Форма на протест: Да се качиш на Статуята на свободата!

Няколко арестувани заради акция срещу имиграционната политика
Обновена: 5 юли 2018 10:31 | 5 юли 2018 10:28, Елка Василева
13

 

 Жената се покатери на Статуята на свободата и предизвика евакуация на остров Либърти, където се издига монументът.

Тя бе свалена от полицията на земята след четиричасови усилия, предаде Асошиейтед прес.

След като двама полицаи се качиха на основата на паметника и я достигнаха, кадри показаха как тя и служителите на реда внимателно се насочват към издигната стълба.

По-рано няколко души бяха арестувани, след като окачиха на постамента на статуята транспарант в акция срещу имиграционната политика на САЩ.

Жената, идентифицирана от източници като Терез Патрисия Окуму, е била част от групата протестиращи и заяви, че няма да слезе, докато "всички деца не бъдат освободени", посочи източник от нюйюркската полиция. Организаторите на протеста заявиха, че действията й не са били част от планираната акция.

Островът бе евакуиран като предпазна мярка.

Статуята на свободата е сред най-известните символи на САЩ и Ню Йорк. Монументът е издигнат през 1885 година в залива на Ню Йорк на остров Либърти, на 3 км югозападно от Манхатън. Паметникът с височина 93 м е подарък на американския народ от Франция, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Браво!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно мексиканците вършат най-тежката и черна работа в Америка. Вярно нарушили са закона,но независимо че са нелегални всички бачкат. Там няма как да не работиш...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес те са емигранти, утре може да са вашите деца. Липсата на адекватност у хората е проблема, вместо постоянно да се набива да се учим от историята, по-добре да се създава нова. Неможе само ти да си критерий, има и много други
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евакуират острова за да няма свидетели
8
1
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Че то освен азиатците кои не са сбирщайн.Само Китайу Япония и тн не са сбирщайн затова и прогресират де.Америка бяха сбирщайн но основно бели.Ирландци британци французи и тн но бели.А тия дет сега идват са мексиканци.Работещите мексиканци си седят в Мексико и работят а тия дето пресичат границата едва ли ходят да работят.Отиват за "по-добър" живот каквото и да значи това!
7
1
 
0
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
То цял хамериканистан е имигранти... като почнем от треската за злато та до наши дни... няма такава държава или ако има ще е сбирщайн държава... какво съм седнал да пиша за място, където се печатат пари (заради което се е създадена тая зла "държава")... смешно ми става за статуята на свободата, като се има предвид колко години от историята е била робовладелска.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПетДобре ти четеш ли глупостите!? Стига вече с тези либерални безумици, вложете някакъв разум. Нелегалния имигрант, нарушава закона, тоест е престъпник, тоест той не може да претендира за каквото и да е било към държавата гостоприемник. Тези хора с пълно съзнание нарушават правилата, ако не си *** ще уважаваш законите, ще си извадиш легални документи, ще спазваш установенте закони и ще чакаш да те поканят. Нито САЩ, нито Европа са длъжни и могат да се грижат за целия свят.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aре сега малко бой и обратно в мините на Намибия, където е мястото на кресливото черно шимпанзе. Тая ако не разбира, имиграционната политика на САЩ е такава точно заради подчовеците като нея, които се катерят по паметниците и занимават полицията.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Но щяхме да ги подканваме да направят салто като скочат. На такива не трябва да се дава платформа за изява.
3
2
 
7
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Не всички Нелегални имигранти са ***!не всеки може да се уреди с виза.Видях Ню Йорк на екскурзия.Ами те повечето американци са пришълци от Европа и цял свят. Сбирщайн от кол и въже!Които искат да работят и се интегрират да останат.но мър.зеливци и тер.ористи не трябват на Никоя държава!Ред и дисциплина или обратно от където дошли.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива хипи *** трябва да се разтрелват на място! Това са долнопробни манипулации за розови пеперудки - дали срещу деца или възрастни, срещу нелегалните имигранти трябва да се действа твърдо и безкомпромистно, те нямат място нито в САЩ, нито в Европа! Нелегалните имигранти са престъпници, особено опасни за общества гостоприемници, те нямат квалификация, не могат и нежалаят да се интегрират, да работят, образоват и т.н. С цялото това безумие трябва да се спре, Тръмп слага началото.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България тези хора нямаше да бъдат арестувани ако се бяха качили ня бг статуя.