Американска военна техника по пътищата на България

САЩ праща в Европа стотици бойни машини, танкове, гаубици
121
Американска военна техника по пътищата на България
Снимка: Reuters, архив

САЩ са уведомили партньорите си в Европа за прехвърляне на тежка бронирана техника и военнослужещи в рамките на операция "Атлантическа решимост".

Още по темата

Планирано е да бъдат прехвърлени в Европа 3300 войници от 1-ва бронетанкова бригада и 1-ва кавалерийска дивизия от Форт Худ в Тексас в Полша и балтийските страни, като те ще минат транзитно през Германия, пише БНР като цитира Defense News.

В рамките на учението ще бъде отработено разгръщане на части на американската армия в Европа.

За учението от САЩ в Европа ще бъдат прехвърлени не по-малко от 7 танка М1 "Абрамс", около 140 бойни машини "Брадли", 18 гаубици "Паладин" и 395 други транспортни верижни машини.

Военната техника ще се придвижва по шосетата, но също така и железопътни линии в балтийските страни, Полша, Румъния, България и Унгария.

Учението "Атлантическа решимост" е в отговор на агресивната политика на Русия, пише още Defense News.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До НАТО ?Въпросати е подвеждащ. Нато се настанява някъде, и забравя да си тръгне . За какво чакане става дума? Европата е окупирана още 1945-та, та и до днес, даже след разпадането на Варшавския договор и изтеглянето на войските на СССР . Свиквай с ролята на колония, ако още не си свикнал.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не забравяйте че всички войни започват с учения...
25
11
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Миролюбив запад ли? Американците идват за учение с малка бойна техника. Няма да нападат никого. Колкото да танковете , те пак си ги имат. Бъди спокоен.
24
14
 
8
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА в България постоянно пребиваваха 3000 съветски офицери, които контролираха армията ни. Абсолютно всички решения на Българската армия се ръководеха от тях.За армията ни по времето на СОЦА се заделяше 12 % от Бюджета на България.Като резултат от тези разходи държавата затъна в дългове през 1989 г. Комунистът Андрей Луканов обяви през 1990 г. Мораториум върху плащанията по външния дълг. Това означава, че Българското правителство официално обявява пред света фалит на държавата.
23
3
 
13
 
! Отговори
TS ts преди 5 години
Hamerikanski bokliuci
22
4
 
9
 
! Отговори
дам преди 5 години
До Миролюбив запад ли?Имал си армия от 180 хиляди, защото имаше задължителна казарма по 2-3 години.Наборните войници получаваха по 5 лева на месец заплати.Я сега сметни при заплати от по 1000 лева на месец , колко пари ще ти трябва за такава армия.При 30 хилядна армия отиват около 1 милиард на година
21
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У.шанки споко, това е само учение.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За България опасни са само турците. ако султанът Ердоган реши, че подтискаме братята му турци в България (които не са турци, а азери и татари, заселени от турския султан след масовото измиране от изключитеблно смъртоносна заразна болест на турците в българските земи през 1850 година) , тогава няма да има кой да ни защити, защото Турция е натовска държава и конфликтът е вътрешен и НАТО не се намесва - пример Кипър и турската част в него.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще ни напада? А кой ще ни спаси? Има един виц с три поуки: 1. Не всеки, който се *** върху теб ти мисли злото; 2. Не всеки, който те извади от ***то ти мисли доброто и 3. ***ян не чуруликай!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За България опасни са само турците. ако султанът Ердоган реши, че подтискаме братята му турци в България (които не са турци, а азери и татари, заселени от турския султан след масовото измиране от чума на турците в българските земи през 1850 година) , тогава няма да има кой да ни защити, защото Турция е натовска държава и конфликтът е вътрешен и НАТО не се намесва - пример Кипър и турската част в него.
17
0
 
10
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Това 1-ва Кавалерийска дивизия какво ли значи....И така е написано в ВСИЧКИ български медии...Каквото им спуснат в редакциите това се пише и никой дори не мисли...111 място по свобода на словото ли беше...
16
0
 
18
 
! Отговори
бай Митю преди 5 години
Колко коня ще прехвърлят от Първа кавалерийска дивизия в Тексас? Щото тук имаме бая каруци...
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Кое не ти е конкурентно способно едно кило бг говеждо беше 1 лев и нещо в Гърция беше около 5-6 лв български пари в същото време. Дай числа цифри на продукцията, а нe клишета и мантри на крадците от прехода. Едно ТКЗС можеше да изхрани един град в Гърция и щеше да им излезе почти без пари.
14
13
 
4
 
! Отговори
Кримски вариант преди 5 години
До18С 350000 руски имоти по Черноморието, едни зелени човечета идват и организират референдум като в крим.Кой друг дс те нападне?
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам за какво ни е армия. Ко ще нападаме и кой ще ни напада?
12
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Вие май само тая мантра знаете. Защо фалираха заводите ни? Защото фалира основния ни пазар СССР. И когато трябваше да изнасяме на запад се оказа, че изобщо не сме конкурентно способни.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НАТО ?Не разбрах само кой ще ни напада...
10
9
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Имахме 200к армия и фалирахме, два пъти.
9
4
 
16
 
! Отговори
НАТО ? преди 5 години
По време на комунизма имахме армия с която може да Задържим всички поне няколко дни, докато дойдат руснаците. Cега колко дни, часове или минути може да задържим някой докато дойдат краварите да ни спасят как са статистиките
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ще опазят Европа със седем танка.......... плача от смях