По всяко време: Пхенян е готов на преговори със САЩ

Неприязънта между двете страни е сериозна, признава КНДР
25 май 2018 07:31,
13
По всяко време: Пхенян е готов на преговори със САЩ
Снимка: Reuters

Северна Корея е готова да преговаря със САЩ по всяко време, въпреки решението на американския президент Доналд Тръмп да се откаже от планираната среща на високо равнище със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Това обяви в изявление първият заместник-външен министър на Северна Корея Ким Ге-гуан пред Корейската централна телеграфна агенция, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

"Изразяваме отново готовността си да седнем със САЩ лице в лице и да разрешим проблемите по всяко време и във всякакъв формат", заяви заместник-външният министър. Той добави, че решението на Вашингтон да се откаже от преговорите "не отговаря на желанията на света".

Още по темата

Той нарече отказа на Тръмп да се види с Ким Чен-ун "едностранно решение на САЩ", което показвало колко сериозна е неприязънта между двете страни. Това, според корейския дипломат, само подчертавало спешната нужда от среща между лидерите им, за да се подобрят враждебните отношения.

"Нашата решимост да направим всичко по силите си за мира и стабилността по света и на Корейския полуостров остава непоклатима и сме готови да дадем на САЩ време и възможности", каза Ким Ге-гуан

Вчера високопоставен представител на Белия дом заяви, че САЩ са взели решението за отмяна на срещата на върха, след като Пхенян е нарушил обещания и е прекъснал линия за пряка комуникация с Вашингтон, припомня Ройтерс.

Той добави, че Тръмп лично е диктувал всеки ред от съобщението към Ким Чен-ун.

Белият дом заяви вчера, че приветства съобщението за разрушаването на ядрения полигон "Пунгери", но САЩ не са уверени, че то е направено по необратим начин. Вашингтон е получил уверение, че на разрушаването ще присъстват експерти, одобрени от двете страни, но това не се е случило.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин и британската премиерка Тереза Мей изразиха вчера съжаление за решението на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Рв преди 5 години
Световните лидери нямат интерес от мирът. Войната е най-доходоносният им бизнес. Ако не се гърмят патрони,бомби,ракети и т.н, военните ИМ заводи няма да съществуват. Никой обикновен човек иска война. Само шепа бездушни убийци са готови да убиват, само и само да са на върха.
9
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Има вероятност със Северна Корея да стане нещо подобно като с ядреното споразумение с Иран. Сега с това изявление Ким се представя като желаещ мир, а Тръмп - като несигурен партньор и даже като бизнесмен, изнудващ опонента си за по-големи отстъпки. Това ще даде основание на Китай и Русия да отменят санкциите за Северна Корея, а тогава американските санкции няма да им подействат особено много. Ще спечели Ким, а Трумп няма да е нобелов лауреат за мир.
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще преговаря, кво ще прави. Воинна не може да води , акъл няма , техническа мощ 0. Даже с 20% от възможностите си САЩ ще го разфасоватт. Пътят му е ясен ....омекотяване на режима и народа ще го бесии. Който не вижда е слепец :)))
7
4
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ким Чен Ун излезе с по-големи топки от рашистанският кравар! Той оценява, че обединени Кореите са не само по силни, но и така се гарантира мирът в Азия! Скоро по този въпрос от свинката нищо няма да зависи!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим кой е по-голям ***... шик ;-)Прическата отляво - палци нагореПрическата отдясно - палци надолу
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЪМП ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ПРИЕМА НА СЕРИОЗНО. В ДИПЛОМАЦИЯТА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЛЪЦИ СА ПРИЗНАК НА ТЪПОТИЯ
4
5
 
4
 
! Отговори
ХАГА преди 5 години
1. КЧУ е престъпник който име 110 % подкрепа от Китай и Русия.2. Очевидно има нещо което не знаем и това е причината ДТ да отказва срещата.3. Преговорите са с Китай и Русия а не с КЧУ.4. Конкретно с него не трябва да се водят никакви преговори и т не се водят ...5. К и Р очевидно разиграват някакъв спектакъл уплашени от посещението на Помпео в СК. Една бъдеща обединена Корея ще е трън в очите на Китай, Русия, Япония .. дори и за САЩ. Проста работа но трябва да се мисли ... при това много.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дебелото червено прасенце ще изяде боя накрая ,но дано не пострада и народа му.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е к.р.е.т.е.н имаше възможност да постигне най големия мир в азия от 50 години ама не!!!
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кореецът се прави на печен, ама да не го опекат накрая!