Български ученички изчезнаха в САЩ! Полицията ги издирва

Според сведения те са избягали с гаджета от латино банда
15 май 2018 12:45,
148
Български ученички изчезнаха в САЩ! Полицията ги издирва
Снимка: BG VOICE

Две български момичета изчезнаха в САЩ, семействата им са притеснени и объркани, а полицията ги издирва.

16-годишната Натали Наскова и 18-годишната Велина са в неизвестност от няколко дни. Момичетата са ученички в Meadows High School и са обявени за издирване от полицията в чикагското предградие Arlington Heights.

Това съобщи онлайн платформата на BG VOICE - един от най-влиятелните български вестници в САЩ и Канада, който отразява живота на българската диаспора.

Пред изданието разтревожените родители на двете момичета разказват, че последната информация за тях е от училище.

"Моята дъщеря просто не се прибра", казва Натали Пенчева, майка на Натали. "Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра", добавя майката. Тя се е чула по телефона с другото момиче в неизвестност, Велина, във вторник вечерта. "Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае. На следващата сутрин и тя изчезва безследно".

Бащата на Велина, Делчо Шинтов, е шофьор на камион. Той не е бил в града по това време, но казва, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутрин, когато тя му каза, че й е било лошо и че не и се ходи на училище.

"Аз и казах, че трябва да иде и тя ми каза добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България", добавя Делчо. Той обясни, че е в много добри отношения с дъщеря си.  В сряда, в 10:30 преди обед, му се обадил бащата на Натали с информация, че Велина не е отишла на училище.

"От тогава и звъня и до сега телефона й е изключен", казва Делчо Шентов.

Според него и това, което му е казано от разследващите, няколко момичета от училището на българките са казали на полицията, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията на Old Wilky и Alngounquin Rd в Арлингтън Хайтс с мъж, видимо по-възрастен от тях, от латино произход. Към момента от полицията не дават никаква информация по разследването и не са пуснали дори съобщение към медиите.

Родителите на двете момичета са силно разтревожени, тъй като с тях няма връзка от няколко дни.

"Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят", казва майката на Натали. "Най-странното е, че уж са били на училище, а никой от техните съученици нищо не знае", добавя Наталия Пенчева.

"Моля се само да са добре, дано да са някакви детски щуротии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски", са думите на разтревожената майка.

От дома й липсват някои дрехи на дъщеря й, затова и майката се надява това да е хлапашка постъпка и двете момичета да се приберат живи и здрави. Липсва и зелената карта на 16-годишната Натали, въпреки, че като юноша властите няма да й разрешат да напусне страната сама. Възможно е момичетата да са решили да избягат, но според майката без пари, не могат да стигнат далеч.

Делчо Шентов казва че не е забелязвал никакъв знак, че дъщеря му Велина планира да бяга или иска да напусне дома си или града. Напротив – "На 22-ри има билет за България. На 24-ти нейния випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата.

Във втори материал по темата  BG VOICE цитира свои източници, според които е много вероятно тийнейджърките да са избягали от вкъщи с гаджета, принадлежащи към бандата Latin King. Тя е най-старата и голяма латино банда в света.

Според доклад на ФБР за криминалната й активност от 2012-та година, членовете на Latin Kings таргетират млади момичета, които са податливи на манипулация и са готови да избягат от вкъщи. В много от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият доклад описва и как членовете на бандата вербуват момичетата – често в сиропиталища, бежански лагери, търговски центрове и гимназии.

Разследващите от полицейското управление в Арлингтън Хайтс не потвърждават информацията за членове на бандата Latin Kings. Те уточняват, че случаят се разследва като бягство/изчезване.

"Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", казва сержант Буксинзки.

По закон, ако Натали Наскова бъде намерена, ще бъде задържана в най-близкото полицейско управление и родителите й ще бъдат призовани да си я вземат. Друг е случаят с Велина Шинтова обаче. Тъй като тя е на 18 години, полицията няма право да я задържи където и да е, освен ако присъствието й не е свързано с извършено престъпление. Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата.

"Освен ако няма извършено престъпление ние нямаме право да задържаме никой", допълва сержант Букзински. Родителите на двете български момичета молят ако някой има информация за тях да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.

