Крадец на самоличности! Мистериозната история на ветеран от войната

Годината е 2002, датата 24 юли. 76-годишен американец заключва дома си...
25 юни 2018 21:33,
18
Крадец на самоличности! Мистериозната история на ветеран от войната
Снимка: Twitter

Годината е 2002, датата 24 юли. 76-годишният Джоузеф Нютън Чандлър III заключва дома си в предградията на Кливлънд, Охайо. Отбелязва датата на календара и изключва климатика. Влиза в банята, затваря вратата. Опира дулото на пистолет в устата си и натиска спусъка...

Мъжът е намерен от полицията седмица по-късно. Апартаментът се е превърнал в пещ. Тялото му – разложено от жегата. Властите дори не успели да вземат пръстови отпечатъци на трупа.

76-годишният Чандлър водел самотен и скромен начин на живот. Работел като електроинженер, а колегите му казват пред властите, че бил умен, но доста странен човек. Можел да прекара часове в слушане на радиоточката. А веднъж дори карал над 1000 километра от Охайо до Мейн, за да посети магазин на L.L Bean. Не успял да намери паркомясто и се върнал обратно.

Мъжът имал 82 хил. долара в банковата си сметка . Полицията се опитала да издири негови наследници, но ударила на камък. Единствен роднина, посочен от Нютън Чандлър III, била негова сестра в Кълъмбъс, Охайо. Адресът, обаче, се оказал незает имот.

Полицията използвала името, датата на раждане и номера на социалната осигуровка на 76-годишния мъж. Открили досие. Но това досие било на 8-годишно момче, загинало при катастрофа заедно със своите родители през далечната 1945 г. Кой тогава е мъртвецът от Охайо?

Спекулациите за 76-годишния мъж, който се самоубива в банята си, още повече затруднили полицейските власти. Някои твърдят, че това е Зодиак – загадъчният убиец от Сан Франциско. Други пък смятат, че всъщност става въпрос за похитителят на самолети Д. Б. Купър.

Едно на пръв поглед битово самоубийство през 2002 г. се превръща в една от най-големите мистерии на Охайо, която започва да се разплита едва преди няколко дни тази година.

След години работа по случая и поредица от ДНК тестове, полицията стига до следа едва на 21 юни.

Мъжът, живял десетилетия под името Нютън Чандлър III, е всъщност Робърт Иван Николс, ветерен от Втората световна война, родом от щата Индиана. Николс бил част от американската флота. По време на войната е сериозно ранен при японски бомбардировки. Награден е с пурпурно сърце, но след края на военната си служба изгаря униформата си. Сменя самоличността си през 60-те години на миналия век, но никой не знае защо.

Николс разбрал за мъртвото момче и писал до родилната болница на детето в Бъфало. През 1978 г. мъжът подава молба за копие от акта за раждане на момчето. До есента на 1978 Николс вече има нов живот в Кливланд с името Джоузеф Нютън Чандлър III. Мистериите около военния стават все повече.

Маршалските служби взимат нещата в свои ръце. Властите се обръщат към генеолози, за да проследят родословното дърво на мъртвеца. След поредица от опити учените откриват следа – женена двойка от щата Индиана. Техният адрес – Кълъмбъс, Охайо – същият, посочен от Джоузеф Нютън Чандлър III (Робърт Иван Николс). Алфа и Силас Николс, обаче, са починали отдавна и властите отново удрят на камък.

Оказва се, че двойката има четири деца. Три от тях – отдавна починали. Четвъртодо дете е синът им Робърт Иван Николс. За него обаче няма никакви сведения от средата на 60-те години на миналия век.

Разследващите успяват да издирят неговия син Филип Николс, който ведната разпознал самоличността на мъжа. Оказва се, Робърт Иван Николс е бил женен, но подава мобла за развод и напуска дома си през 1964 г. Последната следа от него е писмо до сина му – Филип, през 1965 г. Писмото е с печат от Калифорния, а в плика има само едно пени. Семейството не чуло повече за Николс.

76-годишният мъж водел странен живот и изглеждало така, сякаш бяга от нещо. Властите твърдят, че винаги държал в апартамента си приготвен куфар. От какво или кого се е криел, обаче, остава мистерия. Изглежда, че въпреки това не успява да избяга от собствените си демони. Това прави дулото на пистолета на 24 юли, 2002 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много просто обяснение по време на воината след като е бил ранен е получил психическо заболяване тъи наречената страхова невроза която го е преследвала цял живот затова се е държал странно ивинаги е държал пълен куфар готов да избяга от демоните си които са заселени в главата му но в един момент самото очакване се оказало по жестоко от самите демони и затова е сложил краи на живота си на всички американски псих.да им се вземат дипломите
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, дето е карал над 1 000 км и се върнал, защото не намерил паркомясто, от него ли го знаят? Защото може нарочно да си е изграждал имидж на особняк.Ако обаче този факт може да се докаже чрез записи на камери, значи човекът наистина е особняк и може да е бил от тихите луди. И на това да се дължат странностите му.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шоферЗащото наистина звучи мистериозно, затова го съобщават.А може би разследващите се надяват, когато историята се разчуе, някой все пак да се сети нещо и да го съобщи, с което да подпомогне разследването. Чуждестранните информационни агенции попадат на това съобщение в американските медии и го разпространяват, защо наистина е интригуващо.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали пък в крайна сметка някой не го е "настигнал" и ликвидирал така, че да изглежда като самоубийство?
13
1
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Няма да се учудя ако е нашия $иднито $$$
12
1
 
3
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До 3Ти изглежда си говедар и таквва ти е мечтата.А Американската мечта си е наред.
11
2
 
3
 
! Отговори
БОГ=ЛЮБОВ преди 5 години
Само БОГ дава щастие и надежда.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Кое носи щастие ?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джоузъф Нютън ...типично еврейско име.
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 - средната възраст до която доживяват любимите ти мъжки *** с *** е под 50 години , а мечтите им са да се налеят с лосион , докато им се запревиждат немци , самолети и ракети . Май предпочитам говедарските мечти
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите може да ми ги пратите,ако няма наследник,хаха!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкукуригват след война.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ивоАбе не четеш ли,че е роден в щатите и е бил военен,дори е награден,какъв сс-совец ти е в главата?Хората през война преживяват страшни неща.
4
9
 
4
 
! Отговори
иво преди 5 години
някой ss-овец :)
3
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично за говедaрника, където всеки следва говедарската мечта един ден откриваш, че си на 76 години и си пръсваш мозъка или умираш от наркотици, когато откриеш че говедарската мечта те е застигнала и нямаш какво да я правиш, защото не носи щастие.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ветеран от войнатa си сменя името и паспорта купува си дори диплома с ново име и започва работа като електроинженер, ами добре. Гледайте фима Капитанът The Captain филма е по действителен случай .
1
5
 
20
 
! Отговори
шофер преди 5 години
И тази история, ние читателите на този сайт, как трябва да я възприемем?Като светъл житейски пример, като пример да се съмняваме в съседите и колегите си или да си разплетем чорапите?Човекът така е избрал да живее, така е живял. Има си своите причини и не виждам защо трябва да се рови, че и да се пише.