една гарсониера в Поморие получават право да се шляят свободно из ЕС? Всеки знае, че бивш агент НЯМА. После се чудете защо нямало визи. САЩ са най-умната държава.
8
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименС визи сме, защо от Козяк занаят, че ще ги зарежем при първа възможност. Тук се питам, има ли визи за краварите? Искам да си плащат за да с--------Визи има за американците само че никой не се натиска да идва тук. Визата струва $40.Преди да пишеш глупости провери първо.
7
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Хаха думата шв ед е със зведички, а пл ъх? Българския език е богат и определена символика може да се вложи във всяка дума, например и после що сме на 111 място...
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30С визи сте защото Бойко е на власт.Така и ще си останете визови ви веки веков.
5
2
 
22
 
! Отговори
Додо преди 5 години
...въведен от националистическото правителство на Виктор Орбан...=============Това с националистическото правителство като комплимент ли да се разбира, или като порицание?!?
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Тук идва въпроса защо ние сме с визи...Елементарен въпрос! Можеш сам да си отговориш, ако не си преднамерен! Защото ви броят за руски шпиони, т'ва е!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С визи сме, защо от Козяк занаят, че ще ги зарежем при първа възможност. Тук се питам, има ли визи за краварите? Искам да си плащат за да са тук.
2
15
 
10
 
! Отговори
Istinata преди 5 години
Shtoto sme korumpirani genetichno
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук идва въпроса защо ние сме с визи още след 30 години на колена пред ФАЩ!