Български ученички изчезнаха в САЩ! Полицията ги издирва

Според сведения те са избягали с гаджета от латино банда
15 май 2018 12:45,
148
Български ученички изчезнаха в САЩ! Полицията ги издирва
Снимка: BG VOICE

Две български момичета изчезнаха в САЩ, семействата им са притеснени и объркани, а полицията ги издирва.

16-годишната Натали Наскова и 18-годишната Велина са в неизвестност от няколко дни. Момичетата са ученички в Meadows High School и са обявени за издирване от полицията в чикагското предградие Arlington Heights.

Това съобщи онлайн платформата на BG VOICE - един от най-влиятелните български вестници в САЩ и Канада, който отразява живота на българската диаспора.

Пред изданието разтревожените родители на двете момичета разказват, че последната информация за тях е от училище.

"Моята дъщеря просто не се прибра", казва Натали Пенчева, майка на Натали. "Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра", добавя майката. Тя се е чула по телефона с другото момиче в неизвестност, Велина, във вторник вечерта. "Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае. На следващата сутрин и тя изчезва безследно".

Бащата на Велина, Делчо Шинтов, е шофьор на камион. Той не е бил в града по това време, но казва, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутрин, когато тя му каза, че й е било лошо и че не и се ходи на училище.

"Аз и казах, че трябва да иде и тя ми каза добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България", добавя Делчо. Той обясни, че е в много добри отношения с дъщеря си.  В сряда, в 10:30 преди обед, му се обадил бащата на Натали с информация, че Велина не е отишла на училище.

"От тогава и звъня и до сега телефона й е изключен", казва Делчо Шентов.

Според него и това, което му е казано от разследващите, няколко момичета от училището на българките са казали на полицията, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията на Old Wilky и Alngounquin Rd в Арлингтън Хайтс с мъж, видимо по-възрастен от тях, от латино произход. Към момента от полицията не дават никаква информация по разследването и не са пуснали дори съобщение към медиите.

Родителите на двете момичета са силно разтревожени, тъй като с тях няма връзка от няколко дни.

"Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят", казва майката на Натали. "Най-странното е, че уж са били на училище, а никой от техните съученици нищо не знае", добавя Наталия Пенчева.

"Моля се само да са добре, дано да са някакви детски щуротии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски", са думите на разтревожената майка.

От дома й липсват някои дрехи на дъщеря й, затова и майката се надява това да е хлапашка постъпка и двете момичета да се приберат живи и здрави. Липсва и зелената карта на 16-годишната Натали, въпреки, че като юноша властите няма да й разрешат да напусне страната сама. Възможно е момичетата да са решили да избягат, но според майката без пари, не могат да стигнат далеч.

Делчо Шентов казва че не е забелязвал никакъв знак, че дъщеря му Велина планира да бяга или иска да напусне дома си или града. Напротив – "На 22-ри има билет за България. На 24-ти нейния випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата.

Във втори материал по темата  BG VOICE цитира свои източници, според които е много вероятно тийнейджърките да са избягали от вкъщи с гаджета, принадлежащи към бандата Latin King. Тя е най-старата и голяма латино банда в света.

Според доклад на ФБР за криминалната й активност от 2012-та година, членовете на Latin Kings таргетират млади момичета, които са податливи на манипулация и са готови да избягат от вкъщи. В много от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият доклад описва и как членовете на бандата вербуват момичетата – често в сиропиталища, бежански лагери, търговски центрове и гимназии.

Разследващите от полицейското управление в Арлингтън Хайтс не потвърждават информацията за членове на бандата Latin Kings. Те уточняват, че случаят се разследва като бягство/изчезване.

"Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", казва сержант Буксинзки.

По закон, ако Натали Наскова бъде намерена, ще бъде задържана в най-близкото полицейско управление и родителите й ще бъдат призовани да си я вземат. Друг е случаят с Велина Шинтова обаче. Тъй като тя е на 18 години, полицията няма право да я задържи където и да е, освен ако присъствието й не е свързано с извършено престъпление. Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата.

"Освен ако няма извършено престъпление ние нямаме право да задържаме никой", допълва сержант Букзински. Родителите на двете български момичета молят ако някой има информация за тях да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.