"Правим всичко възможно, за да ги открием", заключава сержант Буксинзки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 98: И на теб ли някой ти къса дирника на западния фронт.
104
0
 
7
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Едното от момичетата било от Панагюрище.абитурентката. от това малко градче в голямата Америка..явно си е фантазирало че може да си поскита из голяма държава ...ама не са преценили че ще попаднат на мошеници!
103
2
 
9
 
! Отговори
! преди 5 години
Малки глупави мърл.и, техните са ги завели да учат, да стават хора, а те ...
102
3
 
8
 
! Отговори
Scientology преди 5 години
Да ги търсят в най близката Сциентологична църква пардон Секта , там им промиват мозъците на Американците
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАЗАХА, ЧЕ НЕ ГИ ИЗДИРВАТ, ЗАЩОТО И ДРУГ ПЪТ СА ХОДИЛИ ДА СЕ СТЪРЖАТ.
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох на чичо... Някой е ударил шестица от тотото... Дано са добре дцата. В смисъл, дано доброволно да са там, където са.
99
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога само да съчувствам на родителите в тревогата им, и дано момичетата са живи и се приберат у дома.Само който не е родител може да драска простотии по форуми.
98
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българките много ама много се кефят на турци, роми, африканци, латиноси и всякакви такива. Много прости парчета са нашенките като цяло.
97
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се върнат оплодени с афролатински плод.
96
8
 
23
 
! Отговори
Нерез преди 5 години
Отишли са да покурволясат малко, няма място за притеснение. Ще се приберат добре на_бани и всичко ще си е постарому. Младите жени имат нужда от подбни забежки, слава богу ...
95
3
 
12
 
! Отговори
Дано да ги намерят преди 5 години
живи и здрави, преди онези из_роди да са започнали насила да ги тъпчат с наркотици, за да ги направят покорни.Не ми се вярва тези момичета да са имали намерение да избягат от семействата си. Вижда се, че са свестни деца. Учат, живеят в добър квартал. Едва ли ще си зарежат образованието незавършено заради латиноси. Освен това, едната е смятала да се връща след няколко дена в България за абитуриентския бал на бившите си съученици.Сигурно са мислили, че отиват на пикник за ден-два.
94
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко се радвам, че вече не живея при вас, коментиращите изверги!!!
93
5
 
30
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Родителите им е трябвало да възпитат момичетата да стоят далеч от хора с по-тъмен цвят на кожата - латиноси, патлaджани и т.н. Глобалистите и пълнят Запада с утaйката на света. САЩ са чудесен пример за това до какво води мултикултурализма. Те са богата и силна страна със здрави институции и закони и въпреки това не могат да се справят с малцинствата си - пълно е с гета и no-go зони. Та какво остава за по-бедните страни? Орбан е прав! Смесване на раси = харакири за народа-приемник.
92
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече са ***
91
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много *** в тази България ,, нямат и грам уважение към родителите на тези деца ! Гнусно общество ,, само за ракия мисли и вечно е пияно . Дано на тези говедца им се случи същото с техните дъщери един ден и те да четът подобни коментари за тяхните дъщери
90
10
 
31
 
! Отговори
k преди 5 години
със сигурност вече заработват в някой афро-американски или мексикано-американски бардака полицията в САЩ си го е преместила в другия крачол да ги търси .....2 имигрантки от източна европа струват колкото 2 афро-американки в очите на полицията в САЩда не говорим че в големите градове на САЩ има обширни райони където полицията въобще не влиза
89
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все изчезват българи в чужбина, значи не им е мястото там. Какво търсят в чужбина?
88
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мормоните ги къртят сега без пари , да ги търсят в близката Мормонска църква пардон Секта
87
1
 
21
 
! Отговори
Portugal преди 5 години
Девойките са ги вкарали в трафик на хора или са ги склонили към прoституция.
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
88 При нас за разлика от тях, ние не намираме това за голяма работа. Но при тях с толкова кредити, ипотеки и тн. е трудно да имаш собствен дом и все още е в обсега на мечта ... За хората дето не знаят когато имаш ипотека, домът вече не е твой, докато не изплатиш ипотеката.