Северна Корея пак плаши! Отменя ли срещата със САЩ?

Ябълката на раздора отново са ядрените оръжия
16 май 2018 07:27,
29
Северна Корея пак плаши! Отменя ли срещата със САЩ?
Снимка: Reuters

Северна Корея заплаши в сряда да отмени предстоящата среща между лидера Ким Чен Ун и президента на САЩ Доналд Тръмп, ако Вашингтон продължи да натиска в своето искане Пхенян едностранно да се откаже от ядрения си арсенал, съобщава AFP.

Още по темата

Ако администрацията на Тръмп "ни притиска и едностранно изисква да се откажем от ядрените си оръжия, ние няма да имаме повече интерес да водим разговори и ще трябва да преосмислим дали ще участваме в предстоящата среща между Северна Корея и САЩ“.

Това заяви първият заместник-външен министър на Северна Корея Ким Кие-гуан в изявление съобщено от официалната агенция „KCNA“.

Северна Корея не е заинтересувана от среща на върха със САЩ, ако те продължат да настояват за едностранен отказ на Пхенян от ядрената му програма, каза  севернокорейският първи заместник-външен министър Ким Ге-гуан, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС.

"... Не ни остава нищо друго, освен да преразгледаме въпроса за среща на върха със Съединените щати", каза севернокорейският представител.

Той разкритикува също изявленията на Вашингтон, че Северна Корея трябва напълно да се откаже не само от ядрената си програма и балистичните ракети, но и от биологическите и химическите си оръжия, предава БТА..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo Kimcho "chifutq" razbira samo ot toqga !
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джаф джаф ...пудела пак ло лае.
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
искат Пухчо да си свали гащите ама нещо он се дърпа
20
1
 
6
 
! Отговори
Пазете лидерите преди 5 години
Да се избягва нагла МЕДИИНА КОНФронтация екипите на лидерите д а не подават излишни изказвания..Повечето от нагли ПИАР медиини прояви тласкат към остри конфликти..СПомнете си че забранихме срещата на върха в Лисабон .Не спазиха забраната отровиха западните лидери последваха кървави метежи срещу много важни охранителни държави членки на ООН .НАпаднаха и РУсия като с наркотици окупираха цяла Украйна вкл КИев.
19
0
 
4
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 5 години
ПАзете лидерите от нагли ПИАР мероприятия..И ИЗлишни срещи на върха.НАгли престъпници навремето заразиха Чърчил и Труман с спец зарази на полицейската мафия и жестоки ***.След разрушителната кървава Втора световна война последва ядрено въоръжаване.Сега е в риск живота на НЕОЗОЙСКАТА ЕРА>ПОразиха Брежнев на нагло ненужни международни срещи и направиха афганския кървав конфликт..
18
2
 
11
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Прочетох че ще има военни учения Южна Корея и САЩ...което е подразнило Ким,май това е основната причина...И ако това е вярно за ученията...си е чиста мизерия.Точно сега ли им бяха нужни...
17
2
 
23
 
! Отговори
А преди 5 години
АМИ КАК НЯМА ДА ПЛАШИ,КАТО САЩ СЕ БЪРКАТ В ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ДВЕТЕ КОРЕИ,ИСКАТ СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА СВАЛИ ГАЩИТЕ БЕЗ НЕКАКВИ ДОГОВОРИ,ЧРЕЗ ЛЪЖА,АБЕ САЩОЛУ,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НЯМА БАЛАМИ ВЕЧЕ НА ТОЗИ СВЯТ,ТРЯБВА ДА СПРЕ КОЛОНИЗАТОРСКАТА ВИ НАСИЛСТВЕНА ПОЛИТИКА,СТИГА ВОЙНИ,А БЕ АКО СТЕ ДОБРЕ ИКОНОМИЧЕСКИ СКЛЮЧВАЙТЕ ЕФЕКТИВНИ ДОГОВОРИ,СТАВАЙТЕ БОГАТИ,СТИГА ЗАРАДИ ВАС ЗАГИВАТ МИРНИ ХОРА,ПРЕДИ ДВА ЗАГИНАХА 100 ПАЛЕСТИНЦИ,ВСЕ ЕДНО ЧЕ СА ЗАГИНАЛИ КОКОШКИ.БАСТА.АЗ СИ ЗНАЕХ,ЧЕ ЩЕ ГИ ПРЕКАРАТ.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринаТръмп прекалено рано скъса договора с Иран. Сяга няма как да му повярват.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плаши? Само краварите плашат! Той се пазари и то добре, имайки в предвид кой кръволок е насреща.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11лично Тръмп плаши, цялата история ще бъде една огромна червена точка за него в биографията и историята дори. Обаче ако сделката пропадне, историята ще го запомни като лаладжията с перчема, а Тръмп е ненадминат нарцис ... дори сравнено с Путин.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не СК плаши, а Сащ ги провокират, точно както правят и с Иран. Целта е да подпалят световна война, а не да създадат мир.
12
1
 
27
 
! Отговори
Ким Чен преди 5 години
Съгласен съм на нулев вариант - КНДР и САЩ унищожават всичките си ядрени оръжия.
11
5
 
49
 
! Отговори
а такааа преди 5 години
Ха, явно Кимчо не е толкова *** колкото изглеждаше. Не се хвана в капана за едностранно разоръжаване, освен това договор със САЩ не струва и хартията, на която е написан (пример - Иран).
10
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого плаши само не е много ясно... единствено те имат интерес нещата да се оправят. САЩ и Юга са си добре.
9
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се отказва. Тя другата зима бързо, ще дойде и ще завииие пак. Вече няма излизане от тоя път грухх.
8
0
 
36
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Ми сега кой ще получава Нобеловата награда за мир? ;)
7
3
 
40
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Уж нато нямаше да се разширява на изток пък то и узбекистан и таджикистан вътре.... Юдеите никога не спазват нищо, може би това е вбесило хитлер, и доста крале преди него подложили на гонения богоизбраните
6
0
 
21
 
! Отговори
на марко тонкин преди 5 години
хахахаха всъщност въпроса ,кой -кого плаши винаги се е определял от гледната точка и ако тя беше само една...НИКОГА НЯМАШЕ ДА ИМА ВОЙНА !
5
5
 
46
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Рокет мен е учил в Швейцария под чуждо име, загря че договорите и уговорките с юдеите не важат... Това го знае всяко дете от южна америка през балканите азия и бл изток. Сащ разбира само от сопа, която ще получат
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ обещаха да не правят учения по време на олимпиадата, а не изобщо.