Ще се срещнат ли Тръмп и Ким Чен Ун? Ясно до седмица

За Сингапур, ще видим. Може и да стане, намекна президентът на САЩ
23 май 2018 21:31, Красимир Ангелов
5
Ще се срещнат ли Тръмп и Ким Чен Ун? Ясно до седмица
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че идната седмица ще се реши дали ще се състои или не историческата му среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, насрочена за 12 юни в Сингапур, предаде Франс прес.

"За Сингапур, ще видим. Може и да стане. Наистина може да стане. Но така или иначе ще знаем идната седмица за Сингапур", каза Тръмп в градината на Белия дом, цитиран от БТА.

Още по темата
"Един ден, на някоя дата, това ще стане. Може и да е на 12 юни. Ще видим", продължи президентът, цитиран от Франс прес. За първи път вчера той спомена, че е възможно срещата да бъде отложена или отменена.

Според Ройтерс днешното му изявление засилва съмненията дали планираната среща с Ким ще се състои идния месец в Сингапур.

По-рано днес държавният секретар Майк Помпейо каза, че от Ким Чен Ун зависи дали срещата ще се състои. "Той поиска тази среща, президентът се съгласи да се срещне с него и аз съм изпълнен с надежда, че срещата ще се състои", допълни Помпейо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
сев корея да не си унищожава ядрения полигон докато светьт не неучи какво ще отстьпят сащ ам воиски навсякьде в далечния изток учения непрекьснатосрещата е прибьрзана и сащ не са подготвени ако влезем в манталитета на трьмп това е сделка
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плуят го Тръмпягата ама той май е единствения президент който не води война до сега. Лае ама не хапе. По скоро на него могат да дадат нобелова награда за мир. 50% от БВП н САЩ са в областта на военното дело. Да не водиш война е много трудно с толкова голямо въоръжаване, което трябва постоянно да се актуализира с ново поколение. Дано и в северна корея нещата потръгнат малко по свободно. И там дявола не е толкова черен. Дано да се променим че иначе лошо ни се пише на всички
3
1
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Дай Бог да НЕ се срещнат!
2
1
 
5
 
! Отговори
Ким преди 5 години
Ни я с терористи не преговаряме.....
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на Тръмп, Нобел за мир и врякащи русо лизци