US армията ще търси ракети чрез изкуствен интелект

Целта: По-добра защита на САЩ от евентуална ядрена атака
6 юни 2018 13:30, Мартин Иванов
64
US армията ще търси ракети чрез изкуствен интелект
Източник: Reuters

Американската армия увеличава разходите си за тайни проучвания, насочени към използване на изкуствен интелект, който да засече предварително изстрелването на ядрена ракета, както и да следи подвижни ракетни установки в Северна Корея и на други места по света, пише Venturebeat, цитирайки Reuters.

До сега всичко се е пазело в пълна тайна и с обществото се споделя изключително малка информация, а подробностите за този проект са скрити в последния бюджет на Пентагона. Запознати американски официални лица споделят пред Reuters, че има няколко класифицирани програми, чрез които се разработват работещи чрез изкуствен интелект системи с цел по-добра защита на САЩ от евентуална ядрена атака.

Ако програмата се окаже успешна, такива системи ще могат да мислят самостоятелно, обработвайки огромно количество информация със скорoст и точност извън човешките възможности, за да открие признаци за подготовка за изстрелване на ракета. При такъв сценарий правителството или ще предприеме дипломатически мерки, или ще се опита да прихване и унищожи ракетите преди изстрелването им.

Според въпросните официални лица и достъпа им до документите по бюджета на Пентагона администрацията на Тръмп е предложила тройно увеличение на финансирането за само една от тези програми с изкуствен интелект до $83 млн. Сумата не е голяма за такъв тип проучване, но показва, че САЩ мисли как да се противопостави на все по-въоражаващата се Русия и все по-непредсказуемата Северна Корея. Смята се, че в тази програма има пилотен проект, който е насочен точно срещу Пхенян, тъй като Вашингтон се притеснява от възможността ракети да бъдат криени в тунели, гори и пещери.

От документите, до които Reuters са имали достъп, се разбира, че програмата срещу подвижните ракетни установки ще продължи, докато "проблемът 4+1 на Пентагона приключи". Тази терминология обикновено се използва за Китай, Русия, Иран, Северна Корея и терористични групи.

Експерти твърдят, че такива програми могат да принудят Китай и Русия да се включат вече и в тази надпревара, ако вече не са го направили, и като част от тези усилия да намерят начин, по който да заблудят изкуствения интелект и да го излъжат или за съществуването на ракети, или за тяхната локация.

Преди време беше направен подобен експеримент - студенти от Масачузетския технологичен институт успяха да заблудят Google, заблуждавайки тяхната система за разпознаване на изображения, че една пластмасова костенурка всъщност е пушка.


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До SS
По време на война и срещу врагове, няма място за състрадателност, па камо ли милост. Кийт е дръзнал, да тръгне срещу теб, не трябва да сготвя кма повече.
57
0
 
2
 
! Отговори
Манго преди 5 месеца
Няма що да ги търсят , те ще им дойдат " на крака " .
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма как да заблудят чичо сам че допотопното им оръжие всъщност са пласмасови костенурки. Ще ядат дървото яко. Вече ще има и 4-ти кръг на ПРО. Унищожаване преди изстрелване, унищожаване по време на възходящ полет, унищожаване по време на низходящ полет и унищожаване в последните километри до целта. С ефективност 85% на всеки етап това означава, че на 2000 ракети изстреляни от Русия и Китай само 1 има шанс да се промуши през ПРО.
55
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 месеца
Понеже дрогираните краваре нямат естествен,логично е да разчират на изкуствен.
54
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Чета експертите изказващи се тук и се смея от все сърце
има два вида космическо наблюдение
на площ
на подвижен обект - стартираща ракета дори елементарна електроника ще разпознае и такава електроника има на спътниците шпиони
но на площ - това да ГБ и ГБ графична информация а въпросния обект примерно пускова установка Топол М спокойно може да се маскира като --цистерна или транспортьор за тръби за газопроводи
1
За това ти трябва или човешки или изкуствен интелект да разпознае обектите на снимките
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Даааа, още в началото на това, иначе сложно по рода си съставно изречение, става ясно колко тайни ( демек секретни) са тези разработки!
А между другото, вместо да търсят ракети с изкуствен интелект може пък да се пробват да си направят. Не може все наготово! :-)
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И ако това е наистина секретен проект и медиите са се добрали случано до него, защо го разгласяват?
Продажни, национално-предателски медии????
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Ми те тия нямат нормален затова."

Бурзуме, благодаря ти "смисления" коментар, но американците едва ли се интересуват от мнението.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Рашките изпратиха Луноход. Автоматична станция."

И кучето Лайка изпратиха с ритник за.......... някъде.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На US армията и липсва първо естествения интелект. Когато си осигури него ще повярвам за изкуствения. Всичко е прах в очите на данъкоплатеца, за да се харчат едни милиарди.
48
2
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 месеца
То се знае че при тях всичко е изкуствено , най вече интелектът.
47
0
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 месеца
До Боби

и место за петима кемафи да свършат работата що иначе брежнев негодуе
46
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 месеца
увеличава разходите си за тайни проучвания, насочени към използване на изкуствен интелект, който да засече предварително изстрелването на ядрена ракета.... ко? нъл божем за фейк нюз щели да бачеват?
45
4
 
7
 
! Отговори
Ffff преди 5 месеца
Хахаха....изкуствен интелект....щял да предотвратява подготовката....смешници...
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До да бе
Достойно *** си! Евалата! Дори СССР никога не е оспорвал стъпването на Луната! Всичките жалки конспирации са били стотици пъти разбивани - ама кой да чете.... прекалено много се иска от един жалък русофил
43
8
 
16
 
! Отговори
да бе преди 5 месеца
До Калеко Алеко

Няма какво да се готвят американците за стъпване на Марс, могат да го направят още сега. Трябва само да снимат филмчето.
Справка - "стъпването" на Луната!
42
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Калеко Алеко
Лунохода има такава форма НАРОЧНО Експерте
1. по онова време електрониката и електромеханиката не могат да работят при големи отрицателни температури. За това живота на Лунохода а и всяка космическа станция се определя от изотопен източник на топлина а по-късно комбиниран на топлина и електричество
2. Обърнат пресечен конус е формата с най-малка повърхност удовлетворяваща искането - голяма площ на соларния колектор на покрива и максимално свободно пространство около колесника
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 43
Е, може и да имат................а може и да нямат!!!ТИ ОТКЪДЕ ЗНАШ ИМАТ ЛИ ИЛИ НЕ????? Я престанете да се правите на и-д-и-о-т-и с това краваропоклонничество! Това е повече от унизително да се прехласваш по този безчовечен, бандитски, мошеннически и безкруполно лицемерен режим! ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА!
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Калеко Алеко 41
Ами да...........но поне ЛУНОХОДА БЕШЕ ИСТИНСКИ!!!!!!! А на вашите "фейкови кадри" от холивудския павилион за снимки вярват вече само децата! Защо не си зададеш въпроса ЗАЩО краварите НИКОГА ПОВЕЧЕ не са поставяли въпроса за нова експедиция??? А разправят за радиации разни, липса на скафандри и т.н.....Като че ли ТОГАВА са летяли на Луната по фанелки адидас!!!! ПЪЛЕН СМЕХ! И тогава сигурно не е имало радиация! Боже, че те СЕГА нямат ракетни двигатели, а ТОГАВА ОТКЪДЕ???
39
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сащ имат оръжия много по модерни от тези, които се показват. Всичко до тук е технология на поне 40 години.