US армията ще търси ракети чрез изкуствен интелект

Целта: По-добра защита на САЩ от евентуална ядрена атака
6 юни 2018 13:30,
64
US армията ще търси ракети чрез изкуствен интелект
Източник: Reuters

Американската армия увеличава разходите си за тайни проучвания, насочени към използване на изкуствен интелект, който да засече предварително изстрелването на ядрена ракета, както и да следи подвижни ракетни установки в Северна Корея и на други места по света, пише Venturebeat, цитирайки Reuters.

До сега всичко се е пазело в пълна тайна и с обществото се споделя изключително малка информация, а подробностите за този проект са скрити в последния бюджет на Пентагона. Запознати американски официални лица споделят пред Reuters, че има няколко класифицирани програми, чрез които се разработват работещи чрез изкуствен интелект системи с цел по-добра защита на САЩ от евентуална ядрена атака.

Ако програмата се окаже успешна, такива системи ще могат да мислят самостоятелно, обработвайки огромно количество информация със скорoст и точност извън човешките възможности, за да открие признаци за подготовка за изстрелване на ракета. При такъв сценарий правителството или ще предприеме дипломатически мерки, или ще се опита да прихване и унищожи ракетите преди изстрелването им.

Според въпросните официални лица и достъпа им до документите по бюджета на Пентагона администрацията на Тръмп е предложила тройно увеличение на финансирането за само една от тези програми с изкуствен интелект до $83 млн. Сумата не е голяма за такъв тип проучване, но показва, че САЩ мисли как да се противопостави на все по-въоражаващата се Русия и все по-непредсказуемата Северна Корея. Смята се, че в тази програма има пилотен проект, който е насочен точно срещу Пхенян, тъй като Вашингтон се притеснява от възможността ракети да бъдат криени в тунели, гори и пещери.

От документите, до които Reuters са имали достъп, се разбира, че програмата срещу подвижните ракетни установки ще продължи, докато "проблемът 4+1 на Пентагона приключи". Тази терминология обикновено се използва за Китай, Русия, Иран, Северна Корея и терористични групи.

Експерти твърдят, че такива програми могат да принудят Китай и Русия да се включат вече и в тази надпревара, ако вече не са го направили, и като част от тези усилия да намерят начин, по който да заблудят изкуствения интелект и да го излъжат или за съществуването на ракети, или за тяхната локация.

Преди време беше направен подобен експеримент - студенти от Масачузетския технологичен институт успяха да заблудят Google, заблуждавайки тяхната система за разпознаване на изображения, че една пластмасова костенурка всъщност е пушка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SSПо време на война и срещу врагове, няма място за състрадателност, па камо ли милост. Кийт е дръзнал, да тръгне срещу теб, не трябва да сготвя кма повече.
48
1
 
4
 
! Отговори
Манго преди 5 години
Няма що да ги търсят , те ще им дойдат " на крака " .
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да заблудят чичо сам че допотопното им оръжие всъщност са пласмасови костенурки. Ще ядат дървото яко. Вече ще има и 4-ти кръг на ПРО. Унищожаване преди изстрелване, унищожаване по време на възходящ полет, унищожаване по време на низходящ полет и унищожаване в последните километри до целта. С ефективност 85% на всеки етап това означава, че на 2000 ракети изстреляни от Русия и Китай само 1 има шанс да се промуши през ПРО.
46
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Чета експертите изказващи се тук и се смея от все сърцеима два вида космическо наблюдениена площна подвижен обект - стартираща ракета дори елементарна електроника ще разпознае и такава електроника има на спътниците шпионино на площ - това да ГБ и ГБ графична информация а въпросния обект примерно пускова установка Топол М спокойно може да се маскира като --цистерна или транспортьор за тръби за газопроводи1За това ти трябва или човешки или изкуствен интелект да разпознае обектите на снимките
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даааа, още в началото на това, иначе сложно по рода си съставно изречение, става ясно колко тайни ( демек секретни) са тези разработки! А между другото, вместо да търсят ракети с изкуствен интелект може пък да се пробват да си направят. Не може все наготово! :-)
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ако това е наистина секретен проект и медиите са се добрали случано до него, защо го разгласяват?Продажни, национално-предателски медии????
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На US армията и липсва първо естествения интелект. Когато си осигури него ще повярвам за изкуствения. Всичко е прах в очите на данъкоплатеца, за да се харчат едни милиарди.
42
3
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 години
То се знае че при тях всичко е изкуствено , най вече интелектът.
41
1
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобии место за петима кемафи да свършат работата що иначе брежнев негодуе
40
3
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
увеличава разходите си за тайни проучвания, насочени към използване на изкуствен интелект, който да засече предварително изстрелването на ядрена ракета.... ко? нъл божем за фейк нюз щели да бачеват?
39
5
 
