САЩ се изтеглят от Съвета за човешките права към ООН

Това е лицемерна организация, обслужваща собствените си интереси!
20 юни 2018 07:40, Елка Василева
99
САЩ се изтеглят от Съвета за човешките права към ООН
Ники Хейли. Снимка: архив, Reuters

САЩ обявяват изтеглянето си от Съвета за човешките права към ООН, съобщи постоянният представител на Вашингтон при световната организация Ники Хейли.

"САЩ официално излизат от Съвета за човешките права към ООН", каза тя, допълвайки, че организацията "не е достойна за името си".

"Предприемаме тази стъпка, защото ангажиментите ни не позволяват да останем част от лицемерна организация, обслужваща собствените си интереси", заяви Хейли.

"Искам да бъда пределно ясна, че тази мярка не означава отстъпление от ангажиментите ни към човешките права", допълни дипломатът.

Тя посочи "хроничното предубеждение на Съвета към Израел", порицавайки същевременно членството на страни като Китай, Куба и Венецуела, които биват обвинявани в нарушения на човешките права.

Повече от година САЩ заплашват с напускане на Съвета, когото обвиняват в предубеденост към Израел и който не успяха да реформират.

Съветът е основен орган на ООН по въпросите за човешките права. Бе създаден през 2006 година, за да замени Комисията по правата на човека към ООН. Мандатът на САЩ в Съвета изтича по принцип през 2019 година. Съветът има 47 членове, пише БТА.

Ако Съветът се реформира, "САЩ ще бъдат щастливи отново да се присъединят" към него, допълни Хейли, цитирана от Асошиейтед прес.

Решението на САЩ да се излязат от Съвета за човешките права (СЧП) към ООН носи риск да подкопае международната роля на Вашингтон, заяви ръководителката на дипломацията на ЕС Федерика Могерини, цитирана от ДПА.

САЩ винаги са били на предната линия в защитата на човешките права по света и от много години са силен партньор на ЕС в СЧП, посочва говорителка на Могерини.

Днешното решение подкопава ролята а САЩ като защитник и поддръжник на демокрацията на световната сцена, допълва тя.

Решението на Вашингтон да напусне СЧП е достойно за съжаление, посочи в Туитър британският министър на външните работи Борис Джонсън. "Не пазим в тайна факта, че Великобритания иска реформи на СЧП, но ние сме решени да работим за засилване на Съвета отвътре", отбелязва той.

Австралийските власти са разочаровани от решението, посочва австралийския външен министър Джули Бишоп, цитирана от ТАСС.
Бихме предпочели САЩ да останат в СЧП и съобщих позицията ни на високопоставени представители на администрацията на Тръмп, заявява тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аве това ли ви е международната новина? Чуждите фенове каталясаха на световното, рускините им разказаха играта))): Путин свиква спешно кризистния щаб, ще увеличава капацитета на родилните отделения))):
50
4
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Най-добре да се оттеглят от Света-на никого не са нужни!Светът чудесно ще си живее без САЩ.Йелоустоне,ти си!
49
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега многознайковците от Кремъл да извадят рубли от бюджета си да спонсорират организацията, нали са много ербап))))): Щат ... на куково лято...Айде излезте и вие бе,нали лаете срещу ООН???? лицемери доли!
48
9
 
7
 
! Отговори
мъкааа преди 5 години
сега ако оставим правата и свободите русия и китай да ги решават...големо тегло ни чака....
47
6
 
5
 
! Отговори
велик Чичо Сам! преди 5 години
На него не са му нужни групови организации да си защитава интересите , като другите, които застават зад масата и говорят от името на всички!
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дони лудички ги направи джендърите! Браво Дони! НАй - якият президент от Айзенхауер чак насам! Алоу, джендърите, свърши ваща....Сега лесно можем да кажем - ами те щатите нали излязоха от съвета за правата - губи легитимност последния!
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Палестинците, доколкото ми е известно, имат всички права на граждани на Израел. Доколкото ми е известно, има и палестинска партия в Кнесета.
44
4
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ФАЩ и човешки права хехехех!
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в ивицата Газа как са с човешките права ?
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ: ООН ОТКАЗАХА ДА СЕ КЛАНЯТ НА ИЗРАЕЛ И НИЕ ГО НАПУСНАХМЕ!САЩ: ВСИЧКИ ЩЕ СЕ КЛАНЯТЕ НА ИЗРАЕЛ НАШИЯ И ВАШ ГОСПОДАР!!
41
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай и Русия ядосаха САЩ и сега ще видят и другото лице на американската машина.Ще хвърчат,ватенки,дръпната и ислямски гвардейци.Това е само началото.
40
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
защо убииците се изтеглят от организации а не изтеглят базите и воиските си отразличните точки по света какви учения ще правят в бьлгария до края на октомвриосвен да се заяждат с русия и да ни конфроктират
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Палестина и Сирия са по-добро място за живот от Детройт.
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Фактически!!А какво спечели света откакто световен хегемон е бившата колония и сбирщайн сащ? Масово изпростяване, деградация, джендърство, гей паради, войни, бежански кризи - всички тези работи идват от Америка! Европа е окупирана от САЩ от ВСВ, не бой се за тях. Но Китай и Индия ще видят сметката на американците. В САЩ има 60 милиона черни, 60 милиона латиноси, 5 милиона китайци, 3 милиона индийци, бледоликите са под 60% от населението! Няма по-голям сбирщайн от ционистката клоака САЩ!
37
7
 
5
 
! Отговори
Фактически!! преди 5 години
Заблудените германогалфончета смесица между немска овчарка и френски боксер си мислят че франция и германия ще ръководят света.Което няма да стане те са никой застаряващи европейски гьолове пълни с освирепели полу-хора отб бившите колонии.Нискотехнологични държавици разчитащи на евросубсидии и грабене на подчинените земи.И те щели да управляват?Какво ще управляват?Те ко.ини.е си не могат да управляват камо ли нещо друго!
36
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ трябва да бъдат изритани от всички съвети и организации в които членуват.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше. Тея човешки права, тая юекушавкст у хората ... Не са хубави неща. Трябва ни сила, воля и твърдост !
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е, че в САЩ няма демокрация. Всъщност, къде има? Демокрацията е опиум за масите, промотирана за да създава усещане за свобода и избор за лапнишараните. Но избор няма. Гласуваш за този който ти спуснат отгоре. Той не защитава твоите интереси, а интересите на онези които са го спуснали. Тръмп дори не беше избран с мнозинство. Ако САЩ бяха истинска демокрация, то другия ционист - Килъри щеше да стане президент. Тоест, същата работа. Демокрацията е най-голямата лъжа и измислица като комунизма.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** Кои малцинства бе пич, защото май българите вървят към малцинство? Но най лошото е, че те си знаят само задълженията, а другите- само правата?
32
1
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
Как роди тая тухличка на мъдростта, градски? Кой финансира НПОто "Философията в живота на "тухларя"?