Тръмп: Саудитска Арабия вдига добива на петрол

Саудитският крал обещал на US президента до 2 млн. барела
30 юни 2018 16:57,
25
Тръмп: Саудитска Арабия вдига добива на петрол
Снимка: Reuters

Саудитският крал Салман се съгласи с искането да увеличи производството на петрол с "може би до 2 милиона барела" дневно. Това съобщи в Twitter американският президент Доналд Тръмп, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

"Тъкмо говорих със саудитския крал Салман и му обясних, че заради вълненията и ненормалното функциониране в Иран и Венецуела моля Саудитска Арабия да повиши производството на петрол може би с до 2 милиона барела дневно, за да покрие разликата ...Цените са високи! Той се съгласи", гласи съобщението на Тръмп в Twitter.

Още по темата

Саудитските власти не са коментирали.

Най-големият износител на петрол в света планира да добива до 11 милиона барела петрол дневно през юли, съобщи пред Ройтерс източник от сектора по-рано тази седмица, след като Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), Русия и други страни производителки постигнаха споразумение да повишат добива с около 1 милион барела дневно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За който не знае, сделките с петрола и газа са фючърсни, т.е сега се склюват сделки с доставка през септември - октомври на цена 75 долара за барел брент.Така че ако има промяна на цената, тя ще е за след този период.За миналата година по това време беше 48 долара.
22
0
 
2
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Това е мярка срещу Иран, която болно ще удари.. Русия. България като чист консуматор на петрол ще спечели.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и ОПЕК също се готвят да вдигнат добивите. Сами преценете колко това плаши Путин ;)))Между другото, ниските цени на петрола ще ударят америкяанските фирми - производителки на шистов петрол, които са собственост предимно на потдържани от опозицията на Тръмп бизнесмени ;))) Може и да ви се струва невероятно, но Тръм се бори с конкуренцията си в САЩ така ;)))
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
......., каквото ви нареди президент Тръмп, веднага изпълнявате. Че той обича да бие шамари на ча-лми, меки китки които не знаят коя тоалетна да ползват, *** и всякакви подобни ***, ама много обича.
19
1
 
5
 
! Отговори
71325 преди 5 години
Май причината е 28.03.2018г.За по- любопитните на тази дата Китай въведе нещо свързано с петрола. Първите сделки, с използване на нещото са за края на лятото.
18
5
 
8
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Всяко нещо си има край. Тоест колкото повече увеличават добива толкова по-бързо ще свърши "хубавото" а Една Саудитска Арабия без петрол е и си е жива пустиня братко!!!! Но прическата Тромб нещо замисля и не ми харесва. Ще подпали света и тоя както всички други бивши Президенти на великата USA! Най-долния бе Джордж Буш той разпали Арабския свят и всичко защото Еврейте му платиха яката!!
17
2
 
14
 
! Отговори
да ,ама не преди 5 години
Хайде да познаем до 3 пъти дали Сауд.Арабия ще увеличи добива си на петрол над определената от ОПЕК квота/около 700 хил.варела/.Аз залагам от първи път на това,че няма да надхвърли квотата.Обяснявам веднага причините-първо,тия неща се правят след подписване на споразумение,а не по телефона,второ ако Сауд-Арабия направи това,това ще бъде краят на ОПЕК,а те в никакъв случай няма да допуснат разваляне на ОПЕК,и трето-подобна стъпка означава да си намалят приходите при увеличен добив !?
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, какъв послушен крал!
15
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
сащ продадоха орьжие на са за 350 милиарда сега са ще започне да добива надмилион барела дневно на по високи цени
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година ОПЕК+Русия намалиха с 1 милион барела на ден и цената на петрола се вдигна от 55 на 75 долара. Сега си представям какво ще стане с цената при увеличение с 2 милиона барела. Иран наистина може да пострада от едностранното щатско ембарго, но едва ли ще бъде в размер на 2 млн. барела дневно, още повече че половината нефт на Иран отива в Китай.
13
10
 
16
 
! Отговори
предателите вън! преди 5 години
Щом пищят сороските *** против велика Русия, значи нещата вървят добре: показва пълното безсилие на джендърите да навредят на Русия!.И Крим е Руски, колкото и да не ви се иска, *** ниедни!
12
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Ниската цена на петрола предизвика повече сътресения в С.Арабия,отколкото в Русия.В кралството се случиха немислими преди неща.И не става въпрос за шофьорските книжки на жените....Впрочем,цените на петрола се дирижират от същите,дето манипулират златото и парите.Затова се стига до абсурди като 20$ за барел и другата крайност 120$,че и нагоре.А реалната цена според натрупаната инфлация и себестойността е 50-60$,тогава печелят и шистовите.
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е пълен некадърник в политиката, но не може да му се отрече че е майстор на троленето. Еднакво добре натроли дребноръстовите ракетчици Ким и Путин. Въздигне ги с хвалебствия до небесата и след това ги забива като пирони в земята.
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп: Нека тричането на Путин и Русия започне сега!
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде започнаха да го нагряват Путин преди срещата с Тръмп. Сега ще се чуди руския запъртък за какво по-напред да се моли дали за Северен поток 2 или за цената на петрола. Така е като си началник на държава която нищо не умее освен да експлоатира природните си ресурси. С толкова некадърен народ Русия е обречена на смърт.
8
13
 
19
 
! Отговори
рубладжиите вън преди 5 години
Ако ги нямаше рубладжиите сега можехме да купуваме много по-евтин петрол от Саудитска Арабия ! Но за наше съжаление още много ще пълним джобовете на алкохолиците от Русия !
7
0
 
14
 
! Отговори
az преди 5 години
а сега дали ще има горива по левче едва ли ще мръднат цените у нас,нали е сезон трябва да са скъпи,а зимата имали добавки и пак скъпи,ние все ядем х*я
6
4
 
9
 
! Отговори
Тръмп идиот преди 5 години
Купувай от руснаците бе ! Руснаците умират от глад , а ти си станал от арабите да купуваш ?! Купувай от руснаците ,че да имат пари да пращат зелени човечета в Украйна !
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите купуват евтино петрол от крал Салиман после му дърпат конците и той почва да намялава добива петрола поскъпва и краварите продават петрола скъпо чрез техни дъщерни фирми в САЩ отива само за преработка на суров петрол.
4
3
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Тръмп се опитва да манипулира цените на бензизна защото идват избори в които се очертава да загуби мнозинство. Само че това има ефект само сред твърдите му избиратели, които така или иначе ще гласуват за неговата партия, но не сред тези които имат поне малко мозък и разбират какво той се опитва да направи.Борсите паднаха доста и ще се сринат ако той наложи още тарифи след като всички останали страни му отвърнаха подобаващо на първите тарифи. Опитва се да ходи по доста тънък лед.