"Правим всичко възможно, за да ги открием", заключава сержант Буксинзки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
16
 
21
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
До 1Дам...ако си бяха стоели тук...щяха да ги блъснат с колата в някой стълб, да ги убие гаджето, срещу което са пускали жалби в продължение на 2г. и полицията не е направила нищо...може и някои бездомни кучета да ги нахапят или домашни питбули, отглеждани за боеве...може и някоя съученичка да ги пребие и да качи видеото във фб, докато останалите от класа-10 човека гледат...може и някоя мутра да я направи ***.и.т...а....и т.н. и т.н. Казваш...в България е къде по-спокоен и сигурен живота
44
15
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
да беха си седеле тука такива кахъри нямаше да ги стигнат
43
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги търсят в някое гето.И изобщо защо ни занимавате с новини на местно ниво от САЩ?
42
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малки ***. Най-вероятно са излъгали, за да може едната да отиде на "среща" и при това с някакъв си латинос. Божееее. Дано да ги намерят, че ми е жал за родителите.
41
2
 
3
 
! Отговори
?? преди 5 години
До ? - те, *** и сестра ти, пафкат и к'во??
40
1
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Предполагам не ритат жени,мъже като сънародниците ви за това се оправят
39
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едната кръстена на майка си, другата с баща камионджия... Е те момчета на интелектуалци ли да си хванат? Попаднали са на себеподобни, предполагам.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изчезнаха или сами си го пожелаха най верояъно как може един озрял човек е така да изчезне таксиджията ли ги откарал или купувачите на кожи,желязо хм
37
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бях на бригада в щатите, имаше латиноси в къщата срещу нас и не смееха дори да ни погледнат, защото може да се оплачем от сексуален тормоз....същото беше и с черните в кухнята, където работехме....първо питаха имаш ли 21 и после ти говорят.....та тия двете явно сами са се набутали, въпреки строгите правила там.....
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"един от най-влиятелните български вестници в САЩ и Канада" може и да е от най-тиражираните, но дълбоко ме съмнява, че каквото и да е БГ, било то вестници до високопоставени политици, има каквото и да е вливания отвъд океана.
35
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде...почна се оплюването.Абе, долна нацийка сме.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да проверят местното църно гето
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги търсят с китайски хеликоптери.Сметка за дарения кога???
32
9
 
16
 
! Отговори
I love USA преди 5 години
Там изчезне ли човек,после му намират кокалите след 10/15 години.
31
12
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Това е целта на световният финансов елит, да разварщава и разболява обществата!!!Ето тези млади хубави момичета вече са развалени, а те ще раждат , ще отглеждат ,ще работят и ще възпитават!!!Това , че се въртят най-много пари в американското общество, не означава абсолютно нищо, защото по-малко от 1% притежеават всички ресурси и богатства!!!Не могат да се справят американците с наркотрфикантите ,хазарта и проституцията ли???Те са им необходими, както и в България!!!Агент Рейджи Милнър!ЦРУ!!
30
4
 
40
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Уличните бандити са си намерили нови играчки.. В САЩ децата трябва да се движат с GPS, щото може да завършат в нечие мазе. Толкова престъпници на едно място няма никъде по света.. Номер едно по брой затворници.. Иначе демократични и богати, ама нещо в обществото им куца яко
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Като се знае колко са опасни,защо семействата им не са се преместили в безопасни квартали (безопасността е най-важна) и защо девойките изобщо са тръгнали с тях?
28
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците в Германия могат да се запазят и вече са 4 поколения. Гърците в Сащ от 200 години са там и все още пазят езика си и знаят кои са и от къде са тръгнали а на нас българите ни трябват 5-10 години и вече ставаме германци ,англичани ,американци а що не и мексиканци ;/
27
8
 
10
 
! Отговори
did преди 5 години
В един новинарски сайт пише, че скоро ще има един купон за 1000 човека в Лас Вегас... Ей такива са им ценностите на американците - великите християни... Кой луд би пуснал сам тинейджър там...
26
19
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
В САЩ няма мафия, нама корупция, няма организирани етнически групи и улични банди,няма хазарт,няма наркотици, няма проституция и разврат!САЩ е пример за демократична държава!!!Аутсорсингови селяни прости, вие сте валат!!!Агент Кейси Донъли!ЦРУ!!!