9
 
! Отговори
Ffff преди 5 години
Хахаха....изкуствен интелект....щял да предотвратява подготовката....смешници...
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До да беДостойно *** си! Евалата! Дори СССР никога не е оспорвал стъпването на Луната! Всичките жалки конспирации са били стотици пъти разбивани - ама кой да чете.... прекалено много се иска от един жалък русофил
37
9
 
18
 
! Отговори
да бе преди 5 години
До Калеко АлекоНяма какво да се готвят американците за стъпване на Марс, могат да го направят още сега. Трябва само да снимат филмчето. Справка - "стъпването" на Луната!
36
7
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Калеко АлекоЛунохода има такава форма НАРОЧНО Експерте1. по онова време електрониката и електромеханиката не могат да работят при големи отрицателни температури. За това живота на Лунохода а и всяка космическа станция се определя от изотопен източник на топлина а по-късно комбиниран на топлина и електричество2. Обърнат пресечен конус е формата с най-малка повърхност удовлетворяваща искането - голяма площ на соларния колектор на покрива и максимално свободно пространство около колесника
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43Е, може и да имат................а може и да нямат!!!ТИ ОТКЪДЕ ЗНАШ ИМАТ ЛИ ИЛИ НЕ????? Я престанете да се правите на и-д-и-о-т-и с това краваропоклонничество! Това е повече от унизително да се прехласваш по този безчовечен, бандитски, мошеннически и безкруполно лицемерен режим! ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА!
34
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Калеко Алеко 41Ами да...........но поне ЛУНОХОДА БЕШЕ ИСТИНСКИ!!!!!!! А на вашите "фейкови кадри" от холивудския павилион за снимки вярват вече само децата! Защо не си зададеш въпроса ЗАЩО краварите НИКОГА ПОВЕЧЕ не са поставяли въпроса за нова експедиция??? А разправят за радиации разни, липса на скафандри и т.н.....Като че ли ТОГАВА са летяли на Луната по фанелки адидас!!!! ПЪЛЕН СМЕХ! И тогава сигурно не е имало радиация! Боже, че те СЕГА нямат ракетни двигатели, а ТОГАВА ОТКЪДЕ???
33
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ имат оръжия много по модерни от тези, които се показват. Всичко до тук е технология на поне 40 години.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Произволна новина в днес бг:Форума е отново бойно поле на хора разбиващи си носовете с оглед на това на коя гео-политическа сила трябва да си предлагаме безплатно задниците и кой да плюем.Вие господа сте болни мозъци и няма надежда да се оправите, щеше да ми е тъжно за вас ако не гласувахте, но тъй като скотове като вас ми сговняват съществуването няма да ви жаля. Ако на някой му е останало дори ефимерно количество гръбнак, да коментира защо ние не разработваме нищо и защо само гледаме.
31
11
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Да, спомням си за едно желязо, наречено луноход и наподобяващо някакъв подвижен руски САМОВАР Явно рашките смятаха да патентоват най-великото си откритие и в Космоса !!!
30
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Калеко Алеко 37Ха-ха-ха-ха.....че има ли някой още да вярва на това, че краварите са "стъпвали на Луната"!!!?????? В някое л-а-й-но може, но не и на Луната!!! Че те СЕГА не могат да повторят този "номер", при СЕГАШНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, а ти ми разправяш за онези времена! ТОВА СИ БЕШЕ ПЪЛЕН ФАЛШ, който САМО холивудчето може да изфабрикува! А колкото до "изкуствения интелект"......хи-хи-хи......ми като нямаш СОБСТВЕН, ще прибягваш до "услугите" на изкуствен! Ама и него няма кой да им го създаде!