Възрастните никога нищо не разбират... Върнете играчките на децата

"Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват... " - "Малкият принц", Антоан дьо Сент-Екзюпери
Обновена: 21 юни 2018 17:47 | 21 юни 2018 17:45,
9

Снимка: Instagram

Помниш ли кафявото мече, без което не можеше да заспиш като малък? А розовото слонче, синята маймунка и другите плюшени животинки със странни цветове, с които всеки ден пиехте чай?

А помниш ли лошият "чичко" от емиграционните, който ти взе любимата играчка и я хвърли на боклука? Това лице никога не се забравя...

Всяко дете има любима играчка, която, може би, е най-важното нещо в света на детското съзнание, особено що се отнася до деца, разделени от родителите си на границата. Това е късче от дома, от което никое дете не иска да се отделя, защото е познато, мирише на вкъщи и прави нещата малко по нестрашни, отколкото всъщност ти се струват. За Федералните служби в САЩ, обаче, това няма никакво значение.

Заради огромната бежанска криза хиляди семейства са разделени - деца остават без родителите си, жените остават без мъжете си. Властите конфискуват всяка една вещ, която може да е потенциално опасна или пък ненужна. Конфискуват и деца.

Нелегалните емигранти се сдобиват с номерче - подобно на чек ин на летището, и получават вещите си обратно при своето освобождаване. Системата обаче не винаги работи както трябва.

И тук идва зловещата част от историята...

Децата са изпратени в центрове за временно настаняване на СБП (Службата за пренастаняване на бежанци), за която стана ясно, че използва психотропни вещества върху подрастващите. Децата са затворени в килии с 24 часово наблюдение. Ако не бъдат върнати на семействата си, се изпращат в приюти. 

Още по темата

Стресът при подобни изживявания може да окаже огромно влияние за по-нататъшното развитие на подрастващите. Особено ако те се третират като престъпници. А службите не правят нищо, за да смекчат травмиращото изиживяване.

Тим Кийфър работи като разсилен в Службата за пренастаняване на бежанци в Аризона, близо до мексиканската граница от 2003 до 2014 година. Това било работа на временна заетост, плащало се добре, а Кийфър имал нужда от време и пари, за да се отдаде на хобито си - фотографията. 

Докато работил там, обаче, мъжът започнал да забелязва как агентите изхвърлят огромни количества предмети, които били конфискувани от мигрантите. Поискал разрешение да събира консервите с храна, за да ги дарява на хранителни банки за нуждаещите се. Но докато ровел из контейнерите, Кийфър започнал да събира и всичко останало - библии, броеници - неща, за които се смятало, че са потенциално опасни и могат да застрашат живота на бежанците. Съвестта на мъжа му попречила да остави всичко това на боклука.

"В един момент бежанците можеха да задържат само дрехите на гъбра си. Всякакво допълнително облекло - зимни якета, одеяла, обувки, бельо, отиваха на боклука. Беще брутално и неморално. Дори нехуманно. Това са неща, за които сме чели в учебниците по история. Първото нещо, което изниква в съзнанието е Нацистка Германия. Направо е варварско... ", споделя пред Huffington Post бившия разсилен.

Мъжът започва да запечатва всички вещи на снимки. Това се превръща в част от неговата колекция "El Sueño Americano" (Американската мечта), която може да бъде намерена в Instagram. На снимките се виждат и много детски играчки - плюшени кученца, маймунки, меченца, детски обувки. 

Това е тъжната история за стотици мечета на боклука, които вече не могат да пазят децата в тъмното. А там вече винаги е тъмно, винаги е страшно, защото кошмарът им се е сбъднал. Върнете играчките на децата. Върнете им и родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Джендевро преди 5 години
Huffington Post, Deutsche Welle и подобни източници са любими източници на ( фалшива ) информация на днесовите списвачи...
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много трогателно за детенцето с меченцето в ръка.Можеби мерките за сигурност понякога са строги, но какво ще кажеш за детенцето без родители защото безумен терорист гръмнал бомба до тях?Да не вземаме ли мерки за сигурност? ... Щото детенцето с меченцето ... .
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да инвестират повече в заводи в Мексико за да се задържа там населението и да има поминък инак нищо не помага и хората поемат огромни рискове. Проблемът е там, а не в това как се посрещат мигрантите щото никой не може да приема безкрайно- това поражда други тежки проблеми .
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До HandelНачи, разбрахме.Виновни са емигрантите, че не си изоставят децата, а "нарочно мъкнат невръстните деца със себе си"!Пфу, да ти пожелая някой ден и ти да си изправен пред подобна дилема, червенокафяв мизeрник такъв!
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На дечицата не им трябват играчки а книжки и предизвикателства, за да може, когато пораснта, да имат парички и тогава ще има да си играааааят :)
2
4
 
9
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Нали Тръмп реши този проблем , за какво ревете?
1
12
 
21
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Уж пишем за играчките, а пак оплюме тръмп, защото нахълтващите през мескисканската граница нелегални (което е синоним на престъпници) не си оправят първо положението и после да си вземат децата, а нарочно мъкнат невръстните деца със себе си за да изнудват властите и да будят съчувствие по медиите.