Хора на Тръмп в КНДР. Подготвят срещата му с Ким

US президентът вярва, че Пхенян може да стане велика сила
28 май 2018 09:30, Петя Славова
11
Хора на Тръмп в КНДР. Подготвят срещата му с Ким
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че американски екип е пристигнал в Северна Корея, за да подготви евентуалната среща между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Ройтерс.

Още по темата

Преди това Държавният департамент на САЩ заяви, че американски и севернокорейски представители са се срещнали в село Панминчжон в демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея.

"Нашият американски екип пристигна в Северна Корея, за да извърши приготовления за срещата на върха между Ким Чен-ун и мен", заяви Тръмп в Туитър.

"Наистина вярвам, че Северна Корея има блестящ потенциал и ще бъде велика икономическа и финансова държава един ден. Ким Чен-ун е съгласен с мен за това. То ще се случи", каза той, цитиран от БТА.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че подготвителен екип е заминал за Сингапур, където се очаква да бъде срещата.

Южнокорейското външно министерство потвърди, че представители на САЩ и Северна Корея водят преговори в Панминчжон с цел да подготвят евентуалната среща между Тръмп и Ким, посочва Асошиейтед прес.

Вчера Южнокорейският президент Мун Дже-ин каза, че САЩ и Северна Корея скоро ще започнат преговори на работно ниво, за да определят дневния ред и да направят други приготовления за срещата между Тръмп и Ким.
Миналата седмица Тръмп обяви, че се отказва от силно очакваната среща, но после каза, че тя може да се състои на 12 юни в Сингапур, както беше планирано първоначално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дон Трън просто иска да си запише името в историята и да грабне лаврите за себе си, че е победил С, но няма го убоде то теле.Нещо неясно?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
UBAVO MA NIKOI NE VQRVA VECHE NA TROMPETA
9
0
 
1
 
! Отговори
Не! преди 5 години
А на бас, че никога няма да се срещнат!
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Дончо вярва, че Северна Корея има блестящ потенциал и ще бъде велика икономическа и финансова държава един ден. Относно Боко Тиквоний и РБ никога не би казал нещо подобно.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ясно като бял ден"Смрадликата е за теб също, не се ослушвай.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
?!?!, минавай на смрадлика веднага - далеч по - успокоително от това, което взимаш.
5
7
 
15
 
! Отговори
Ясно като бял ден преди 5 години
Нямаш ли ядрена дряновица - чака те съдбата на Либия, Ирак, Афганистан и пр.Без преговори. Имаш ли ядрена дряновица - ти си достоен, уважаван, почитан, търсен партньор и пр. Всички искат да преговарят с теб.Толкова ли е трудно за вдяване ***?
4
7
 
12
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
На мене ли само така ми се струва, че този оранжев клоун все повече заприличва на нашия барек???? И той само лаеше едни такииииииива локуми, сутрин есно, след 15 минути друго........след ден на 180 градуса!? Тоя или е неадекватен или от разните служби въобще не могат да се разберат и всеки дърпа чергата си!? Пфууу.........говореща глава! тия коняри ама съвсем ми паднаха в очите! Не че някога съм ги уважавал де, за мене това са златотърсачи, след които ........ПОТОП! Отвратителни и гнусни!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северна Корея ще стане като Южна Корея Япония Тайван ХонКонг Сингапур и Виетнам
2
9
 
9
 
! Отговори
?!?! преди 5 години
Кимчето си направи няколко бомбе и сега юесето му се примолва да излязат на любовна среща.
1
5
 
9
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Явно са му налели акъл в главата на първо сигналния дядка. Ще видим какво ще стане.