Мъж блъсна с кола три жени на тротоар в Портланд

Полицията го е задържала, мотивите не са известни
Обновена: 26 май 2018 09:46 | 26 май 2018 09:32, Елка Василева
15
Мъж блъсна с кола три жени на тротоар в Портланд
Снимка: Reuters

Шофьор на автомобил блъсна три жени на тротоар в центъра на американския град Портланд в щата Орегон и избяга. Състоянието на две от жените е сериозно. Полицията заяви, че няколко часа след случая е задържала мъж, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на полицията в Портланд заяви, че на спешния телефон в САЩ 911 е бил подаден сигнал за видян син автомобил, отговарящ на описанието на издирваната кола, блъснала жените близо до трамвайна спирка в района на кампуса на Щатския университет в Портланд.

Полицията засега не е определила мотива и не знае много за задържания мъж. Властите са поискали заповед за обиск, за да изземат автомобила като доказателство. Все още не са изключени версиите за действие в резултат на интоксикация, психични проблеми или инцидент, дължащ се на здравни проблеми.

Очевидец заяви, че стоял на тротоара, когато видял автомобил да блъска най-малко две жени. По негови оценки колата се движела с около 70 км/ч.

Очевидецът добави, че отишъл да предложи помощ, но шофьорът изчезнал с колата си, като едва не блъснал и него.

Друг очевидец, жена, която се намирала на мястото, заяви, че тъкмо разговаряла със своя приятелка близо до спирка на трамвая, когато чула суматоха и се обърнала. Видяла две жени да лежат на тротоара, а друга се била опряла на стената на една от сградите. Други крещели, че кола се е качила на тротоара и е блъснала двете жени, след което изчезнала с бърза скорост.

Едната от жените изглеждало, че е с тежки наранявания по гърба, допълни събеседничката на Асошиейтед прес.

"Още съм в шок. Ако бях там две минути по-рано, щях да съм аз или ако бях минала по обичайния маршрут, пак щях да съм аз", каза тя.

Полицията е отцепила района. На тротоара край малка локва кръв се виждаха зелен пуловер, чифт маратонки, розов чехъл и черна ръкавица за велосипед.

Полицията заяви, че блъснатите жени са възрастни и са откарани в болница. Две са с опасност за живота, третата е с тежка травма, но за живота й няма опасност, предаде ТАСС.

Полицията добави, че не смята, че има заплаха за населението.

Автомобилът е бил намерен изоставен.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: автомобилударПортланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как точно тази новина трябва да ни касае? Обикновен инцидент. Някоя американска преса дали отразява катастрофите с пострадали у нас? Не, тях ги боли х*я.
7
0
 
4
 
! Отговори
либералистично преди 5 години
Ех, ама и вие... блъснал ги, как може да говорите така за шофьора, я питайте адвокат марковски да ви обясни как са играли на гоненка и криеница. ...с кола.
6
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
пеедииии, не трий истината бе неграмотен ***!
5
0
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
да блъснеш три жени е съвпадение. никой не би искал да убие едновременно меркел, габриел и клинтън едновременно! има си ек квоти за това!
4
1
 
11
 
! Отговори
асд преди 5 години
Това е феминист които иска да ги спаси от мъжкото потисничество
3
2
 
11
 
! Отговори
Дъртий преди 5 години
Кво да ги правиш?! Типични пияни ингилизи, хем не могат са пият, хем не могат да карат.
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Привърженик на Тръмп е сгазил жените, защото са привърженички на Хилъри Клинтон това е демокрацията и либерализъма, расова омраза и тероризъм и дискриманация и разделение на половете. Вее дори не се два пола, а три пола за да се мразим повече.На света трбва да има една партия и една религия за да заживеят хората задружно всичко дуго е фашизъм и антисемитизъм.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно - женомразец!