Лу Гъркин: Политиката на Тръмп дава положителни резултати

Търговските спорове с други държави били хиперболизиране
4 юли 2018 22:20, Екип на Bloomberg
1

Политиката на Тръмп поне до момента дава положителни исторически резултати за икономиката на САЩ. Това каза Лу Гъркин, основател и главен изпълнителен директор на базираната в Сан Франциско компания "Gerken Capital Associates“, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria  с водещ Николай Кръстев.

Търговските спорове с други държави Гъркин нарече "хиперболизиране“.

"Част от стила на президента като тип бизнес предприемач е това хиперболизиране. Моето мнение е, че ще видим споразумение за честна търговия с други държави и Тръмп ще постигне целта си. 80% от компаниите постигнаха най-добрите си финансови резултати през първото тримесечие. Също така видяхме 25% ръст на финансовите резултати. Не ми е работа да съм бизнес анализатор на капиталовите пазари, но можем да кажем, че голяма част от това се дължи на действията на Тръмп и в някаква степен този ръст е благодарение на тях“, каза още  Гъркин.

Според него стартъпите в днешно време се развиват много по-бързо, защото вече има изградена инфраструктура за рисков капитал.

"Докато преди 7-10 г. са били нужни на стартъпите от Силициевата долина да достигнат до момента, както го наричаме кривата J, тази крива е намалена в много сектори до 2-3 години. Причината е, че вече имаме инфраструктура за рисков капитал. Имаме редица предприемачи, които правят втори стартъп. Имаме консултантски фирми с много таланти в правния сектор и счетоводството. Всички нови неща, като социалните медии, облака, позволяват да се започне бизнес много по-лесно, отколкото преди. Тези неща създават едни "Google моменти“, когато все повече предприемачи искат да станат компании като Google, Facebook".

Бъдещето на стартиращите бизнеси е в технологиите в здравния сектор, финтех, автоматизацията и логистиката, добави Гъркин.

"В тези области имате много голям талант за софтуерни разработчици и инженери в България, което е много добра възможност за вас“, каза още  Гъркин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари