Български плантации за марихуана в САЩ – комуни за работници

Предпочитат сърби и македонци, били по-находчиви от българите
Обновена: 12 юни 2018 07:10 | 11 юни 2018 21:07,
37
 Български плантации за марихуана в САЩ – комуни за работници
Снимка: visualhunt.com

Млади сърби отиват в Съединените щати, за да изживеят "американската мечта", после започват добре платена работа в легални плантации за марихуана, но много скоро пристъпват крачка напред - в желанието за бърза печалба започват криминална кариера с разпространението на наркотици.

По хълмовете край Сан Франциско има плантации, държани от българи, които са ги разделили между свои роднини и отглеждат в тях марихуана. В тези плантации работят и сърби, черногорци и македонци, които често печелят по 5-6 хиляди долара.

Собствениците на плантациите предпочитат да не наемат българи, защото не ги смятат за достатъчно сигурни, а сърбите, черногорците и македонците ги намират за твърде находчиви, затова и търсят основно такива работници.

Освен легалната работа обаче често се случва българите да предложат на работниците си и незаконни дейности за четири пъти по-високо заплащане, казва източник на "BG VOICE", който живее в САЩ от 15 години и е запознат със ситуацията в престъпния свят.

Първата крачка към пропастта на престъпността, от която няма излизане, е транспортът на голямо количество марихуана в други американски щати, където тя не е легализирана. Същият източник твърди, че хората, транспортиращи марихуаната, понякога пренасят и кокаин. Тези плантации действат като затворени комуни, откъдето на работниците е забранено да излизат.

Жени от Русия и Беларус кълцат марихуана в кухнята, а мъже от Сърбия и Македония работят на полето. Само на един човек е разрешено да ходи до Сан Франциско, за да купува храна за всички работници, казва източникът на вестника.

Той добавя, че младежите, работещи в плантациите, често са немарливи към здравето си и прекарват месеци в полето без маски на лицата си и без да знаят, че растенията се пръскат с пестициди и хербициди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
La France преди 5 години
И какво му е великото? Нямат отпуски, работят като роби, нямат и здравеопазване. Франция е велика, а не кравите.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са велики.
27
5
 
7
 
! Отговори
Американската мечта преди 5 години
Време е всеки здравомислещ българин да се запита какво е това,каква е тази мечта?!Да живееш в една измислена държава която е поставила основите си върху най-мащабния геноцид в историята на човечеството!Чиято индустрия се основава на частен банков фонд който печата всеки ден долари без никакво покритие?!Какво е това "Америка" като понятие?Има Северна,Централна и Южна Америка.Но това са географски понятия."Америка" като държава я няма!!!Измислена нация без никаква ценностна система!Пълен ***!!!
26
0
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Жени от Русия и Беларус кълцат марихуана в кухнята"Тази статия по всяка вероятност няма нищо общо с истината.Никой не кълца марихуаната, продава се на глави, като това показва качеството и. така е дори и тук.
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гoшу$ 4 000 на месец е по $1 000 на седмица. Това са супер много пари, ако си в Бангладеж. Дори за България не са малко. За щатите са си едно голямо нищо. Недай боже за един апендицит да влезеш в болница и половината ти годишен доход няма да ти стигне.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност тази статия какво точно засяга ? Легалният бизнес на работодателите ли ? Или осигурената работа на гастербайтерите ? Уточнете моля,понеже не се разбира нищо от статията.
23
4
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !Абе, Ханс, виж колко взимат на месец и си виж заплатата, после ми говори за американската мечта. Ти какво? Руската или българската изживяваш? Промит мозък
22
11
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Американската мечта всъщност се оказа една голяма американска ***.Моля, има ли още желаещи промити мозъци, които са готови да станат доброволно затворници в най -недемократичната държава в света заради зелени хартийки ?Не, благодаря !
21
10
 
5
 
! Отговори
анонимен фалос преди 5 години
статията е 100% истина .........
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно има голям елемент на истина в статията, но малки доокрасени подробности я правят да изглежда, като една жена каза. Някой път в желанието си да впечатлите повече хората, пишете небивалици. После само се тръби за "фалшиви новини". Малко повече професионализъм няма да е лошо. Както казваше един познат частник отишъл в държавна фирма да му направят нещо: "Ако бях собственик тук, щях да уволня половината от вас, а на другите да им удвоя заплатите".
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мене ме интересува от къде е крадена Статията , щото в тоа сайт се краде по 10 пъти на ден от интернет , и така Медията печели пари тоест от крадене
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приказката пълзи ли пълзи. И в Америка научиха за "великите" булгури.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вероятно има няколко българи там и нашият от измисления BG Voice прави шум.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия като спрат да копат биткойни отива в плантацеята на Сан ФранцискоНишата се запълва от работници
15
7
 
4
 
! Отговори
До СССР преди 5 години
Защото са бандити.
14
21
 
15
 
! Отговори
СССР преди 5 години
Ми що тъпите американци взимат по 30000$ годишно, а умните руснаци по 7800 рубли месечно?Що тъпите американци продават по 5 милиона форда годишно, а умните руснаци копират от дачия?Що тъпите американци са направили интел, а умните руснаци още малко и ще продадат 100 бройки от байкалчето?Такива едни неудобни въпроси.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това като го прочетат, Направо ще хукнат за САЩ.Хем ще си дърпа , хем и ще им плащат.Те това е кеф.
12
1
 
35
 
! Отговори
Журналистите къртят преди 5 години
Ако я пратя тази статия на приятелите ми в Калифорния ще умрат от смях :)
11
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 5 години
Докато им повярваме! :-)
10
6
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
е поне тия руснаци дето са избягали в Америка и Европа може да се каже че са умни